Ha már amúgy is meleg vagyok, vallási szemszögéből ront bármit is a megítélésem azzal, hogy ha öngyilkos leszek?
"Nagyon kérlek, ne higgy ezeknek a "van kiút"-típusú kommenteknek! Ez csak a homofób propaganda egyik eszköze, melynek során a jószándék és a keresztényi "szeretet" látszatát keltve próbálnak lelki nyomorékká tenni ártatlan embereket.
Gondold végig logikusan: ha lenne "kiút", akkor értelemszerűen már nem léteznének melegek, mert minden meleg igénybe vette volna ezeket a "kigyógyulási" módszereket. Ha lenne "kiút", akkor mi oka lenne egy embernek egy ilyen állapotban maradni?"
Tipikus LMBTQ-s szöveg. A meleg embereket használjátok fel a kereszténység és a Biblia ellen. Ha nem lenne kiút, akkor nem gyógyult volna meg pszichológus segítségével számtalan meleg, csak ezt mintha kihagytad volna a felsorolásodból.
A keresztény ember a meleg embert is embernek tartja, ti viszont beskatulyázzátok őket egy csoportba és felhasználjátok őket. ÉS közben agyatlanul üvöltitek, hogy a keresztények homofóbok. Miért? Mert azt mondtam, hogy ez csak egy betegség, nem az ember egésze, ahogy ti akarjátok beállítani. A kereszténynek a meleg pont olyan ember, mint a többi, az ilyen ateistáknak pedig csak egy eszköz, akit fel lehet használni.
Van kiút, csak sajnos sok meleg az ilyen tetű szövegeket nyalja be...
Fogadok, hogy a válaszoló homofób, nem a keresztények.
" Ha nem lenne kiút, akkor nem gyógyult volna meg pszichológus segítségével számtalan meleg"
Mert nem is gyógyultak meg. És tudod miért? Mert nem voltak betegek. Az meg szánalmas hogy még mindig vannak olyanok mint az egyik előző kommentelő, aki a pedofilokat meg a melegeket egy kalap alá veszi.
"Ha nem lenne kiút, akkor nem gyógyult volna meg pszichológus segítségével számtalan meleg"
Huha, és mégis kik ezek? Ha már "számtalan" sokan vannak, akkor bizonyára kapásból fel tudnál sorolni 10-20 embert belőlük. :)
Én is meleg vagyok, és mielőtt nem volt párom (merthogy 6 éve vagyok vele teljes hűségben), előtte "számtalan" meleget megismertem, több 100-at. Köztük sok vallásos meleg is volt. Ha annyira "számtalan" kigyógyult meleg van, akkor én miért nem ismertem meg egyet sem?
Úgyhogy várom a neveket, kik ezek a kigyógyult melegek. :)
De olyan emberek neveit várom, akik nem biszexuálisok, hanem olyanokét, akik korábban teljes mértékben melegek voltak, mostanra viszont teljes mértékben az ellenkező nem iránt éreznek szenvedélyes vonzalmat. :) Ja, de nehogy valami külföldi, ellenőrizhetetlen ex-gay típusú mozgalom honlapját linkeld be, hanem konkrét neveket Magyarországról. (hiszen ez a kigyógyulás olyan szép dolog, hogy akinek ez sikerült, az bizonyára szívesen felvállalja a maga esetét, hogy ezzel is segítse a még bűnben élő beteg embertársait) :-)
Kedves Kérdező!
Általában a bűnök alól életed utolsó pillanatáig van esélyed feloldozást, kegyelmet kapni. Változhatsz, tanulhatsz, megérthetsz, megélhetsz dolgokat ami miatt megvilágosodhatsz, durván szólva megtérhetsz.
Értelemszerűen az öngyilkosság után erre már nem adódik alkalmad.
9-esnek
azt írta:
Gondold végig logikusan: ha lenne "kiút", akkor értelemszerűen már nem léteznének melegek, mert minden meleg igénybe vette volna ezeket a "kigyógyulási" módszereket. Ha lenne "kiút", akkor mi oka lenne egy embernek egy ilyen állapotban maradni?"
....
Az oka az, hogy az út nehéz, az emberek tájékozatlanok, a hatalmat gyakorló rétegeknek pedig kezére játszik a megosztottság fokozása. Ezért egyszerűbb és kényelmesebb az sulykolni minden fórumon, hogy vállald magad és legyél büszke (Mi módon lehet büszke bárki csak önmagában a szexuális vonzódására? Nekem is büszkének kell lennem, hogy az ellenkező nemhez vonzódom?). Olcsóbb is, ha a társadalombiztosításnak nem kell fedeznie a pszichológiai kezeléseket.
Általában minden helyzetre igaz, hogy az emberek hajlamosak problémáikért valaki mást okolni, a megoldások keresése helyett panaszkodni, és valamiféle előjogot érezni szerencsétlenségük miatt.
A mai homók többsége meg divatból, kalandvágyból, gyerekes vagányságból, általánosságban jellemző gyökértelenséggel összefüggő önkeresésből téved oda ahova.
imakommandós
"A kegyelem lényege pedig (ha esetleg nem tudnád akkor leirom mint az oviban), hogy felmentenek valakit az igazságos itélet alól."
Kedves óvó néni/bácsi!
Megsértődés helyett jelezném,hogy van itt egy kis bibi...
3 Móz. 20,1 így kezdi:
"Szóla ismét az Úr Mózesnek, mondván..."
Majd 3 Móz. 20,10-ben:
"Ha valaki más ember feleségével paráználkodik, mivelhogy az ő felebarátjának feleségével [5 Móz. 22,22.] paráználkodik: halállal lakoljon a parázna férfi és a parázna nő."
A Biblia szerint tehát-és feltételezem,szerinted is-EZ ISTEN IGAZSÁGOS PARANCSA.
És itt van a gubanc:
Ha igazságos,akkor nincs szükség Jézus kegyelmére,HISZEN ELEVE IGAZSÁGOS-márpedig akkor egyben kegyelmes is-amit Jézusnak is el kell elismernie,mert ha valóban Isten parancsa,akkor mi más lehetne,mint igazságos???
De Jézus elutasította.Ettől persze még mindig benne lehetett az emberi törvényben,ez így igaz.
És most jön a lényeg;Valóban igazad van:
Jézus nem írta felül az Isteni törvényt,MIVEL ISTENNEK NEM IS VOLT ILYEN TÖRVÉNYE! Pusztán a zsidó farizeusok találták ki,Isteninek beállítva,és mindez így került bele a Bibliába.Jézus tehát az emberi törvényt írta felül!
Szia
A kérdésedet amelyet kiírtál több szempontból lehet megválaszolni.
Minden embernek van bűne aki a földön él, és mindenkinek van mit kiígazítani az életében. Valakinek kissebbek a hibái, bűnei, valakinek nagyobbak.
Én nem fogom minősíteni a tieidet.
De azt tudom a Bibliából, hogy Istennek nincsen egyetlen felesleges "gyermeke" sem itt a földön, és minden megszületett emberért odaadta a Fiát váltságul. Érted is! Ha ő nem mond le rólad, te miért mondanál le magadról?
Annak, hogy meleg lettél, megvannak az okai, amelyeket Isten pontosan ismer, hidd el, jobban mint te. És ő végtelenül kegyelmes hozzánk, hiszen megemlékezik, róla, hogy "por vagyunk", vagyis nagyon gyönge mind fizikailag, mind szellemileg, mind mentálisan....főleg a nagy ellenséggel a Sátánnal szemben.
Szerinted ki adja neked az öngyilkossággal kapcsolatos gondolatokat? Hát nem a Teremtőd, hanem az ellenséged, aki "az egész lakott földet félrevezeti" - vajon sikeres lesz a Te esetedben?
Jézus azt mondta "álljatok ellen és elfut tőletek". Ezért érdemes olvasni a Bibliát, mert ott Isten megtanít hogyan kell még ebben a sátáni világban is boldog, békés életet élni. Ha olvasod Isten Szavát, tud tégedet erősíteni, tanácsot adni, és legyőzni a "világot", ahogyan Jézus is tette. Hatalmas erőt kaphatsz Tőle:-)
Ne lásd értelmetlennek az életedet, mert csak egy van neked belőle. Inkább keress célokat, amiért érdemes élni. Lehet eddig nem tanultál erről...de soha nem késő elkezdeni, hogy láthasd mennyire csodálatos az a világ, amelyet a Teremtőd neked/számodra is létrehozott:-)
38-as!
csak jelezném, hogy a homoszexuálisban a szex-nek semmi köze a nemi érintkezéshez.
A homo pedig nem embert jelent itt, hanem homogént (azonos) ... tehát a szex az angolban használt módon csupán nemet jelent.
Azaz "azonos nemű"... és a "felé vonzódó" -t pontatlanul (rövidítás képpen) elhagyjuk.
erre NE HASUNÁLJUK A MELEGET, annak más a jelentése!
48.Hsz!
Igen!
A "meleg"kifejezés több ezer éve foglalt,és sokmindent jelent,de homoszexuálist eddig nem jelentett,és semmilyen eredeti jelentése nem hasonlítható arra.
Nyilvánvalóan azok a homoszexuálisok,akik szégyellték az erre használatos "ßuzi" és a homoszexuális kifejezéseket,orozták el azt,szépítve a valóságot,s ezzel rombolva gyönyörű magyar nyelvünket.
Ha magyar kifejezést keresünk erre,a "ferde hajlamú", "szodomita",esetleg "saját nemére gerjedő"vagy "önporzó".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!