Adhatok-e én áldást katolikusként a családtagjaimra ilyen módon?
Kedves 8!
Azt a képet nem tartod groteszknek például, ha elképzeled, ahogy a Szentlélek éppen megszomorodik benned, mert nem a megfelelő módon kértél áldást a családodra, mielőtt aludni tértetek; a gonosz lélek meg csak azt a pillanatot várja, hogy elhibázod-e a többes szám első (bennünket), vagy második(benneteket) személyt?
Ne keverd kérlek a dolgokat, mert ez csak félre visz.
A Szentírásban áldást mindig csak azok adhattak, akiket erre Isten felhatalmazott. Például egy korábbi felhatalmazott által. Ettől függetlenül lehet imádkozni, de az imádság és az áldás két különböző dolog.
Lefekvés előtt én nem áldást adok (vagy kérek), hanem imádkozom, a családomért, felebarátaimért, magamért. Nem gondolnám, hogy ezért a Szentlélek szomorú lenne, mert Miatyánkot imádkozom az "Álgyon meg benneteket a..." szöveg helyett.
Áldjon* félreírtam sry
+
Gondolom már olvastad az apostoli leveleket, ott is arra kérik a híveket, hogy imádkozzanak értük. Nem pedig a hívek áldását kérik.
Katolikusként azért nem kéne áldást osztanod, mert nem tudsz.
Csak azt a nem-áldást tudod megosztani, ami benned van és családtagjaidat is az alá viszi. /Nem kéne az ő életüket is elrontani azokkal az átkokkal, amik hozzád kötődnek./
Ha tényleg áldás alá szeretnéd helyezni őket, először neked kéne "áldást" venni. Ez a bibliai.
Azt meg csak úgy lehet neked, ha "megtisztítod" hitedet, és belsődet is az összes úgymond vallásos átokból, amit már az Úr akkor megátkozott, amikor még meg sem születtél, születtünk.
Ha tehát ki tudnál békülni Istennel, meg tudnál térni a holt cselekedetekből, el tudnál szakadni attól a vallásos cselekedetektől, amit Isten bűnnek mond, áldást is tudnál tőle venni.., akkor semmi akadálya !
13.Hsz!
Idéznél egy ilyen bibliai példát(ha van)?
" Szentírásban áldást mindig csak azok adhattak, akiket erre Isten felhatalmazott. "
Miért is kell az a sok hókuszpókusz az áldást osztók korlátozásaira?Isten áld meg embereket,vagy emberek embereket?
Ezek szerint a katolikus laikusok nem énekelhetik a Magyar Himnuszt,hisz áldás kívánsággal kezdődik.
#16: Az áldás nem áldáskívánás.
Ha neked nem adtak "olyat", adni sem tudod..
Ilyen bibliai igét sem találtam:
"Az áldás nem áldáskívánás.
Ha neked nem adtak "olyat", adni sem tudod.."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!