Jézus Angyal, Arkangyal, Gábriel főangyal, Mihály a nagyfejedelem vagy Isten, vagy az Atyaisten képmása?
20. "Jehova Tanúi nem tudnak egy olyan biblia verset sem ahol arra utalna,hogy Jézus egy angyl"
2Mozes.23:20."Imi én egy angyalt küldök teelőtted,hogy megtartson téged az úton,és elvigyen téged,arra a helyre,melyet előkészítettem.21Vigyázz magadra miatta,és halgass a szavára.Ne légy lázadó veleszembe,mert nem fogja megbocsátani törvényszegéseidet,,ugyanis az én nevem van benne"
Itt megtudtuk az angyal létezését,a kivonuláskor.
1Mozes.10:1"Nem akarom pedig,hogy tudatlanságban legyetek afelől,testvérek,hogy ősatyáink mindnyájan a felhő alatt voltak,és mindnyájan átmentek a tengeren,2.és mindnyájan megkeresztelkedtek Mozesben a felhő és a tenger által 3és mindnyájan ugyanazt a szellemi eledelt ették,4.és mindnyájan ugyanazt a szellemi italt itták.Mert abból a szellemi sziklából ittak,amely követte őket,és ez a szikla a Krisztust jelentette"
Itt megláthattuk,ki követte őket?És ki a szellemi szikla?A versben a felelet:"és ez a szikla Krisztust jelentette"
Csel.7:35.Ezt a Mozest,akit ők megtegadtak ezt mondva.Ki nevezett ki téged uralkodónak és bírónak?ezt az Isten elküldte mint uralkodót és egyben szabaditot,az angyal keze által,aki Megjelent neki a tövisbokorban"
Ki jelent meg a tövisbokorbn?
Az aki Megjelent Pálnak is Damaszkuszban.
Csel.9:4,5 mire ő földre esett,és hallotta ,hogy egy hang igy szól hozzá:Saul,Saul miért üldözöl engem?5Ő ezt mondta:Ki vagy Uram? Az igy szolt:Jézus vagyok akit te üldözöl"
János.5:46."Bizony, ha Mózesnek hinnétek,nekem is hinnétek,mert ő rollam beszét"
Tehát az angyal aki beszél Jézus volt.Ugyanis a János. 5:46 ezt mondja.
22.Nagyon hig és mellé magyarázó ,amit irsz és látszik kiakarsz mosakodni belőle,mivel konkrét bizonytékok megtagadására igyekszel.
De hát mindenkinek joga van azt mondjon és higgyen amit akar.Isten megadta a szabadakaratot mindenkinek.
De ne feledd itt nem én és te kell győznünk,hanem az Isten szava.
Továbbá nem a vallásod ment meg ,hanem az Isten szava pontos ismerete és a cselekedeted.
25."csakis Őáltala lehet az Atyához jutni".De reméllem itt az oldalon senki nem vonja kétségbe,mid,hogy én sem.De még azt sem,hogy istentől származik,vagy ő a Megváltonk,övé a Királyság,minden ember és angyal fölött van.
Mind,hogy rajta kívül nem volt mas aki kivezesse Izraelt.Dánielnél csak ő tudott közbelépni,a megváltást csak Ő tudta végrehajtani,a Mózes sírjánál való vitát már nem oldotta meg ugyanis azt mondta" dorgályon meg téged az Ur".Tehát az Atyára bízta.
Mindezeket az Atya ereje és parancsa által tette,mint a világegyetem második személye.
28.Tisztelt felhasználó.
1Mozes.3:15."És ellenségeskedést szerzek közted és az asszony között,a te magod és az asszony magva között.Az összezúzza a fejed,te pedig annak sarkát zuzod szét".
Amint látjuk az ítélet a Sátánra az Atyától már az elbukkástol meg volt.
Azt is tudjuk,hogy Sátán azután sokszor próbálkozott mert az ideje a megkötözésének nem jött el.
Igy Jézusnál is próbálkozott amikor háromszor megkisertette.
Jézus itt sem ítélte el hanem mid a háromszor a bibliából védekezett és az Atyára irányította az imádatot.
Ugyanugy mit a Mózes testénél is,azt mondta "dorgáljon meg téged az Ur".
De Jézus még több helyn használta ezt az eljárást még a Jelenésekben is.
Ez azért történt igy mert egyrészt a Sátán ideje még nem jött el a megbilincselésre,másrészt mindenütt az Atyjára tekintett,hogy mit tegyen.
Mert amikor az apostolok versengtek,hogy hol legyenek kiváltságos helyen mellette Ő azt felelte"ez nem az én dolgom,hogy hova ültessem őket,az Atya tudja ezt"
Egy másik felelet:"senki sem tudja,Fiu sem az ég angyalai sem csak az én Atyám egyedül"
Akkor Mózes testénél nem mondhatott iitéletet mert már az Atya régen megtette,és ami azután következik az Atya dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!