A Biblia szerinte a végidők előtt a népek és nemzetek keverednek egymással?
Van benne ilyen prófécia,jóslat?
Valahol ezt halottam.
Népek a világtörténelem során mindig keveredtek egymással. Ha csak saját példánkat nézzük meg, már a népvándorlás során hány néppel keveredtünk, hát még később.
Egyébként én nem olvastam ilyet a Bibliában, szerintem sehol nincs is benne.
Igen van ilyen prófécia.
Amikor Dániel kegfejti Nabukodonozor álmát a négy világbirodalomról.
Az állókép 4 féle fémből volt (arany, ezüst, réz, vas) ami 4 világbirodalmat jelent: babiloni, méd-perzsa, görög, római.
A római birodalom jövője is látható az állóképen, először kettéosztva ("lábszárak vasból), ami a kelet és nyugat-római császárság, majd utána a korszak legvégén a 10 lábujj, ami tiz királyság lesz. Az pedig, hogy részint vas, részint cserép lesz, egyértelműen mutatja, hogy (Isten szemében) más értékeken álló kúltúrájú nemzetekből fog állni, a 43. vers pedig egyértelműen jelzi előre, hogy ezek (vas-cserép) "emberi mag által vegyülnek össze, de egymással nem egyesülnek".
Azaz keverednek egymással de nem egyesülnek.
A legmagasabb minőségtől halad a történelem a legrosszabb felé: arany --> cserép.
A legerősebb fém a vas, és valóban már nem lesz olyan erős világbirodalom soha mint a kezdeti római birodalom.
Amikor 10 királyságból fog állni akkor tovább fog romlani az ereje a cseréppel való keveredés által.
És hogy a 10 lábujj mennyire prófécia volt Dániel idejében, az is bizonyitja, hogy amikor először eljött a Messiás még nem létezett 10 királyból álló római birodalom, de egészen a feloszlásáig sem. A jelenlegi világrendszerből fog előjönni egy 10 királyságból álló római-birodalom az antikrisztus vezetésével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!