Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten csak egy jószándék?

Isten csak egy jószándék?

Figyelt kérdés
Jézus azt mondta, hogy Isten itt van bennünk, mindannyiunkban, csak felé kell fordulnunk. Ha hiszünk benne. Amikor megtöltötte halakkal a hálókat, a tanítások szerint én azt úgy képzeltem el, hogy az üres háló azonnal megtelt hallal, de valószínűleg nem, megtanította a halászokat hinni abban, hogy sikerülhet és gondolom ugyanez történt a borrá "változó" víznél is. Nem szó szerint történtek ezek a csodák. (?) Jézus hitt abban, hogy a bennünk lévő jóság, jószándék megmenthet minket. Vannak horrorfilmek amikben egy gonosz démon azokat támadja meg, akik elszomorodtak, elgyengültek, akiknek megingott a hite a "jóban" (Istenben) és végül egy házaspár mindig Isten nevében tudja csak elűzni a démonokat. Tehát ha nem hiszünk már semmiben és félünk, akkor a saját ostoba gondolataink (démonaink) megfélemlítenek, megbetegítenek minket és számtalan olyat lehet hallani ma is a világban, hogy valaki életmódváltással, pozitív gondolatokkal meggyógyul gyógyithatatlan betegségekből. A hit a kulcs a hithez. Istent úgy képzeltem el mint egy emberi alakot, akinek hosszú ősz haja és fehér ruhája van, de azt hiszem tévedek. Isten egy másik lélek, egy jószándék, egy pozitív gondolat, akit mindenki felszínre tud hozni hittel?
2017. szept. 7. 22:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
56%

"A Bibliát van ahol szó szerint, van ahol jelképesen kell érteni."

Itt kezdődik a probléma.

Mindig épp azt magyarázzátok bele, amit látni akartok.

Ezt hívják fanatizmusnak.

A csodát meg majd akkor lehiszem, hogy ha az orrom előtt történik.

Sajnos nem láttam még egy bénát se felkelni, de nem is itt kezdődik a probléma, hanem ott hogy hány gyerek hal meg szenvedés közepette?

Olyankor hol vannak a csodák?:D

2017. szept. 8. 19:40
 12/15 anonim ***** válasza:
56%

"Jézus hamarosan jön"

A hamarosan mit jelent?

Nagyapám nagyapjának is ezt mondták, hogy hamarosan itt van, de sajnos azóta eltelt vagy 100-110 év, de nem látom hogy jött volna bárki is:D

2017. szept. 8. 19:42
 13/15 anonim ***** válasza:
46%

nem baj 12-es, ne türelmetlenkedj, a halál pillanatában ott fogsz Isten előtt állni. Ez halál biztos.

[link]

2017. szept. 8. 20:28
 14/15 A kérdező kommentje:
Máskor meg azt mondják, hogy majd a feltámadásnál fogok csak Istennel találkozni. Pontosan ezért rendült meg a hitem, mert már nem tudom miben higgyek. Meddig kell még várni Istenre? Nem tudom eldönteni, hogy mi származik Istentől és mi az emberektől. Hogy mit mondott valóban Isten és mit csak az emberek adtak a szájába. Már alapból az, hogy külön vallások vannak (szerintem) ugyanarról az Istenről megmutatja azt, hogy az emberek mennyire különbözőek és nem hajlandóak egyetérteni egymással semmiben, még Istenben sem. Szeretnék abban hinni, hogy Isten a saját mására formálta az embert és abban, hogy a létezés nem egy semmiből lett robbanás és abban, hogy ez nem véletlen. Szeretnék egyszer a szemébe nézni, de nem hiszem, hogy képes lenne mind az összes milliárd embert sorban végig hallgatni. Tudom, ahol Isten van ott nincs tér és idő és nem fogunk majd türelmetlenkedve várni a sorban. Szerintetek találkozhatunk halálunk után a szeretteinkkel? És hogyan ismerhetnénk fel őket? Valjuk be, az embernek fogalma sincs, hogy mi fog történni velünk. Csak Isten tudhatja. De miért nem jön el végre és mondja el?
2017. szept. 8. 21:06
 15/15 anonim ***** válasza:

Isten bennünk él, és a "jelenlétben" érzed.

"Isten rajtad:végtelen könny:Isten benned:végtelen mosoly."

Weöres Sándor

2017. szept. 8. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!