Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten csak egy jószándék?

Isten csak egy jószándék?

Figyelt kérdés
Jézus azt mondta, hogy Isten itt van bennünk, mindannyiunkban, csak felé kell fordulnunk. Ha hiszünk benne. Amikor megtöltötte halakkal a hálókat, a tanítások szerint én azt úgy képzeltem el, hogy az üres háló azonnal megtelt hallal, de valószínűleg nem, megtanította a halászokat hinni abban, hogy sikerülhet és gondolom ugyanez történt a borrá "változó" víznél is. Nem szó szerint történtek ezek a csodák. (?) Jézus hitt abban, hogy a bennünk lévő jóság, jószándék megmenthet minket. Vannak horrorfilmek amikben egy gonosz démon azokat támadja meg, akik elszomorodtak, elgyengültek, akiknek megingott a hite a "jóban" (Istenben) és végül egy házaspár mindig Isten nevében tudja csak elűzni a démonokat. Tehát ha nem hiszünk már semmiben és félünk, akkor a saját ostoba gondolataink (démonaink) megfélemlítenek, megbetegítenek minket és számtalan olyat lehet hallani ma is a világban, hogy valaki életmódváltással, pozitív gondolatokkal meggyógyul gyógyithatatlan betegségekből. A hit a kulcs a hithez. Istent úgy képzeltem el mint egy emberi alakot, akinek hosszú ősz haja és fehér ruhája van, de azt hiszem tévedek. Isten egy másik lélek, egy jószándék, egy pozitív gondolat, akit mindenki felszínre tud hozni hittel?
2017. szept. 7. 22:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Nem. Jézus zsidóknak beszélt a zsidók Istenéről. Tehát kár azt mondani hogy "ezt végül is így is lehet akár érteni", mivel ő nyilvánvalóan nem úgy értette.

Hogy egyértelműbb példákat mondjak: az Atyjának nevezte Istent, azt mondta hogy az Atyja küldte őt, és az Atyához való imára is tanította az embereket ("Mi Atyánk aki a mennyekben vagy..."). Tehát itt nem egy elvont érzésről beszélt, hanem egy konkrét személyről.

2017. szept. 7. 22:46
 2/15 anonim ***** válasza:
56%
ὁ θεὸς ἀγάπη ἐστίν mert az Isten szeretet 1Jn4,8
2017. szept. 7. 22:46
 3/15 anonim ***** válasza:
35%

Ezeket mind felejtsd el, nem igaz.

Eleve abba gondolj bele, hogy ez a sok "történet" mikor zajlott le? Régen, azóta semmi, nulla, nyista.

Miért? Mert ma már ilyen dolgokkal nem lehet egy átlagos embert megetetni. Az viszont igaz, hogy hinni kell magadban.

Az egyházakat meg főleg kerüld, csak a pénzről szól.

2017. szept. 7. 23:34
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó, én is ezt gondolom, hogy ezek nagyon régen történtek, de sajnos az nem igaz, hogy azóta semmi sem történt. Ahogy fentebb is említettem a mai napig igazából bárki képes bármire, amiben hisz. Természetesen fel lehet hozni sarkalatos példákat, de ez nagyon sokszor bebizonyosodik. Így viszont "nem olyan nagy szó" hogy a háló megtelt hallal, hiszen akár a vonzástörvénye is lehetett, a halászoknak egyszerűen csak hinniük kellett Istenben, tehát (a jelenlegi elmélet szerint) a jóérzésben és abban, hogyha hiszünk kapunk. Pont ez a bajom, ezért most inkább jobban szeretném hívők véleményét hallani.
2017. szept. 7. 23:46
 5/15 anonim ***** válasza:
45%

Nézz szét a világban, mennyi gonoszság és szörnyűség is van.

Ha isten jóindulatú akkor biztosan nem mindenható, különben ez nem így lenne.

Vagy, ha mindenható, akkor nem jóindulatú..

Vagy a legegyszerűbb magyarázat: nem létezik.

Csak mi vagyunk, emberek, ideje felelősséget vállalni a saját tetteinkért.

2017. szept. 7. 23:47
 6/15 követ62 ***** válasza:
47%

Nem történnek csodák mostanság? Dehogynem!

Én is többet át éltem. Nem kezdem el sorolni úgy sem hiszed el, még. Sokan vannak hívők a világban akik jelenleg is döbbenetes csodákat élnek át.

De ajánlanék neked egy filmet. Mel Gibson filmjét: A fegyvertelen katona címmel. Ez egy igaz történet. Már moziban nem adják, de a neten el érhető.

A nicelife.hu oldalon DVD minőségben nézhető.

És ugyan itt megtalálható a dokumentum film is: A fegyvertelen hős cimmel. Két fele könyvben is kapható a könyves boltokban.

Az egyik 1969-ben írta le egy életrajz író a főhős elmondása alapján. A film is ebből készült.

A másik könyvet a második felesége irta le 2004-ben.

Mindkettő kapható a könyvesboltokban.

Létezik egy másik háborús könyv az a náci Németországban történt.

Egy hívő családról szól. Hogyan élték túl a háborút a hitükkel. Az apa a fronton, az anya 4 gyerekkel othon. Cime: Ha ezrek esnek is el...

Ezt nemrég láttam pont itt hirdette egy antikváium.

Bár nem hiszen, hogy el olvasod, csak gondoltam megemlítem.

És igen a 2000 évvel ezelőtti Isten nem állt le akkor és az évszázadok során amikor hívták megmutatta hatalmát.

Van egy nagyon kő vers erről. Idézem a legfontosabb részét.

"Ki kétkedőn bobcolja Őt annak választ nem ád, de a hívőnek az Úr megfejti önmagát."

Az a baj a nem hívőkel, Isten tagadókkal, ha a csoda az orruk előtt történne akkor sem fogadnák el, nehogy el keljen ismerni Isten létét.

Pont ezért alacsonyítják le inkább önmagukat a majom szintjére, mint hogy el ismernék az Isten teremtését.

2017. szept. 8. 07:55
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

elgondolkodtam kérdező, hogy a 2-t ugyan miért pontoztad le... nagyjából az egyetértésemet fejeztem ki, bár egy pöttyet több, mint egy pozitív gondolat

jószándék = jóakarat

"Dicsőség a magasságban Istennek,

és a földön békesség a jóakaratú embereknek"

"Egy erő hatná át

A nagy mindenséget,

Nem volna más vallás,

Nem volna csak ennyi:

Imádni az Istent

És egymást szeretni…" (Ady)

2017. szept. 8. 08:14
 8/15 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók! Még senkit nem pontoztam, se fel, se le.

Viszont velem egyet nem érthetsz, mert én nem ezeket gondolom, amiket a kérdésemben írtam. Inkább megijedtem ettől. Ahogy írtam, eddig másképp képzeltem Istent, azt hittem, ha eljön az idő meg fog ölelni és meg fog nyugtatni. És nem átvitt értelemben, hanem szó szerint. De mostanában sokat gondolkoztam Jézus ezen szavain és azon, hogy rengetegen mondják a bibliát nem szó szerint kell érteni. De ha ez igaz, akkor nem különlegesebb a biblia, mint a titok könyve. Megijedtem, az az igazság, azért tettem fel a kérdést.

2017. szept. 8. 09:30
 9/15 követ62 ***** válasza:

A Bibliát van ahol szó szerint, van ahol jelképesen kell érteni. A jelképekre pedig magaban a Bibliában van a megoldás. Mert a Biblia önmagát magyarázza.

Persze nagy segítség, ha valaki ismeri a történelmet.

És igen, Jézus hamarosan jön és megölel, ha te is akarod.

2017. szept. 8. 09:39
 10/15 anonim ***** válasza:

Én,félek Istenre a"személy"kifejezést használni,mert azt emberre szoktuk.

Én inkább a"lény"kifejezést használom,a létező,élőt szeretem inkább.

2017. szept. 8. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!