Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kereszténység hogyan magyarázz...

Kereszténység hogyan magyarázza azt az állítást, hogy Ádám és Évától származunk?

Figyelt kérdés
2017. szept. 7. 21:59
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
66%

"A kettőnk között (szigorúan ebben a témában) az a különbség, hogy én az evolúciót ismerem, mert tanultam a suliban. "

Vicces gyerek vagy te, azt meg kell hagyni :DD

"A semmi egyszer csak lett az felrobbant,"

Már az első öt szavadból is kiderült, hogy halvány lila gőzöd sincs az evolúcióról. Csak úgy megsúgom, az ősrobbanás elmélete sosem mondott olyat, hogy a semmi robbant volna fel. Ugye hogy nem figyeltél oda az iskolában?

Más részről, az evolúciónak egyébként sincs semmi köze az ősrobbanás elméletéhez. Szóval ezzel csak azt mutattad be nagyon szépen, hogy a sulidban legfeljebb csak tanították nektek az evolúciót, de hogy te nem figyeltél oda órán, az hótziher. Kár, pedig talán még rád is ragadt volna valami kis okosság.

"EGYÁLTALÁN nem zavar ki mit mond, ír, gondol a világnézetemről. NEM befolyásol semmit. "

Tudom, mert egy szép nagy szemellenzőt viselsz, és egyébként is mindenki hülye csak te vagy helikopter bibibííí! Egyébként pedig babababababababa (és közben bőszen ütögeted a füleid a tenyereddel).

"Testvéri szeretet? Igen szeretlek mint embertársam, még így ismeretlenül is. "

Ja, látom, ezért szeretsz annyira az általad szeretett embertársaidon gúnyolódni, igaz? ;-) Fura módon értelmezed a szeretetet.

2017. szept. 8. 15:28
 22/31 anonim ***** válasza:
23%

Kereszténység úgy magyarázza azt az állítást, hogy Ádám és Évától származunk, hogy:

Van a teremtéssztori, na ott lehet olvasni, hogy Isten megteremtette az embert. Aztán ők elkezdtek szaporodni és láss csodát, így lett egyre több ember. Ki hitte volna?

Aztán ott vannak a katolikusok (és kitudja még kik), szerintük ez nem igaz. Szóval a keresztények is meg-megoszlanak e tekintetben. :)

2017. szept. 8. 15:51
 23/31 Mansour ***** válasza:
92%

Valóban, tegyük helyre a fogalmakat: nem az evolúciót, hanem a kozmogenezist és az abiogenezist írta le.

De abban végül is van valami, hogy az eredet kérdése tudományosan nem bizonyított, és talán soha nem lesz az. A "világegyetem a semmiből" vagy multiverzum elméletek bár beleillenek a jelenlegi tudományos paradigmában, de végül is bizonyíthatóság szempontjából ugyanannyira érvényes modellek, mint a bibliai teremtéstörténet.

2017. szept. 8. 15:51
 24/31 anonim ***** válasza:
61%

Jahhj, hol is kezdjük már megint... Komolyan, teljes tiszteletem Ozmium Felebarátunknak, hogy itt tudta hagyni ezt a katyvaszt...

Hányszor kibeszéltük ezt a témát, de egyesek még mindig ugyanazokkal a kretén állításokkal jönnek... Légyszíves! Ha más oldalakat telef..irkálunk, legalább odafigyelnénk egymásra.

Hol is kezdjük? Kezdetek? Akkor # 19 és követ62:

- "A KŐBŐL SZÁRMAZIK"

Kedves követ62, attól még, hogy így nevezed magad, nem kell Hovindtól minden követ komolyan venned. (:D)

Ha ismernéd a biológia alapjait, akkor tudhatnád, hogy mi kell az élethez. Ha a geológiáét, akkor meg azt, hogy mi van a kövekben... hát szén igen ritkán. Persze az jól jöhet... de az még édeskevés..

Szóval az a köved eléggé sántító... Egy primitív sejthez elsősorban VÍZ kell. Szóval az Óceán az Öreganyád!... (Vagy nem. ... mindegy, úgy sem értenéd...)

És most sorolhatnánk, hogy mi is kellhet meg honnan, de úgyse olvassa el senki, megérteni meg mégkevesebben veszik a fáradságot.

S hogy mindez hogy rakódott össze? Összerakhatta a Teremtő, a Tervező... tökmindegy a biológiai evolúció számára. Van a sejt, és kész. Hogy honnan? Neked legyen a Teremtőtől, másnak az IT-től, nekem egy óceáni fenék változatos vegyületeiből, a Bélának meg csak legyen csak úgy odarakva. Tökmindegy: az evolúciós elmélet innentől jól leírja a folyamatokat. Nem is véletlenül természettudományosan elfogadott természettudományos elmélet.

S abba már nem is mentem bele, hogy van-e élettelen tárgyakat értelme feltüntetni rokonként, vagy az "az vagy, amit megeszel" tekintetében felrakni a tegnapi ebédet a családfámra...

A majmokról meg annyit, hogy nézd csak meg a külső és belső testfelépítésüket, és a genetikai (még szerkezetben is) hasonlóságokat. S ezen utóbbi alapján, ha a Teremtő Ádámot és Évát teremtette, akkor ahhoz "majomalkatrészeket" használt... vagy a majmokhoz emberalkatrészeket.

2017. szept. 9. 02:01
 25/31 anonim ***** válasza:
39%

Á, időközben továbbolvastam, és láttam, hogy folytattad - az ellenkező irányba. Megyek hát én is vissza.

Tehát:

# 22, és követ62 válaszolótársunk semmit sem tanuló vélekedései:

"Zanzásított evolúciós mese."

- Szomorú, hogy ennyi meg ennyi kör után sem tudsz ennyire alap dolgokat megjegyezni, hogy Te a természettudományos Világeredetről beszélsz. Az evolúció - helyesen véve - az első sejttől (s méginkább: sejtpopulációtól) indul S az honnan jött? Az előző kommentemben megtalálod, ha nem olvastad volna. Nekem jöhet a Teremtődtől is, igazából tökmindegy.

"A semmi egyszer csak lett az felrobbant"

- Helyesen: minden nem volt semmi. Minden energia volt (talán ismerős: E egyenlő emcénégyzet?). Ez pedig mégegyszer: egy helyen volt. Aztán evalahogy elkezdett anyaggá alakulni. Kreáció? Hugh Ross szerint igen. Szerinte az energia volt a "fény" a teremtéstörténetetekből. Aztán szerinte stimmol a többi is. Érdekes gondolatai vannak... de cserébe legalább felmossa Hovinddal a padlót (de dúlván).

Az anyag pedig szétterjedt, gyorsan. Ez nevezhető robbanásnak is, de sok kreatard úgy gondol rá, mintha egy kupac TNT lenne... (Tudtad, hogy szép sárga kristály? :) ). Remélem, most már legalább ebben nem tartozol közéjük...

Szóval az energia anyaggá lett, lett ő hidrogénné, sok-sok őscsillaggá, melyekben az ismert fúziós reakciók összerakták az elemeket, azok az Univerzumot, Naprendszert... És ezen a parányi ponton megjelenhetett az élet...

S amint olvashattad, nem, nem ezt tanítják. Mert nem kretének.

2017. szept. 9. 02:15
 26/31 anonim ***** válasza:
61%

Aztán itt van egy másik, Anonimukusz Ötvenkhatszázalékusz.

Kedves Anonimukusz Ötvenhatszázalékusz!

# 9 "Volt valaha valamikor egy valami, aminek hipp hopp emberré kellett hirtelen változnia"

- Először is nem "kellett". Aztán nem hipp-hopp. Persze, sorolhatjuk az ausztralopitekusztól a homo habilisig, valahogy ilyenkor inkább homokba dugjátok a fejeteket... Találtak egy csomó emberszerű, de nem ember, ugyanakkor majomszerű, de nem majom fosszíliát. És "tipusaikból" nem is egy példányt. Találtak egy rakat egyéb, mai állatok "közé" tehető fosszíliát, tiktaaliktól kezdve... majd a többiek sorolják... de itt is csak homokba dugod a fejed úgyis.

"dínó csontvázakat lehet találni, ami a ti hitetek szerint sokkal előbb élt"

- Nem is hit az, főleg, mert: Nem találtak még egyetlen (!!!) dínofosszíliával együtt, de még egy rétegben sem emberi, vagy egyáltalán, tetszőleges ma élő állatét sem... Továbbá a geológiai rétegződések is egyértelművé teszik, hogy nem, a dínók nem manapság éltek.

# 13 "voltak bőségesen félre sikerült próbálkozások"

- voltak, vannak lesznek... elvetélésekről, életképtelen magzatokról hallottál-e már? De most komolyan?

"Ha ismernéd picit is az emberi testet, akkor tudnád, hogy bármi hiánya életképtelenné teszi az embert."

- Látod-e, nem lennél te olyan hüle, ha oda is figyelnél arra, amit leírsz... na most fuss neki egy bekezdéssel feljebbről, talán észreveszed, hogy hol nem gondolkoztál eddig.

2017. szept. 9. 02:30
 27/31 anonim ***** válasza:
66%

Aki meg nem akar ezentúl zöldségeket beszélni, s mégkevésbé, azt le is írni, annak ajánlanám, ismerettágítóként:

https://www.youtube.com/watch?v=U1dIQLlVeXo&list=PLDSqDaWRP1..

S utána talán nem kell már újra ugyanazt kismmiliódszorára us leírni.

2017. szept. 9. 02:34
 28/31 anonim ***** válasza:
56%
Ha meg kicsit modortalan lettem volna, elnézést. Kicsit zavaró, hogy egyes emberek ennyire képtelenek a racionális gondolkodásra.
2017. szept. 9. 02:35
 29/31 anonim ***** válasza:

"Tehát:

# 22 ... semmit sem tanuló vélekedései"

Khm, khm...mi a problémád?

Válaszoltam a kérdésre, te idejössz valami nem témába vágó dologgal és mindenkit "lehülézel". Valami érdemi hozzászólás esetleg?

2017. szept. 9. 12:10
 30/31 anonim ***** válasza:
65%

Kedves # 29-es,

Töröltek pár választ. Talán félreérthető, de a "# 22, és követ62" abban az értelmezésben azt jelentette, követ62 #22-es válasza... ami most éppen a #19-es. Szóval 3 választ töröltek, - vélhetően az 56%-ostól, a maradványait megtalálhatod a #26-os válaszomban.

Szumma-szummárum:

- a válasz nem neked szólt (de teljesen megértem, hogy ez nem látható át)

- a "nem témába vágó dolgok" meg olyan dolgokra vonatkoznak, melyeket már töröltek innen.

2017. szept. 9. 12:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!