Kereszténység hogyan magyarázza azt az állítást, hogy Ádám és Évától származunk?
"tele kéne legyen a világ az ember kifejlődésével."
Tele is van. Te hol voltél, mikor ezt tanították?
"De hát nincs, így bizony a véletlen hipp hopp alkotta meg hibátlanul az embert"
Elmész te a fenébe. Ez a tudósok arcul köpése. És a tanároké is.
De hát ide vezet a "csak azt tanulom meg, ami érdekel, a többi úgyis felesleges"...
Szia
Mivel a Biblia ezt írja, nincsen okunk arra, hogy ne higyjük el. Isten szentsége nem engedi, hogy kételkedjünk a Szavában.
Ha valamit nem értünk, azt is tehetjük amit te, kérdezünk, de kutathatunk is
Vegyük pl. Káint.
Káin felesége Éva leszármazottja volt, születésének ideje azonban nem ismert. Az 1Mózes 5:4 kijelenti, hogy Ádám a 930 éves életideje alatt ’fiúkat és lányokat is nemzett’. A Biblia természetesen nem mondja azt, hogy Káin felesége a lánya volt Évának. Káin felesége csak azután van megemlítve, hogy Káin száműzve lett. Addig pedig annyi idő is eltelhetett, hogy Káin felesége Ádám és Éva unokája is lehetett. Ezért az egyik bibliafordítás egyszerűen csak annyit mond róla, hogy „Ádám leszármazottja volt”
Ádám teste és genetikája még nagyon közel állt a tökéleteséghez, amit elveszített, ezt mutatja hosszú életkora is.
Egyes társadalmakban elképzelhetetlennek tartják, hogy Káin az egyik lánytestvérét vette feleségül, vagy hogy Ádám egyik későbbi leszármazottjával kötött házasságot, aki Ádám valamelyik fiának vagy lányának a házasságából született. Általában azért gondolják így, mert a legtöbb társadalomban az ilyesmi tabunak számít, illetve mert tartanak a genetikai rendellenességektől.
Azt MEGELŐZŐEN, hogy i. e. 1513-ban Isten törvényt adott Izrael nemzetének Mózesen keresztül, nem volt határozottan megtiltva az ilyen közeli rokonok közötti szexuális kapcsolat, ahogyan erről a 3Mózes 18:9, 17, 24 ír.
Több ezer év telt már el azóta, hogy ősszüleink elveszítették a tökéletességet. Akkoriban még valószínűleg nem volt olyan jelentősége a genetikai tényezők hatásának, mint napjainkban.
"félre sikerült próbálkozások"
Te nem vagy jól.
Ki mondta ezt?
Az ember egy majomszerű lényből alakult ki, sok-sok lépcsőn keresztül, és OTT VANNAK a leletek! Menj el egy múzeumba!
De egyik se félresikerült próbálkozás, hanem mind friss, fürge, életerős volt!
Nem akarok poénkodni, de nekem gyanús, hogy ki a "félre sikerült próbálkozás".
Meséld el kérlek, hogy mi volt a vese előtt? Egyik gerinces sem tud élni vese nélkül. Gerinc nélkül sem. Agy nélkül sem. Hol vannak az átmeneti fajok, amik mutatják a kialakulást és plusz azonnal dns-be íródva, hogy tudjanak szaporodni??
Vagy a véletlen ennyire tökös, hogy minden azonnal hibátlanul kialakult?
"Meséld el kérlek, hogy mi volt a vese előtt?"
Pronephros, mesonephros
"Egyik gerinces sem tud élni vese nélkül. Gerinc nélkül sem. Agy nélkül sem. "
Nem is, de ezek még a gerincessé válás előtt kialakultak.
Ez olyan mintha azt mondanád hogy valamelyik mai szuperautó vezethetetlen szervo nélkül. Ami így is van, de ez nem azt jelenti hogy autó sem létezhet nélküle.
A majom szerű lény az már egy jól kifejlett ELŐ LÉNY. De az evolúció tana nem onnan indul!
Nem tudjátok az ember "A KŐBŐL SZÁRMAZIK"! Csak vezessétek vissza időben az evolúció folyamatát!
Úgy, hogy vigyázzatok rá ne lépjetek az ük, ük, ük, ük, ük, ük....... nagyapátokra "aki" az "ős levesben" főtt! 😂😉
"Aztán el jött az idő amikor is Isten rá nézett a majom szerű lényre és azt mondta ez már hasonlít az én képemre és innentől az én gyermekem. Aki tőle születik az üdvözülhet."
Nem az ateistákat kérdezem, nekik az előző a normális, hanem a hivőket. Nem érzékelitek, hogy ez nevetséges?
Nekem nem kell bizonyíték, hogy Isten alkotott, mert Ő nem hazudik. És, ha egyszer azt mondja Ő alkotott minket akkor az úgy van.
Nem úgy mint az ember aki lépten nyomon hazudik. Akár majomnak is hazudja magát, csak ne keljen Isten létét elismerni.
Mást is mondott neked?
Mostanában is beszél a fejedben?
"Nem az ateistákat kérdezem, nekik az előző a normális, hanem a hivőket. Nem érzékelitek, hogy ez nevetséges? "
Bár ateista vagyok, nem hívő, de igazad van, tényleg eléggé nevetséges ez a marhasághegy, amit ide rittyentettél az előző hozzászólásodban. Most biztosan felettébb büszke vagy magadra, mivel meglehetős elánnal örvendeztél a saját soraidon.
De kélek engedd meg, hogy én is feltegyek neked egy kérdést:
Tehát van az Isten, aki hárman van, szóval talán kissé skizo a csávó, így aztán készített férfit, majd nagy bölcsességében elkezdett mindenféle állatokat felsorakoztatni előtte, hátha jó lesz neki párnak, társnak. Miután ennek a mindentudó, bölcs és okos Istennek az az újonnan alkotott, tudatlan férfi a ki tudja hány századik állat után elmagyarázta, hogy neki ember kellene társként, nem állat, így végre kapott is egyet. Ez a párja aztán a bűnbe csábította mindkettőjüket azzal, hogy ettek némi nasit a hosszas nagy semmittevés után. Ezért az apró baklövésért őket és minden későbbi leszármazottjukat halállal sújtotta ez a bölcs és igazságos Isten, mert olyan nagyon szereti őket (nem, még véletlenül sem jutott eszébe csak simán megbocsátani nekik). Aztán mivel rájött, hogy kicsit túllőtt a célon, ezért elküldte önmagát, a saját fiaként hogy megkínozzák és kivégezzék az ő hőn szeretett teremtményei, és ezzel le is lett tudva a dolog, részéről mindenki happy.
Hozzád szólok, kedves Követ, mert én is tisztában vagyok vele, hogy ez így ebben a formában egy ordenáré nagy hülyeség volt, amit leírtam: hogyan esik neked, ha a világképedet ilyen bunkó és gúnyos módon tálalják neked? Ugye hogy nem jól?
Na ennyit a te nagy keresztény testvéri szeretetedről. Szerintem az ilyeneket még a keresztények sem szívesen látják köreikben. Remélem magadba nézel szépen, és a jövőben tartózkodsz majd attól, hogy olyan témában kezdjél el okoskodni, amiről halvány lila lövésed sincs.
Üdv, egy ateista
Kedves Süttürüttü.
Nem szoktam büszkélkedni. Hogy te szoktál-e te tudod.
A kettőnk között (szigorúan ebben a témában) az a különbség, hogy én az evolúciót ismerem, mert tanultam a suliban. Viszont te a Bibliát, Istent egyáltalán nem.
Persze, hogy ilyen "egyszerű" gondolataid vannak róla. Ugyan honnan is tudnál bármit?
Ha te nem látod mit tanít az evolúció akkor olvasd el egy párszor hátha felfogod. Vannak nagyon jó könyvek ebben a témában.
A semmi egyszer csak lett az felrobbant, egyre nagyobb lett. Keletkezett benne sok anyag, össze állt gázzá, kövé stb. Ős levesé ott történt minden féle keveredés, villámlás és hopp az élettelen élő lett. Stb, stb, stb. És boldogan éltek mig meg nem haltak.
Zanzásított evolúciós mese. 😆
Aki nem hiszi JÁRJON UTÁNNA! Ezt komolyan mondom! Ne mond már nekem, hogy nem ezt tanítják az evolúcióról? Akkor nem tudom te hol tanultál. Szépítgethetjük, attól még ezt találod a tankönyvekben.
EGYÁLTALÁN nem zavar ki mit mond, ír, gondol a világnézetemről. NEM befolyásol semmit.
Testvéri szeretet? Igen szeretlek mint embertársam, még így ismeretlenül is. Annak ellenére is amiket rólam írsz.
Mert tudod nem NEKED és nem másoknak kell megfelelnem, hanem egyedül Istennek. Akit te nem ismersz.
És csak sajnálni tudlak (kérlek ezt ne értsd félre, nem pejoratív értelemben), mert én tudom, ha így maradasz miről maradasz le. És akkor te fogod a legjobban sajnálni, hogy nem ismerted meg Istent. Pedig most még lenne rá lehetőséged.
"Ha te nem látod mit tanít az evolúció akkor olvasd el egy párszor hátha felfogod. Vannak nagyon jó könyvek ebben a témában.
A semmi egyszer csak lett az felrobbant, egyre nagyobb lett. Keletkezett benne sok anyag, össze állt gázzá, kövé stb. Ős levesé ott történt minden féle keveredés, villámlás és hopp az élettelen élő lett. Stb, stb, stb. És boldogan éltek mig meg nem haltak.
Zanzásított evolúciós mese. "
Kedves Követ!
Mielőtt hozzászólsz egy témához, illik utánajárni, miről is van szó.
Ugyanis nemhogy nem az evolúciót zanzásítottad, de a felsoroltak közül konkrétan egyik sem része az evolúciónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!