Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ünnepli e egy keresztény...

Ünnepli e egy keresztény ember a karácsonyt, és ha igen, mit ünnepel?

Figyelt kérdés
Bár még van pár hónap, de az hamar elfog repülni, és aktuálissá válik a karácsony, érdekelne, ki, hogyan éli meg ezt az ünnepet, és helyes e ünnepelni a karácsonyt, vagy nem?
2017. szept. 7. 10:40
1 2 3
 11/23 Prókátor ***** válasza:
48%

Nem tanulmányoztam az ókori ünnepeket, így készséggel elfogadom, hogy dec. 17-21 között volt egy pogány ünnep. De nem vagyok benne biztos, hogy ugyan arról az ünnepről beszélünk! A napforduló 21.-én van. Az azt megelőző napokban lehet ünnepelni az eljövendő csillagászati eseményt, egészen az esemény bekövetkeztéig. Viszont december 25.-re már primitív módszerekkel (sőt, szabad szemmel is) észlelhető a nappal hosszabbodása. Tehát jelzés értékű, hogy ez esetben nem a fény leendő eljövetele van ünnepelve, hanem már a beteljesülése, a fény megérkezése!

Ha igazad van abban, hogy a pogány ünnep dec. 17-21. volt tartva, akkor bizony hatalmas hazugság az a protestáns vád, hogy egy pogány ünnep lett keresztényesítve a karácsony ünnepében!

2017. szept. 7. 11:42
 12/23 anonim ***** válasza:

Igen, megünnepeljük, hogy "Az Ige testté lett".

"És Jézus születését, miért pont, akkor születik, amikor az ősi pogány népek is ünnepelték saját isteneik, történéseik fontos eseményeit?"

Nem tudjuk, hogy pontosan Jézus mikor született. De ez mindegy is, mert nem egy kitűzött napot ünneplünk, hanem Isten Fia megtestesülésének titkát. Az év többi napján is voltak pogány ünnepek, ilyen szempontból ez lényegtelen.

2017. szept. 7. 11:48
 13/23 anonim ***** válasza:
81%

egyébként évről-évre a nagy keresztény ünnepek előtt fellángolnak ezek a támadások - a többi napokon az elfogadásról, szeretetről zsonganak. Ugyanazok.

Annyira unalmas.

2017. szept. 7. 11:57
 14/23 anonim ***** válasza:
4%

Nem tisztem, sem nekem, sem másoknak meghatározni egyének gondolkodását, és szabad akaratát.

Ha ünnepelni szeretne, tegye.

a kérdés az volt, hogy a keresztény, ünnepli-e a karácsonyt, és ha igen mit ünnepel.

A válaszom, az volt, hogy nem. Mivel Isten szava semmi ilyesmit nem tartalmaz ezzel kapcsolatban, és Jézus születése után és halála után sem írnak arról, hogy ilyet kért volna Isten, vagy Krisztus, az első keresztények sem tettek ilyet.

Jézus születésének napját, nem lehet az év minden valamelyik napjára tenni, mert annyira azért nem pontatlan a Szentírás

Beszél a népszámlálásról, amiért Máriáéknak el kellett indulni, és akkor nem volt még se busz se vonat.

Beszél a pásztorokról, akik kint voltak a mezőn a legeltetését végezni a nyájnak.

ezek egyike sem volt december, de még november sem.

A pásztorok nem maradtak volna kint a hideg esős évszakban a juhokkal, és Heródes sem volt olyan ostoba, hogy a hidegbe kezdje el a zsidókat megszámlálni, akik amúgy is lázadoztak ellenük.

Másrészt a szeplőtelen fogantatást némelyek decemberre, némelyek januárra teszik, és a születés ennek megfelelően behatárolva, szeptember vége október eleje kellett hogy legyen.

S ha Jézus születése akkora kulcs fontosságú lenne, akkor olyan konkrét dátumot írtak volna, mint amilyen konkrétan a haláláról írtak.

2017. szept. 7. 12:24
 15/23 anonim ***** válasza:
85%
Igen, egy keresztény ünnepli a karacsonyt, Jézus születésének ünnepét, ez a keresztények második legnagyobb ünnepe. Én nagyon szeretem a karácsonyt, és teljesen lényegtelen, hogy Jézus akkor született-e, akkor is varázslatos ünnep, az én személyes kedvenc ünnepem. A Megváltó megszületett, és annyira jó erről megemlékezni.
2017. szept. 7. 12:37
 16/23 anonim ***** válasza:
93%

"Másrészt a szeplőtelen fogantatást némelyek decemberre, némelyek januárra teszik, és a születés ennek megfelelően behatárolva, szeptember vége október eleje kellett hogy legyen."

Csak gondoltam szólok, hogy a Szeplőtelen fogantatás ünnepe továbbra is december 8. és egy Mária ünnep, az ő fogantatásának ünnepe. Jézus fogantatását a keresztények március 25-én ünneplik, népnyelven Gyümölcsoltó boldogasszony. Ami elég közel esik Jézus halálnak a napjához, mint írták már pár hozzászólással korábban.

2017. szept. 7. 12:38
 17/23 anonim ***** válasza:
3%

"lényegtelen, mikor született"

Milyen érdekes, hogy a megváltó születése napját meg lehet hamisítani, mekkora tisztelettel vannak iránta.Ha a Te születésed napját tennék át másnapokra, mekkora tiszteletet érezhet Az irántad aki ezt megteszi.

így nem csak azt szegik meg amit Krisztus az erkölcs terén tanított, de a személyét illetően sem tisztelik.

egyébként pedig maga a Pápa jelentette ki, hogy nem Jézus születésének napja a december 25. de hogy meghagyja az embereket ebben a tévedésükben, továbbra is engedélyt ad annak gyakorlására.

2017. szept. 7. 14:04
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Annyira jó helyen vagy a tanúknál bucimaci, sose menj máshova. Oda való vagy.
2017. szept. 7. 14:09
 19/23 anonim ***** válasza:
93%

#17, sajnos ma nem tudjuk biztosan, mikor született.

Egyébként az én névnapom többször van egy évben, én júniusban tartom, de nem sértődök meg, ha valaki decemberben köszönt fel, nem tudhatta, inkább örülök, hogy eszébe jutottam. :)

Nem az a lényeg, mikor született meg, a lényeg, hogy megszületett a Megváltó, és csodálatos erről megemlékezni.

2017. szept. 7. 14:17
 20/23 anonim ***** válasza:
94%

"Ha a Te születésed napját tennék át másnapokra, mekkora tiszteletet érezhet Az irántad aki ezt megteszi.

Nem gondolom, hogy Jézus ilyen kicsinyes lenne, hogy nem pont a napján ünnepli az Egyház a "szülcsi napját".

De mint írtam, nem magáról a napot ünnepeljük, hanem a tartalomát, mert az a lényeg.

2017. szept. 7. 14:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!