Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egyesek miért nem akarnak...

Egyesek miért nem akarnak hinni Jézus Krisztusban?

Figyelt kérdés

Az Isten pártjára állni mert ez rólunk szól egyénileg személyes döntés alapján el döntőd hogy melyik örök sorsot választod.

És én saját véleményem szerint tudom a halált érdemeltem volna a bűnös vágyakkal való élés miatt de mivel Isten kész meg bocsátani nekünk természetesen örömmel megyek hozzá a Megváltóban való hit által mintsem hogy szenvedjek ha így ha már van kivezető út a pokolból.

Ezért is vette nagyon komolyan gondolva ezt az Úr Jézus Krisztus.

2017. szept. 5. 09:32
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
52%

Igen, ez csak az egyik érv.

De Buddháról más bizonyítékok is maradtak, Jézusról meg nem.

És - ha Jézus tényleg létezett és valóban isten volt - akkor ő ezt előre tudta volna, és biztos nem nyugszik bele. Tudod: IGAZSÁGOS isten. NEM várja el a vakhitet.

2017. szept. 5. 10:41
 12/29 anonim ***** válasza:
34%

Na de ébredj királylány! a legkedvesebb tanítványa - akire a megtestesült Logosz az Anyját bízta, és akit Anyjára bízott- megírta a világ legszebb és legigazabb írását!

Buddhának is a tanítványa írta le a beszédeit, Szókratészét meg Platón írta le. Ők is tudták, azt amin el kellene gondolkodni, mert nem érvként szántam, hanem elgondolkodtatónak...

1Jn1 Ami kezdettől fogva volt, amit hallottunk, amit a szemünkkel láttunk, amit szemléltünk és amit a kezünkkel tapintottunk: az élet Igéjét hirdetjük nektek. Igen, az élet megjelent, láttuk, tanúságot teszünk róla, és hirdetjük nektek az örök életet, amely az Atyánál volt, és megjelent nekünk. Amit láttunk és hallottunk, azt nektek is hirdetjük, hogy ti is közösségben legyetek velünk. Mi ugyanis az Atyával és az ő Fiával, Jézus Krisztussal vagyunk közösségben. S azért írjuk ezeket nektek, hogy örömünk teljes legyen.

2017. szept. 5. 10:46
 13/29 anonim ***** válasza:
66%
Nem hiszek, mert nem érdekel. Ha a hívőknek van igazuk, megszívtam (már amennyire, hiszen neincsenek halálos bűneim a hitetlenségen felül.) számomra ez nem fontos, de nem nézem le soha akiknek az, cserébe rendszeresen lekicsinylően beszélnek velem a nagyon vallásosak, sőt a fanatikus kisegyházak tagjai már-már megvetnek ezért. Kellemetlen, de emiatt nem változom meg.
2017. szept. 5. 10:47
 14/29 anonim ***** válasza:
17%

Azért nem akarnak hinni Jézusban, mert akkor jó embernek kellene lenniük.

Jónak lenni pedig jó, csak nagyon nehéz, míg rossznak lenni ugyan rossz, csak könnyű.

Sokan pedig a könnyű utat választják, mert nem szeretnek sem hinni, sem pedig szembesülni.

2017. szept. 5. 11:06
 15/29 anonim ***** válasza:
51%

Számtalan jó ember nem hívő.

És millió hívő rossz ember.

2017. szept. 5. 11:22
 16/29 Blaster123 ***** válasza:
62%

Ha mondjuk iszlám területen születtél volna, te sem hinnél benne.

Nincs szükségem sem Istenre, sem Jézus Krisztusra ahhoz, hogy normális életet éljek, rendesen viselkedjek többi élőlénnyel a bolygón, vigasztalást, inspirációt sem Tőlük kapok. Elég sok hívő ember valóban úgy gondolja, hogy jóságukat a vallás motiválja, különösen, ha

azokhoz a vallásokhoz tartoznak, amelyek módszeresen építenek az egyéni bűntudatra!

2017. szept. 5. 11:47
 17/29 anonim ***** válasza:
28%

Kérdező!

TE miért nem akarsz hinni az IPU-ban?

Pedig ő teremtette az összes istent!

2017. szept. 5. 12:39
 18/29 A kérdező kommentje:
Mert nem létezik
2017. szept. 5. 13:18
 19/29 anonim ***** válasza:
41%

De, létezik.

Mint mondtam, ő teremtette az összes istent.

A tiédet IS.

2017. szept. 5. 13:19
 20/29 anonim ***** válasza:
65%
Mert mi már felnőttünk, és rájöttünk, hogy ne higgyünk nem létező dolgokban, mint a tündérek, sárkányok, istenek és hasonló mesefigurák. :)
2017. szept. 5. 19:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!