A Jehova Tanúknak ez a bevett szokása itt az oldalon?
Kiírtam egy számomra fontos kérdést a vallás témakörében. Majd egy idő után az egyik Jehova Tanú személyes üzenetet írt, amiben a Jehova Tanúi oldalra mutató link is szerepelt.
Én teljesen korrektül megköszöntem az üzenetét, és megírtam azt is, hogy nincs szükségem az ő Bibliájukra, mert mi másik fordítást használunk, illetve az ő tanításukra sem akarok most kitérni, mert a közösségünkben van bibliatanulmányozás, illetve egy nálam hitben idősebb testvér is segítségemre lett időközben. Egyébként ref. közösség tagja vagyok.
Erre ez a jószándékú Jehova Tanú annyit írt válaszul, hogy: ajaj. Hiába kértem meg, hogy ezt fejtse ki részletesebben, azóta sem érkezett tőle válasz.
Az ilyen leszólom a másikat, bedobok neki valamit, de ha konkrétan rákérdez, nem válaszol már nem az első alkalom esetükben.
Ha ők valóban az Igazságot hirdetik, és Az ÚR Tanúi, akkor miért nem válaszolnak általuk kezdeményezett beszélgetésben, ha konkrétan kellene válaszolniuk?
Igen, ez jellemző.
Két féle tanú jár ide: az egyik a teljesen megbízható, lojális, akit még a bibliai igék sem tántorítanak el a szervezet állandóan változó igazságától. A másik pedig, akiket mostanában ritkán látok, az új érdeklődők, akiket már rendesen megdolgoztak a hazug tanításaikkal és hamis érveléseikkel (aki ismeri a Bibliát, azt nem tudják, csak az eleve tudatlant) és ide jön első lelkesedésében hirdetni vagy kiváltani az utcán ácsorgást.
Vidiripi
Kérdező!
Aki írt neked: "gronee" vagy "Edgar79" nével írt?
Vidiripi
"gronee" névvel írt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!