Jehova tanuinak szól. Mi erre a magyarázatotok?
Miért bűn a házasság előtti szex? Tegyük fel ha házasság előtt egy hónappal lefekszetek egymással? Miért olyan nagy bűn ez?
És úgy hallottam elválni csak akkor lehet ha az egyik fél megcsalja a másikat. Összeköltözni pedig csak házasság után. De mi van akkor ha összeköltöztök házasság előtt vagy ha egyszerűen rájöttök h nem vagytok egymáshoz valóak. Akkor sem fogtok elválni mert Jehova ezt akarja? Inkább leéltek egymás mellett egy egész életet boldogtalanul?
Tetszik az, ahogyan megfogalmaztad a kerdest. Azert tetszik, mert habar a Biblia egyertelmuen eliteli a paraznasagot(paruszia=hazassag elotti nemi kapcsolat, lehet az egymas nemi szerveinek az izgatasa barmilyen modon), es tenyleg tobb vallas tanitja is ezt, megis Jehova Tanui azok akik mint egyetemes szervezet, minden onatadott tagjat beleertve egy elvet kovetnek espedig, hogy a hazassag elotti szex bun. Ha megis megtortenne kozottuk ilyesmi, es sajnos a bunos testunk miatt vannak esetek amikor megtortenik, akkor oszinte bunbanat hianyaban kikozoitesre kerul sor. Jehova Isten nem turi meg az o nepe koreben a bunbanast nem tanusito bunost. Es itt most szo lehet barmilyen bunrol.
A kerdesedre, hogy miert bun?
Hat ez nem tul nehez kerdes.
Az elottem kommentalonak annyit, hogy a Biblia alapelvei, nem torvenyei, hanem alapelvei minden idore ervenyesek, napjainkra is.
Mibol ered ez a torveny, hogy nem helyes? Milyen alapelvbol?
Gondolkozzunk csak. Az elso emberpar eseteben a Teremto Isten letrehozta a hazassagot, azt szentnek tekintette es lehetove tette, hogy a ferj es a feleseg kulonleges modon kozeledjenek egymahoz. Ki tudtak mutatni egymas irant a vonzalmukat, szeretetuket egy kulonleges modon.
Na most mar.
A szent szo ami az Isten altal letrehozott hazassagot kell jellemezze azt jelenti, hogy tiszta, makulatlan, vagyis nincs beszennyezve.
Akar lanyrol, akar fiurol legyen szo akkor mondhato tisztanak a hazassagkotesenek napjan ha nem elt nemi eletet hazassag elott, vagy ha volt azelott hazassagban nem elt nemi eletet hazassagon kivul.
De miert jo ez?
Tegyuk fel, hogy ugy van ahogy te mondtad, egy honappal hazassagkotes elott lefekszem a menyasszonyommal. De mi van akkor, ha 2hettel hazassag elott osszeveszunk es szetmegyunk. Akkor kinek adtam a tisztasagomat, kinek adtam az ertekes ajandekomat, a szuzessegem??? Mert ha szetmegyunk akkor nem a jovendobeli felesegemnek az biztos. Es sok olyan part ismerek akik roviddel az eskuvo elott szakitottak...
Mi van akkor ha vannak kulonbsegek a par kozott.
Az udvarlas idoszaka arra van, hogy megismerd a jovendobeli tarsadat, az egyeniseget, persze nem tudsz meg rola mindent, de azt megtudod, hogy mik a celjai, milyen ember. Es hidd el tokeletesen ugysem fogtok talalni, de lehet sokmindent talaltatni. Az oszinte igaz szeretet az ami a legfontosabb es ha ez megvan es a tisztelet, meg a tetszeni akaras, akkor az egyenisegbeli kulonbsegeket el lehet viselni. Es nagyon boldog hazassagot lehet elni. Egy feltetellel: Ha Isten is ott van a hazassagban, a harmadik amde legfontosabb szal.
Es mindennel fontosabb, hogy ugy a volegeny, mint a menyasszonny, kesobb ferj es feleseg, jobban szeressek Istent mint egymast, es akkor lesz igazan boldog a hazassag.Ez az ami Jehova Tanuit is arra inditja, hogy hazassag elott ne eljenek nemi eletet. Az Isten iranti szeretet. Remelem kielegito volt a valasz, de ha megsem irhattok privatot.
Köszönöm szépen, hogy normálisan válaszoltál (:
Kielégítő volt a válasz, bár én még mindig nem tartom ezt teljesen normálisnak. Mi van akkor ha lefekszenek az esküvő előtt 2 héttel és nem mennek szét? Boldogan élnek tovább. Nem akarok kötöszködni csak én erre nem találok normális válaszokat.
De amúgy tényleg köszönöm a normális választ!
Az a jószivű kommentező aki ajánlott olvasnivalót linkel az csak pletyka és rágalom.
Ha összeházasodnak és rájönnek hogy mégsem találták meg egymásban a nagy szerelmet mindent megtesznek hogy a Biblia szerint a kapcsolatuk kiegyensúlyozott legyen. Ezért van az ha náluk valakik össze akarnak házasodni több évig ismerkednek!
Nem álok le veled vitatkozni, olyan emberek is vannak akik kiállnak az utcára a mi foylóiratainkkal és cigarettáznak meg direkt erőszakoskodnak az emberekkel csakhogy lejárasanak minket. Ebben a világban Nem meglepő hogy ilyesmik történnek,hisz ahogy a Biblia irja a világ látványossága vagyunk és sok a rosszakarónk.
Én fiatalon sosem fogom megbánni hogy ide csatlakoztam, nagyon sok barátom van akik nem részegednek le a bulikban,nem káromkodnak és nagyon hasznosan eltudjuk tölteni az időnket. Sokszor van hogy tatlálkozunk a közeli városban ugy 1500an és hihetetlen hogy milyen jó a légkör. De amiről sokan nemtudnak!NEM MINDENKI JEHOVA TANÚJA aki ELJÁR AZ ÖSSZEJÖVETELEKRE VAGY HIRDET
Bizonyos lépéseket kell neki ahhoz megtennie hogy az lehessen. De a cikkre visszatérve,nevetek az ilyen történeteken,mert nem reálissak :)
Én tudom mi az igaz velünk kapcsolatban és az hogy vannak olyan emberek aki kdirekt iylet csinalnak..ám legyen,engem konrétan nem zavar...aki jól ismer minket és nem ilyen cikkekre hagyatkozik az szintén felismeri ezeknek a rágalmaknak illetve lejáratásoknak a forrását.
Mellesleg ezek VOLT Tanúk akik akármit kitalaálhattak, és az hogy amit kirtak az oldal elejére hogy VOLT ÉS JELENLEGI Tanúk az is egy hülyeség,mert a kiközösítettekkel nem lehet szoros kapcsolatot tartani addig amig meg nem bánják a bűneiket,nemhogy egy csoportot létrehozni.
2-Jehova nevét sokmindenki használja sokan nem helyesen
3-Rutherford nem volt Próféta-nevetséges ez az oldal,tovább nem is nézem :D
Annyira valótlanak és buták a mondataid hogy az már csoda:D
1-nem tudod hogy mi van a Vezető Testülettel,amilyen tudatlan vagy még azt hiszed hogy nekik ebből pénz fut le
2- volt Jehova Tanúi oldalakat sosem fogok böngészgetni, ez a saját elhatározásom
3- Őrtorony kívül rengeteg olyan kiadványunk van amit jó böngészgetni és nem csak vallásos témában
4-te meg arra nem vagy képes hogy ezeket böngészgesd,csak az ellenérveket olvasod
5-teljesen tudatlanságban szenvedsz az egész vallásunk felépítéséről
és én ezzel be is fejezném egy Bibliai gondolattal:
"Ne vesd a disznók elé a gyöngyöt" a folytatást és az értelmezést úgyis tudod akkora hihetetlen nagy belátásod van mindenről :)
Minden jót és a legjobbakat,a nézeteidet pedig nem itélem el,mindenki amit gondol azt gondol és nincs joga az egyiknek a másikat felülbírálnia.
Te meg szerintem nem is az én szavaimra válaszolsz, hanem cask felrakod a lemezt: biztos ez is csak a tagok erkölcseit turkálja, és vádaskodik.
1. Az, hogy mi van a felekezeted főemberivel, azt alighanem jobban tudom, mint te, hiszen én tudom kik ülnek ott, mi a hátterük, mi a beállítottságuk, stb. Fel tudod sorolni akár 3-4nek a nevét? Hogy honnan származik, stb.? Persze, hogy nem, mert neked ők ezek valami misztikus ködben lebegő öregapók, akiket jajj mindenki csak ok nélkül bánt, de úgyis igazuk van. Pénzt pedig igenis kapnak: mért, mit gondolsz ők miből esznek? Mivel fizetnek a pénztárban? Őrtoronnyal? Hehe. Apropó Rutherford elvtársad a gazdasági válság idején (amikor az emberek éheztek) csudaszép villát éppíttett magának a Társulat pénzéből, hozzá új Cadillacet (30as évek!). Ezek után csak megmosolyogni tudom a fanatikus buzgóságodat irántuk, hogy róluk semmi rosszat nem tudsz elképzelni.
2. Amiket linkeltem azok (és ezt már mondtam!) nem volt Jehova tanúi által szerkesztett honlapok. Úgyhogy ez a sablonkifogásod lépre futott: de gyanítom neked csak egy kéznél lévő kifogás kell, hogy ne kelljen mást olvasni, mint az imádott újságod. Egyébként, talán aki exJT, az már genetikailag csak hazudni tud? Vagy mért is kell félni tőle?
3. Az Őrtoronyban csakugyan vannak jó dolgok is, viszont azok amik abban jó dolgok, azok megtalálhatóak minden más rendes vallásszervezetben. Ami meg csak abban van benn, az meg pont nem jó. És egyébként nem ezt vitatják a felekezeted kritikusai, hanem, hogy ezen kiadványok valami közvetlenül Istennel telefonkapcsolatban álló főmuftik szavai lenne, amit bemondásra el kell fogadni.
4. Marhaságokat beszélsz, fiacskám. Alighanem én több Őrtornyot ismerhetek, mint te, hiszen te egy ilyen fiatal kis „az igazságért” (LOL!) oda lévő tanúcska vagy, ellenben nekem megvan az összes kiadványotok 1879ig visszamenőleg. A CD-teken vajon mért csak a 80as évektől van fenn? Mert tele lenne azóta kiújvilágosított dogmákkal, be nem jönn végidő menetrendekkel, amikkel a magadfajta lelkes tanúcskáknak dermesztő lenne szembesülniük.
5. És ezt még van pofád azok után mondani, hogy én normálisan ismerem a te felekezeted kiadványait, te meg nem vagy hajlandó megnyitni azokat sem, amiket linkeltem, amikor hangsúlyoztam, hogy NEM (!!!) volt Tanúk írták.
Hát könnyen kifaroltál minden elől. Leszerepeltél ember, intézd el ennyivel, hogy disznó vagyok. Csakhogy benézted, én ezeket a gyöngyöket (szerintem inkább szép kerek nyuszikaki darabok) megkaptam nélküled is, és köszi, de meggyőződhettem a Biblia alapján mennyi hülyeség van ebben.
Jehova Tanúi szervezete önértkelése szerint ma az egyetlen egyház, ahol "megmentésben lehet részesülni", ezért a Tanúk azonosulnak"Jehova látható szervezetével". Személyes támadásként élik meg vezetőik hitelességének a megkérdőjelezését, meggyőződésük, hogy csak Jehova ellenségei vádolhatják a szervezetüket hamis próféciákkal vagy bibliahamisítással. A szervezet a hívőket két osztályra osztja. Jehova állítólagos rendelésére a 144 000 fős, "szent szellemmel felkent" "kicsiny nyáj" mellett 1935 óta létezik a "más juhok"-nak nevezett csoport is (a mai 6 millió Tanúból alig 8-9000). A felkentekből álló vezetőség Jézus egyik példázatát (Mt 24:45) próféciaként értelmezi, önmagára vonatkoztatja ('hű és értelmes rabszolga osztály'), és azt állítja, hogy az ő feladata Isten népének 'idejében megadni az eledelt' (a Társulat kiadványait). E kiadványok az igazságot tartalmazzák, és ezek, illetve a felkentek nélkül senki sem értheti helyesen a Bibliát. Ezért nem mernek a Tanúk önállóan gondolkodni, ezért akarnak mindig mindennek utánanézni az Őrtorony-irodalomban. A szervezetet nélkülözhetetlennek érzik, mert elfogadták a szervezet tekintélyét és elhitték azt az állítását, hogy nélkülözhetetlen.
a más juhok nem a 1935től vannak és amint látom tisztában sem vagy az adatokkal,mivel már lassan 7,5 millióan vagyunk:)
Igen vannak olyan kiadványok amelyek arra utalnak hogy ez a világ nemfog fennmaradni 2000ig sem,mivel akkora a nyomor, a káosz és az igazságtalanság.
Meglehet hogy Rutherford testvér csinált ilyeneket,de mindig kiált az igazság mellett, még a bebörtönzése idején is. És igen kapnak annyi fizetést hogy megtudjanak belőle élni,de ha utánajársz hánynak van MA villája elképesztő eredményre bukkansz(amugy akkoriban még ennyire sem volt fejlett a szervezet,ma hihetetlenül szervezett ami bizonyit állandó növekedése, a béke ami nálunk található, a nem bűnbánó testvérek kiközösítése-ami más vallásban NINCS,sőt sokhelyen minden meg van engedve,csak járjon templomba- nem sorolnám tovább) Máskülönben beleolvastam a te kis cikkedbe egyik helyen olyat irt hogy a "Bétel ráterhelt" valamit AMIT ÖNKÉNTESEK VÁLLALNAK CSAK BE,a Vénséget vissza lehet mondani és ismerek több esetet is ,mert egészségügyi állapotú már nem engedte meg.Ugyanigy a teljes idejű szolgálatot is. Szoval olyanokat állit amit csak nem is keleltt volna csinálnia ha nem akar. És iylenekben azért sem hiszek meg,mert sajnos sok esetről tudok és nagyon pofátlan dolgokat álitottak és probáltak lejáratni,de forditve sült el. Megértem a Te nézetedet,de amig én ilyen kielégitő szellem itáplálékot kapok, hogy kellő időben megvan minden és ezt továbbadhatom más embereknek olyan örömöt érzek amit senki más nem érez más vallásban.
Amig ez megvan és látom értelmét egésznek feltétel nélkül megbizok a Vezető Testület tagjaiban, és az hogy kongresszuson nincs külön helyük bizonyitja azt amit Jézus mondott: TI mindannyian testvérek vagytok...nagyon jó tapasztalatot olvastam ezzel kapcsolatban. De probáljunk vagy rövidebbeket irni vagy tartalmasabbakat,mert egyszerre 20 kérdésre nehéz konkrétan érvelni. Jaj még 1 valami egyik oldalon azt láttam hogy VOLT JEHOVA TANÚI a szerkesztők, ezt is figyeld meg kérlek,ne csak az én szavaimat "próbáld" oltogatni,mert amugyis feleslegs,akinek van füle hallja.... és akit valóban érdekel az igazság Pál szavai szerint nem fog egyből bedőlni az első szónak és 7 milliobol néhány rossz tapasztalatnak(mert MI JEHOVA TANUI IS TÖKÉLETLENEK VAGYUNK)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!