Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A vallásos emberek általában...

A vallásos emberek általában miért agresszívak azokkal szemben, akik nem értenek egyet a hitükkel?

Figyelt kérdés
Csakis nekik lehet igazuk, csakis úgy lehetett ahogy hiszik. Egy darabig békések, de hamar támadnak, agresszívan magyarázzák azt, amit gondolnak. Pedig az Istenük tanainak ellentmond ez a gyűlölet. Vagy ez normális?
2017. aug. 27. 09:08
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

"neki is kell a folyamatos megerősítés, mivel nem rendelkezik saját ismeretekkel."

Nem jellemző. Egy ateista ennél sokkal tudatosabb szokott lenni.

Írtam, hogy létezik ilyen, de NEM JELLEMZŐ. Majd, ha az ateizmus általánosan elterjed mindenhol (értsd: jóval 50% fölött lesz) - akkor lesz több ilyen ember.

"A hit ellenben picit jobban sajátunk."

Mármint véded, mint a szemed világát.

Na, ezért is vagy agresszívebb, mint egy olyan ember, akinek tudása is van.

Meg ezért pontoznak le itt minden jó választ... félnek.

2017. aug. 27. 19:44
 12/30 anonim ***** válasza:
Értem, bizonyára nagyon agresszív volt a válaszom, egyébként 1 választ sem pontoztam...
2017. aug. 27. 19:47
 13/30 anonim ***** válasza:

"bizonyára nagyon agresszív volt a válaszom"

Ja, te is fekete/fehér vagy?

Mondom: agresszívEBB!

"egyébként 1 választ sem pontoztam..."

Te nem. De mindig van nagyon gyorsan sok hívő társad, aki igen.

2017. aug. 27. 20:15
 14/30 anonim ***** válasza:
Értem én na. Szóval nem vagyok agresszív, csak agresszívabb. Na meg hülye is, mint írtad, hiszen nekem "nincs tudásom" (lehet ezért kellett olyan szájbarágósan magyarázni, nem fogtam fel egyből buta vallásos agyammal). Csak egyetemi mérnöki végzettségem, remélem neked phd fokozatod is van...
2017. aug. 27. 20:31
 15/30 anonim ***** válasza:

"nekem "nincs tudásom"

A hívők többsége szelektív hülyeségben szenved. Nem tudok már mást mondani erre... ennyire bután nem válaszol egy értelmes ember, ahogy most tetted.

A HITEDRŐL nincsen tudásod, annak az alapjairól, bizonyítékairól!

BÁRMI MÁSRÓL lehet tudásod. De ugye, most véletlenül - pont a hitedről beszéltünk, nem?

Amúgy ezt a témát már legalább háromszor kifejtettük itt. Vagy nem figyeltél, vagy kidobta az agyad, vagy csak simán nem érdekelt a dolog.

De ha most kerültél ide, akkor sem ártott volna kicsit visszaolvasni a témában, mielőtt ilyet írsz.

2017. aug. 27. 20:45
 16/30 anonim ***** válasza:

"Na, ezért is vagy agresszívebb, mint egy olyan ember, akinek tudása is van."

Ezt miként lehet még érteni kedves "nagytudású" hozzászóló?

Neked milyen "tudásod van"? Például "van tudásod" arról, hogy miként keletkezett a kozmosz? Természetesen az érdekel, hogy a "nagy bumm" hogy jött létre. "Van tudásod" arról, hogy mi az emberi élet értelme? Miért létezünk? Egészen pontosan hogy alakult ki az élet (nem az evolúcióra gondolok, amelyet mi buta vallásosak is elfogadunk)?

Esetleg csak feltevésid vannak, vagy azon remek közhelyek, hogy majd pár száz év múlva rájövünk?

2017. aug. 27. 21:02
 17/30 anonim ***** válasza:

Na, találtál kettő olyan kérdést, amire a tudomány MÉG nem tud válaszolni... és egyet, amire nincs is egységes válasz, mert mindenki maga dönti el.

Azért ez jó arány, nem? Ahhoz képest, hogy a tudomány 200 év alatt SOKSZOR annyit adott a világnak, mint a vallás 10000 év alatt.

De, még egy kis kiegészítés:

a világot fokozatosan ismerjük meg magunk körül. Pár ezer éve még azt hittük, hogy mindennek külön istene van, vagyis a világon minden jelenséget külön istenek irányítanak, mozgatnak.

Aztán kiderült, hogy az istenek nincsenek ennyire közel. Felköltöztek egy magas hegy tetejére, és NINCSENEK tőled pár méterre.

Aztán, még később az is kiderült, hogy ott sincsenek. Felköltöztek a felhők fölé.

Aztán... szóval már ott sincsenek. Jelenleg úgy néz ki, hogy a világunkban SEHOL sincsenek ott. 48 MILLIÁRD fényév távolságban tőlünk még nem él egyetlen isten sem, nincs ott az otthona!

Nézz a szívedbe.

Te komolyan elhiszed azt, hogy ha 48 milliárd fényévre tőled még nincsen isten, akkor 50 milliárd fényévre viszont van?

2017. aug. 27. 21:13
 18/30 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de hülyeséeget írsz és az érvelésed is problémás.

Két példát hoztam, természetesen lehetne még többet is. Igaz, a még felfedezés előtt álló dolgokra nehezebb rákérdezni (milyen meglepő). Egyébként a két példám és a filozófiai kérdésem pont a legfontosabb dolgokat foglalják magukba. Ezekhez képest a hidegfúzió semmi.

A vallásokból meg próbáltál valami lineáris katyvaszt összehozni, holott ezek párhuzamosan voltak jelen. Itt ütközik ki amit első itteni hozzászólásomban írtam, miszerint ez a tudás nem a sajátod. Olvastál ezt-azt, emlékszel erre-arra, de tényleges tudás egy csepp sincs mögötte és a történelem szempontjából bődületes marhaságot írsz le a vallások fejlődéséről.

Ezen is jót nevettem, miszerint 48 MILLIÁRD (nem tudom minek kell kiabálva rni a milliárd szót, így többnek tűnik?) fényév távban nincsenek. Igazság szerint az olymposi istenek is lehetnének akár naprendszerünkben is, arról se lenne fogalmad (olyan kis szeletét ismerjük), te pedig milliárd fényévekről írsz.

Sőt, ha már ennyire földhözragadtak vagyunk, akkor a különböző dimenzióelméletekről is beszélhetnénk (húrelmélet), vagy azokat is átvizsgáltad Isten után kutatva?

Az meg a hét vicce, hogy tudásodat már nem csak a ma vagy múltban élő valós tudós emberek munkájára alapozod, hanem a jövő tudósainak ismeretanyagával is próbálod magad igazolni.

2017. aug. 27. 21:26
 19/30 anonim ***** válasza:

"Na meg hülye is, mint írtad"

Amúgy ezzel az a helyzet, hogy a hívő A HITÉBEN hivatalból csak hülye lehet.

Azért, mert egy ateista kereshet érveket - VAGY mondhat valamit, amiről semmit nem tud - ADDIG egy hívő CSAK olyat mondhat, amiről semmit nem tud! Gyk.k: csak azt tudja mondani, hogy "hidd el"!

Ez független még attól is, hogy kinek van igaza:

ELKÉPZELHETŐ olyan, hogy létezik valamelyik isten, és az egyik vallás teljesen véletlenül pont ebben az istenben hisz, és még jól is írja le.

Mondom: elképzelhető.

Biztos senki nem lehet ebben.

De a tudomány fokozatosan egyre jobban felderít mindent, és a BIZTOS TUDÁS felé megy.

A hit meg nem megy sehova, vaktában lő egyet. Csak egyet.

Ez olyan, mint ha egy sűrű erdőbe vaktában belősz egyet, és az eltalálja a csodaszarvast.

De inkább nem találja el.

Míg a tudomány szép lassan felderíti, hogy az az erdő mekkora, és mi él benne: csodaszarvas-e, vagy csillámpóni, vagy maga a jeti, vagy esetleg valami más.

Közben kifejleszti azt is, hogy mivel érdemes rá vadászni, vagy ha szeretnéd elfogni, ahhoz mi kell, és utána hogyan nevelheted.

Jó hosszú, és munkaigényes folyamat, és ugye ha CSAK rozsomák él abban az erdőben, akkor a tudomány sose fog csodaszarvasra lőni ott.

A vallás az igen.

Aztán elmagyarázza, hogy egy kicsit szőrösebb, egy kicsit feketébb, a szarva pedig csak képletes - de azért ez a mi csodaszarvasunk!

2017. aug. 27. 21:29
 20/30 anonim ***** válasza:

Aham.

"Azért, mert egy ateista kereshet érveket"

Nosza rajta, feltettem pár kérdést, kezdheted keresni.

"VAGY mondhat valamit, amiről semmit nem tud"

Saját szememmel látom, folyamatosan ezt teszed.

Egyébként úgy látom, hogy a filozófiát, mint tudományt nem ismered el. Mert számos filozófiai istenérv létezik, amikről vagy nem tudsz (meglepődnék rajta), vagy nem fogadod el, hiszen a filozófia nem fizika, még ha első két betűje meg is egyezik.

2017. aug. 27. 21:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!