Melyik magát kereszténynek valló egyház mondható a leghitelesebbnek?
"nem a Biblia a mérvadó"
Hát akkor mi? Isten szava a mérvadó, Jézus is ezért imádkozott, Te pedig azt állítod, hogy nem így van?
Isten a szellemét felhasználva íratta a szavát, és ez az etalon.Az tény hogy többek között Jézus példáját is leírja, de más emberek példáját is, hogy tanuljunk belőle.
ellene mondasz Jézusnak is...
(János 17:17) 17 Szenteld meg őket az igazság által; a te szavad igazság.
(2Timóteusz 3:15–17) . . .. 16 A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, az igazságosságban való fegyelmezésre, 17 hogy az Isten embere teljesen alkalmas, minden jó cselekedetre hiánytalanul felkészített legyen.
Isten embere a Biblia etalonján keresztül lesz alkalmas Istennek, a feladatok elvégzésére.
Kedves Kérdező:
Ha a Bibliában Isten ezt nevezi meg szerinted, akkor azt fogod tenni.
Kedves Kérdező
Ha félnék, akkor nem mernék az utcára sem kimenni, hogy szolgálatot tegyek és beszéljek az emberekkel.
Sehol nem mondtam, hogy Jehovát kell követni.
Követni Jézus példáját kell, ahogy tesszük is,
Az pedig hogy a Biblia alapján felvettük a Jehova Tanúi nevet, egy részt egy prófécia teljesül, más részt Jézust nem tagadtuk meg, sőt az első századi mintára szerte a világon egységesen végezzük a Krisztustól kapott feladatot, és egy népként élünk, nemzeti hovatartozás ellenére.
De köszönöm, hogy beszélgethettünk, :)
@14
:d
Én jól érzem magam a hitgyülibe. Az elöljárókbam és a tanitásokban megbízok. Az istentiszteleti rendünk ceremóniája is a legközelebb áll hozzám. Az is, hogy a dicséret monumentális a sok köztük modern hangszerektől, és az is, hogy nem simogatást kapunk meg jópofizást az igehirdetésen hanem odamondják rendesen. (amúgy vidéki vagyok)
"Hát akkor mi? Isten szava a mérvadó, Jézus is ezért imádkozott, Te pedig azt állítod, hogy nem így van? "
Mert Te önkényesen egyenlőség vonalat húztál Isten szava és több ezer irat, emberek általi válogatása közé. Isten él? Kérdem én. Szerintem igen. Isten szólt emberekhez? Kérdem én. Szerintem igen. Isten halott emberek leírt történetei által szólt régen is az emberekhez? Kérdem én. Szerintem nem. És úgy gondolom sehol nem is említett ilyet senkinek sem, hogy a jövőben ezt fogja tenni. Az emberek bálványt csináltak egy válogatás könyvből, aminek az lett a vége, hogy a több száz felekezet egymástól szétszakítva mondatról mondatra teljesen máshogy értelmezi azt. A Biblia nem a kereszténység könyve, ami Jézust követés kellene legyen, hanem a szakadás könyve. Isten szava nem egy több ezer irat néhány tucattá szűkített válogatása, amit emberek válogattak össze. Ugyan ezt csinálják a mormonok is, és ugyan ezt a mohamedánok is. Ugyan ez a hinduizmus alapja is, és ugyan ez a buddhizmus alapja is. Veszünk egy önmagát felmagasztaló, és önmaga által kitüntetett írásgyűjteményt, és adott kor eszmeisége és adott kor felfogása alapján értelmezzük. Ez régen nem az egy igaz élő Istenről szól, hanem bálványimádásról.
" Eleve hiteltelen, aki a Biblia tekintélyét relativizálja, bagatellizálja, vagy lecserélte a jogfolytonosság hiedelmére"
Lehetne idézni egy prófétát bármely iratból, amelyben Isten közli, hogy emberek által összeállít egy gyűjteményt, aminek követése által lehet csak megérteni őt, és útmutatást ad arra vonatkozóan, hogy mi a helyes és mi nem? Mert addig ez a kijelentésed (ahogy sok millió keresztény kijelentése is) nem egyéb, mint bálványimádás.
Nézd meg, Jézus hogyan viszonyult az Írásokhoz. Isten Beszédének nevezte:
"Felele nékik Jézus: Nincs-é megírva a ti törvényetekben: Én mondám: Istenek vagytok? Ha azokat isteneknek mondá, akikhez az Isten beszéde lőn (és az írás fel nem bontható), Arról mondjátok-é ti, akit az Atya megszentelt és elküldött e világra: Káromlást szólsz; mivelhogy azt mondám: Az Isten Fia vagyok?!" (Jn 10,34-36)
"A halottak feltámadása felől pedig nem olvastátok-é, amit az Isten mondott néktek..." (Mt 22,31)
Vagyis a Mózes által írt könyvet olvasva az ember Isten személyes üzenetét olvassa Jézus szerint.
"Mert bizony mondom néktek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, amíg minden be nem teljesedik." (Mt 5,18)
A 'jod' és a pontocska csak irott szöveg esetén értelmezhető, mivelhogy írásjelek.
A Sátán kísértéseit minden alakalommal a Törvény Summájából vett idézettel utasította vissza. Figyelemre méltó, hogy nemcsak maga Jézus fogadta el ezeket az igéket, de Sátán sem merte megkérdőjelezni.
Amúgy igen, van az Írásokat hitelesítő írás:
"Annakokáért nem mulasztom el, hogy mindenkor emlékeztesselek titeket ezekre, noha tudjátok ezeket, és erősek vagytok a jelenvaló igazságban. Méltónak vélem pedig, amíg ebben a sátorban vagyok, hogy emlékeztetés által ébresztgesselek titeket; Mint aki tudom, hogy hamar leteszem sátoromat, amiképpen a mi Urunk Jézus Krisztus is megjelentette nékem. De igyekezni fogok azon, hogy ti az én halálom után is mindenkor megemlékezhessetek ezekről. Mert nem mesterkélt meséket követve ismertettük meg veletek a mi Urunk Jézus Krisztus hatalmát és eljövetelét; hanem mint akik szemlélői voltunk az ő nagyságának. Mert amikor az Atya Istentől azt a tisztességet és dicsőséget nyerte, hogy hozzá a felséges dicsőség ilyen szózata jutott: Ez az én szeretett Fiam, akiben én gyönyörködöm: Ezt az égből jövő szózatot mi hallottuk, együtt lévén vele a szent hegyen. És igen biztos nálunk a prófétai beszéd is, amelyre jól teszitek, ha figyelmeztek, mint sötét helyen világító szövétnekre, míg nappal virrad, és hajnalcsillag kél fel szívetekben; Tudván először azt, hogy az írásban egy prófétai szó sem támad saját magyarázatból. Mert sohasem ember akaratából származott a prófétai szó; hanem a Szent Lélektől indíttatva szólottak az Istennek szent emberei." (2Pt 1,12-21)
Péter arról beszél, hogy mindent elkövet, amíg még köztünk van, hogy az ő halála után is mindenkor megemlékezhessünk "ezekről", utána pedig hitelesíti az Írásokat, mint prófétai szót, amit a Szent Szellem inspirált.
"Ez immár második levélírásom néktek, szeretteim, amelylyel a ti tiszta gondolkozástokat emlékeztetés által serkentgetem; Hogy megemlékezzetek a szent prófétáktól ezelőtt mondott beszédekről, és az Úrnak és Megtartónak általunk, az apostolok által közölt parancsolatjáról" (2Pt 3,1-2)
Itt Péter apostol igazolja az Ószövetség tekintélyét, illetve utal az Úrnak és apostolai által közölt parancsolatokról.
"És a mi Urunknak hosszútűrését idvességnek tartsátok; amiképpen a mi szeretett atyánkfia Pál is írt néktek a néki adott bölcsesség szerint. Szinte minden levelében is, amikor ezekről beszél azokban; amelyekben vannak némely nehezen érthető dolgok, amiket a tudatlanok és állhatatlanok elcsűrnek-csavarnak, mint egyéb írásokat is, a magok vesztére." (2Pt 3,15-16)
Ezen a helyen pedig nevesíti a mostanság legtöbbet támadott apostolt, és őt is igazolja.
Vagyis maga Péter apostol tesz bizonyságot az Ószövetség szövege mellett, illetve utal Jézus, és az apostolok tanításaira, külön kiemeli Pál apostolt. Ha azt feltételezi valaki, hogy Isten Mindenható, és semmi nincs rejtve Előle, még a fejünk hajszálairól is nyilvántartást vezet, sőt egyetlen verebecske sem esik le a tudtán kívül a földre, nem feltételezi ezzel párhuzamosan ugyanerről a személyről, hogy hagyta, hogy Jézus és az apostolok tanításai elvesszenek, és a helyére egy emberi gyűjtemény kerüljön, aminek semmi köze nincs Őhozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!