Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Munkálkodott Jézus Krisztus...

Munkálkodott Jézus Krisztus és a Szent Lélek az Ó-Szövetségi idökben?

Figyelt kérdés

Egy Jehova tanuja régi kommentje ihlette a kérdésem.

Miszerint az Ó szövetségben hamis itenképet imádtak?- a Szentháromság kérdésében?

2017. aug. 17. 01:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nincs a Bibliában olyan, hogy az Atya mellett munkálkodott volna. Azt írja, hogy általa és benne teremtetett minden és azt is, hogy mi Istenben vagyunk. Ha igazad lenne Tantételbeli, akkor ezek az igék nem léteznének.
2017. aug. 18. 06:19
 12/16 Tantételbeli ***** válasza:

Kedves 11-es hozzászóló!

Nem nekem van igazam, hanem a Szentírásnak. Írod: "Nincs a Bibliában olyan, hogy az Atya mellett munkálkodott volna" Odaírtam a kérdezőnek írt válaszomban az erre vonatkozó bibliai szakaszt, de neked akkor beidézem: A kontextusból kiderül, hogy ebben a szakaszban az ÚR (JHVH/Jahve) munkájáról van szó (22.vers) "Minekelőtte a hegyek leülepedtek volna, a halmoknak előtte születtem. Mikor még nem csinálta vala a földet és a mezőket, és a világ porának kezdetét. Mikor készíté az eget, OTT VALÉK; mikor felveté a mélységek színén a kerekséget; Mikor megerősíté a felhőket ott fenn, mikor erősekké lőnek a mélységeknek forrásai; Mikor felveté a tengernek határit, hogy a vizek át ne hágják az ő parancsolatját, mikor megállapítá e földnek fundamentomait: MELLETTE VALÉK mint kézmíves, és gyönyörűsége valék mindennap, játszva ő előtte minden időben. Játszva az ő földének kerekségén, és gyönyörűségemet lelve az emberek fiaiban." (Péld 8:25-31) A megtestesülése előtti Jézus az Atya-Isten mellett volt, és Kézmívesként vett részt a teremtésmű megvalósításában, mint annak tevékeny résztvevője. A megszemélyesített bölcsességről szóló eme leírás Urunkról szól, aki Isten bölcsessége. (Mt 11:19, Lk 11:49, vö. Mt 23:34-36, 1Kor 1:24-30, Kol 2:3) A Bölcsesség - e szöveg szerint - munkatársa volt a Teremtőnek.

"Azt írja, hogy általa és benne teremtetett minden"

Így van, és ez teljesen megegyezik a fentebbiekkel. Isten általa teremtett. Ján 1:1,3: "Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az IstenNÉL" ('prosz'=nál/nél,mellett vö. a teremtés kezdetével, 1Móz 1:1)...Minden Ő ÁLTALA lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett.", ill. "mert Ő benne teremtetett minden, a mi van a mennyekben és a földön" ("benne", gr, 'én', ebben az esetben 'val/vel, segítségével, útján [eszközhatározó], által', Kol 1:16), és "a ki ÁLTAL a világot is teremtette" (Zsid 1:2)

A teremtés Isten Fia által, a Teremtő "akaratából" és elhatározásából ment végbe (Jel 4:11)

2017. aug. 18. 09:14
 13/16 anonim válasza:
0%
Jézus szabó volt. Ha jól emlékszem 1000ft-os órabérrel. Még valami?
2017. aug. 18. 12:07
 14/16 anonim ***** válasza:

Drága Tantételbeli:

Amíg az istentagadó tanításokat vallod, amiket beléd rögzített az őrtorony, addig felesleges beszélgetni erről. Kívánom, hogy bejárd az az utat, amit István35, aki ugyaninnen indult és megértés lett a vége.

2017. aug. 18. 12:41
 15/16 Tantételbeli ***** válasza:

Kedves 14-es hozzászóló!

Hogy István35 milyen utat járt be és mit értett meg, azt én nem tudom, de ha ezt azt jelenti, hogy a korábbi hitnézeteit lecserélte a tiéidre, akkor nagy valószínűséggel nem lépek a nyomdokaiba, és ezzel nem akarlak sem téged, sem őt megsérteni. Mindenkinek joga van a hitéhez és meggyőződéséhez.

Az "őrtorony"-hoz nincs sok közöm (legfeljebb annyi, hogy szeretem a várakat), bár tudom, hogy ezt szeretik adu ászként elsütni, de ez nálam nem válik be.

És ami a legfontosabb: semmit sem reagáltál a bibliai idézeteimre, elintézted egy legyintéssel annyival, hogy "istentagadó' Nos, melyik Istent tagadtam? Mert a Biblia Istenét, az egyetlen igaz Istent én nem tagadtam, soha és sehol nem írtam ilyet, nem is fogok.

Mindenesetre a felesleges vitának én sem vagyok híve, maradjunk egymásnak tisztelettel.

2017. aug. 18. 13:48
 16/16 követ62 ***** válasza:

Ha el olvasod az I.Kor.10. fejezetét egyértelmű, hogy Jézus volt az az Isten aki vezette Izrael népét a pusztában.

Amikor Jézus azt mondta a farizeusoknak: "Mielőtt Ábrahám lett Én vagyok." Ez az én vagyok ugyan az az Én vagyok amit Mózesnek mondott a csipkebokornál

EGO EIMI = ÉN VAGYOK. De ugyan ezt mondta amikor elfogták a Gecsemáné kertben. És tudjuk mi történt? Mindenki hátra esett attól a hatalomtól amely szavából áradt.

A Szentlélek ihlette meg a profétákat az Ószövetségben is.

Tehát igen Jézus is és a Szentlélek is munkálkodtak az Ószövetség idején. Nem is kicsit.

Csak nem az ő általuk fordított Bibliát kell olvasni, mert azt a saját szájuk íze szerint fordították.

Megfosztva Jézust és a Szentlelket az Őket megillető rangtól.

2017. aug. 18. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!