Munkálkodott Jézus Krisztus és a Szent Lélek az Ó-Szövetségi idökben?
Egy Jehova tanuja régi kommentje ihlette a kérdésem.
Miszerint az Ó szövetségben hamis itenképet imádtak?- a Szentháromság kérdésében?
Kedves 11-es hozzászóló!
Nem nekem van igazam, hanem a Szentírásnak. Írod: "Nincs a Bibliában olyan, hogy az Atya mellett munkálkodott volna" Odaírtam a kérdezőnek írt válaszomban az erre vonatkozó bibliai szakaszt, de neked akkor beidézem: A kontextusból kiderül, hogy ebben a szakaszban az ÚR (JHVH/Jahve) munkájáról van szó (22.vers) "Minekelőtte a hegyek leülepedtek volna, a halmoknak előtte születtem. Mikor még nem csinálta vala a földet és a mezőket, és a világ porának kezdetét. Mikor készíté az eget, OTT VALÉK; mikor felveté a mélységek színén a kerekséget; Mikor megerősíté a felhőket ott fenn, mikor erősekké lőnek a mélységeknek forrásai; Mikor felveté a tengernek határit, hogy a vizek át ne hágják az ő parancsolatját, mikor megállapítá e földnek fundamentomait: MELLETTE VALÉK mint kézmíves, és gyönyörűsége valék mindennap, játszva ő előtte minden időben. Játszva az ő földének kerekségén, és gyönyörűségemet lelve az emberek fiaiban." (Péld 8:25-31) A megtestesülése előtti Jézus az Atya-Isten mellett volt, és Kézmívesként vett részt a teremtésmű megvalósításában, mint annak tevékeny résztvevője. A megszemélyesített bölcsességről szóló eme leírás Urunkról szól, aki Isten bölcsessége. (Mt 11:19, Lk 11:49, vö. Mt 23:34-36, 1Kor 1:24-30, Kol 2:3) A Bölcsesség - e szöveg szerint - munkatársa volt a Teremtőnek.
"Azt írja, hogy általa és benne teremtetett minden"
Így van, és ez teljesen megegyezik a fentebbiekkel. Isten általa teremtett. Ján 1:1,3: "Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az IstenNÉL" ('prosz'=nál/nél,mellett vö. a teremtés kezdetével, 1Móz 1:1)...Minden Ő ÁLTALA lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett.", ill. "mert Ő benne teremtetett minden, a mi van a mennyekben és a földön" ("benne", gr, 'én', ebben az esetben 'val/vel, segítségével, útján [eszközhatározó], által', Kol 1:16), és "a ki ÁLTAL a világot is teremtette" (Zsid 1:2)
A teremtés Isten Fia által, a Teremtő "akaratából" és elhatározásából ment végbe (Jel 4:11)
Drága Tantételbeli:
Amíg az istentagadó tanításokat vallod, amiket beléd rögzített az őrtorony, addig felesleges beszélgetni erről. Kívánom, hogy bejárd az az utat, amit István35, aki ugyaninnen indult és megértés lett a vége.
Kedves 14-es hozzászóló!
Hogy István35 milyen utat járt be és mit értett meg, azt én nem tudom, de ha ezt azt jelenti, hogy a korábbi hitnézeteit lecserélte a tiéidre, akkor nagy valószínűséggel nem lépek a nyomdokaiba, és ezzel nem akarlak sem téged, sem őt megsérteni. Mindenkinek joga van a hitéhez és meggyőződéséhez.
Az "őrtorony"-hoz nincs sok közöm (legfeljebb annyi, hogy szeretem a várakat), bár tudom, hogy ezt szeretik adu ászként elsütni, de ez nálam nem válik be.
És ami a legfontosabb: semmit sem reagáltál a bibliai idézeteimre, elintézted egy legyintéssel annyival, hogy "istentagadó' Nos, melyik Istent tagadtam? Mert a Biblia Istenét, az egyetlen igaz Istent én nem tagadtam, soha és sehol nem írtam ilyet, nem is fogok.
Mindenesetre a felesleges vitának én sem vagyok híve, maradjunk egymásnak tisztelettel.
Ha el olvasod az I.Kor.10. fejezetét egyértelmű, hogy Jézus volt az az Isten aki vezette Izrael népét a pusztában.
Amikor Jézus azt mondta a farizeusoknak: "Mielőtt Ábrahám lett Én vagyok." Ez az én vagyok ugyan az az Én vagyok amit Mózesnek mondott a csipkebokornál
EGO EIMI = ÉN VAGYOK. De ugyan ezt mondta amikor elfogták a Gecsemáné kertben. És tudjuk mi történt? Mindenki hátra esett attól a hatalomtól amely szavából áradt.
A Szentlélek ihlette meg a profétákat az Ószövetségben is.
Tehát igen Jézus is és a Szentlélek is munkálkodtak az Ószövetség idején. Nem is kicsit.
Csak nem az ő általuk fordított Bibliát kell olvasni, mert azt a saját szájuk íze szerint fordították.
Megfosztva Jézust és a Szentlelket az Őket megillető rangtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!