Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Akkor most hogy is van ez?

Akkor most hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Jézus megváltott minket. Eredendően bűnösök az emberek és minden bűn ugyanolyan mércével méretik,nincs kis bűn/nagy bűn. Nyilván törekedni kell elhagyni a vétkezést,megbánni őket,de tökéletes ember ugye nincs. Ha Jézus Krisztus meghalt értünk,ő a megváltó,miért van pokol? Hiszen Isten gyermekei vagyunk,Ő szeret minket,Jézus megváltott,miért akarná,hogy pokolra jussunk? :( Ez számomra olyan szomorú,mert szeretem Istent,olyan nyugodt,boldog érzés tölt el,ha rá gondolok. De mi van,ha a pokolra jutok,mert bűnös vagyok? Van olyan bűn,amit nem tudok megbánni,de vele szeretnék lenni,ha majd véget ér az élet. Szóval én ezt egyáltalán nem értem és emiatt úgy érzem,hogy "elzárkózok" Istentől néha,mert rosszul esik. Remélem,értitek,de nem tudom máshogyan leírni. :D Nem kaptam még választ,pedig vallásos suliba jártam,de a vallástanár nem szeretett ilyenekbe belemenni... Valaki el tudná ezt magyarázni légyszíves?

Kíméljetek a "Nincsen semmi halál után","Isten nem létezik" szövegekkel. Köszönöm :)

2017. aug. 14. 19:09
 1/7 anonim ***** válasza:
Van egy bűn amit Isten nem bocsát meg, a Szentlélek káromlása
2017. aug. 14. 19:30
 2/7 anonim ***** válasza:
63%
Mert nem mindenki kér Istenből, rengetegen elutasítják, ők pedig nem lehetnek Istennel, ha egyszer szabad akaratból akarnak távol lenni tőle. A pokol egy ilyen hely, és amikor a tűz tavába lesz vetve, akkor ezek a lelkek a külső sötétségbe kerülnek, hisz nem kell nekik Isten.
2017. aug. 14. 19:32
 3/7 anonim ***** válasza:

Jézus Krisztus kegyelme,minden bűn eltörlésére képes.Nincs kivétel!

A "Szentlélek elleni bűn",ami megbocsájthatatlan,elzár a Megváltótól.

A bűn felismerése,és a bűnbánat,valamint az erő a bűn elleni harcunkban,a Szentlélek bennünk végzett szolgálatának eredménye.

Ha valaki a Szentlélek hangját ördöginek tartja,vagy folytonosan visszautasítja,Ő képtelen lesz bűnfelismerésre,bűnbánatra vezetni.

Bűnbocsánat csak Krisztus vére által lehetséges,s Ő ezt,nem erőszakolhatja ránk.

2017. aug. 14. 20:08
 4/7 anonim ***** válasza:
8%

A pokol,a halál helye,amit Jézus is megjárt bűntelenül.

Ahogyan Jézus is,mi is fel fogunk támadni a pokolból(a halálból).Ki örök életre,ki örök kárhozatra,miután szembesült döntései súlyos hibáiról.

2017. aug. 14. 20:13
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem automatikusan jár a megváltás, csak ha bízol Jézusban és megbánod bűneidet (bocs a régies szóhasználatért).

"Van olyan bűn,amit nem tudok megbánni"

Miért nem? Jobban ragaszkodsz a ahhoz bűnhöz mint Jézushoz? Vagy nem tudod hogy hogy állj neki a dolognak egyáltalán?

Egyébként a bűn alapvetően nem csupán egy-egy vétekről szól, hanem az egész bűnös természetdről, aminek a kihatása az, hogy vétkezel. Az lenne a cél, hogy kvázi új ember legyél Krisztusban, új vágyakkal, új szívvel, és így "újjászületett" emberként tudjál nőni hitben. De ettől még nem leszel egyből tökéletes...

2017. aug. 14. 20:20
 6/7 anonim ***** válasza:

"Akkor most hogy is van ez?

Jézus megváltott minket. Eredendően bűnösök az emberek és minden bűn ugyanolyan mércével méretik,nincs kis bűn/nagy bűn."

De van egy halálos bűn. HA nem hiszel Jézusban. Azoknak ugyanis nincs megváltás. De azoknak sincs, akik tudják Jézus Istenségét, de ellene harcolnak. Ilyen csomó van, itt a GYAK vallási rovatában is.

"Ő szeret minket,Jézus megváltott,miért akarná,hogy pokolra jussunk?"

Nem ő akarja, az emberek saját szabad akaratból vágynak a pokolba. Nem kérnek Istenből, az életből.

"Ez számomra olyan szomorú,mert szeretem Istent,olyan nyugodt,boldog érzés tölt el,ha rá gondolok."

Ezért érdemes utánanézni mélyebben a dolgoknak, mielőtt szomorkodni kezdünk.

2017. aug. 15. 07:51
 7/7 anonim ***** válasza:

Az alternatíva az lenne, hogy ráerőszakolja magát azokra, akik nem akarnak vele lenni. Az nem biztos, hogy jobb lenne.

Kérdező, még az sem lehet biztos abban, hogy vele lesz, aki jó szándékú, és vele akar lenni.

2017. aug. 15. 18:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!