Mi lesz azon vallás képviselőivel akiknél nincs gyónás a Második Eljövetelkor? Értem ez alatt a protestáns felekezeteket?
Szia
Csak annyit tennék hozzá az 1 hsz-hoz, hogy igaz, csak Istennek kell megvallanunk a bűneinket, de Krusztuson keresztül hallgatja meg. Ezt maga Krisztus mondta: senki sem mehet az Atyához, csak én általam"
Na, már nemcsak az Úr nevét változtatját meg Jehova Tanúi, hanem Krisztusét is! XD
Jézus,az"Úri imátságban"egyértelműen megmutatta,hogy milyen úton kell megvallanunk bűneinket,s ebben nem látok semmiféle gyóntató papot.A Biblia más írásaiban sem találok Jézuson kívül közvetítőt a bűnvalló ember,és Isten közt.
A gyóntatópap intézménye sem Krisztustól ered,hanem pápáktól,s így azok,akik a gyónás gyakorlatát követik,nem Krisztus tanítását követik ebben,hanem pápákét.
@ 6-os válaszadó
Pontosan így van.
----------------
@ Kérdező
Annyit még hozzátennék, hogy a Bibliában (pl.az Apcsel 2: amikor Péter ráébreszti a tömeget, hogy mit tettek, és mit kéne tenniük) nem olvasok olyat, hogy gyónásra szólították volna fel az embereket. Péter se gyóntatott meg senki, hanem megtérésre szólította fel őket.
A megtérés a megtört szívet jelenti, amikor az illető elismeri a bűneit, és a megváltó Krisztusi Vért kéri hittel magára, miközben az életét Istennek ajánlja.
Ezt pedig bárki meg tudja tenni anélkül, hogy igénybe kellene vennie külső segítséget (értem ezalatt a gyóntatópapot). Nem beszélve arról, hogy a megtérés nem holmi betanult papagájszövegeken alapul, hanem saját, szívből jövő beszéden.
A protestáns felekezet-et nem provokációból raktam a kérdésemhez és eggyúttal köszönöm szépen a válaszokat.
Én magam is egyházi manipulációnak tartom a gyónást és ezt nem szivatásból mondom de a Biblia szerint Isten a sziveket vizsgálja alázatos vagy nem ennyi.És ugyanakkor nem tekintem alapfeltételnek sem a kereszténység felvételét lásd az irgalmas szamaritánus esetét,ő sem volt keresztény de nagyon is irgalmas volt a megvert vándorral szemben ahogy Jézus is kiemelte.
Van egy biblia vers amelyik igy szól"Gyonjátok meg a büneiteket egymásnak".
A kérdés adja is a választ.Mindenki annak kell megvalja bünét,aki ellen vétkezett.
Be kell valja a megkárositottnak a bünét és a kárt rendeznie kell,imában Istenhez fordulva,Jézus Krisztuson keresztűl.
Hiába gyonik egy kivülállonak(papnak),ezzel nem elégíti ki a károsultat.
Azért még sem Jézus sem az apostolok nem hagytak hátra a papoknak semmi megbízatást főleg a gyónást és a feloldozást.
Ha valaki ilyet olvas a bibliából idézze,hogy a papokra bízta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!