Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van benne valami?

Van benne valami?

Figyelt kérdés

gyakran rámtörnek káromkodás rohamok.

sokat hazudozok.

rengeteg pénz dobtam ki az ablakon.

mintha valami befolyásolna. Miután csináltam valami rosszat egy ideig elmúlik később visszatér.

elmentem a templomba egy misére keresztet vetettem szenteltvízzel és elmúlt. hordok magamnál egy kis keresztet is.

hajnali 3 fele éreztem valaminek a jelenlétét.

lehet démon?

2017. aug. 6. 10:24
 1/10 követ62 ***** válasza:
100%
Minden bántás nélkül. Voltal már orvosnál? Mert a hitetlen kitörő káromkodás Turett szindromára utal.
2017. aug. 6. 10:50
 2/10 anonim ***** válasza:

Igen, de a megtérés az első lépés Isten Országába. Az Úr imája azzal kezdődik, hogy "Mi Atyánk". A Biblia arról tanúskodik, hogy Isten azoknak adott hatalmat, hogy a gyermekei legyenek, akik befogadták Őt, azaz a Názáreti Jézus Krisztust. Aki ezt nem tette meg, azt a Biblia nem mondja Isten gyermekének, azaz Isten neki nem az Apja, azaz Atyja, noha minden ember Isten teremtménye, azaz tekinthető Atyának, mint Teremtő, vagy mint egy Pátriárka, de nem úgy, ahogy a Biblia használja, Aki a természetét osztotta meg velünk, ahogyan az apa örökíti át a természetét a gyerekére. Pedig annak van joga kérni Istent, hogy "szabadíts meg a gonosztól!", aki betölti a legfőbb alapfeltételt, azaz Isten gyermeke, azaz nem vérből, a test akaratából, vagy a férfi indulatától, hanem Istentől született.

"A világban volt és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt. Az övéi közé jöve, és az övéi nem fogadák be őt. Valakik pedig befogadák őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, akik az ő nevében hisznek; Akik nem vérből, sem a testnek akaratából, sem a férfiúnak indulatjából, hanem Istentől születtek." (Jn 1,10-13)

Az Újszövetség többféleképpen írja le, hogy mit vár el Jézus az embertől.

"Ettől fogva kezde Jézus prédikálni, és ezt mondani: Térjetek meg, mert elközelgetett a mennyeknek országa." (Mt 4,17)

"Jőjjetek én hozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket." (Mt 11,28)

"Valaki pedig abból a vízből iszik, amelyet én adok néki, soha örökké meg nem szomjúhozik; hanem az a víz, amelyet én adok néki, örök életre buzgó víznek kútfeje lesz ő benne." (Jn 4,14)

"Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem." (Jel 3,20)

Megtérni, Őhozzá menni, inni abból a vízből, amit Ő ad, illetve megnyitni az ajtót, amikor zörget. Ezek közös tulajdonsága, hogy ezt mindig az az adott ember végzi, akire vonatkozik. Vagyis neked magadnak kell megtérned, Jézushoz menned, innod az Általa adott vízből, megnyitnod az ajtót. Az sem elég neked, ha a környezetedben minden más ember megtette ezeket, ha te nem tetted meg. Ha ezen túl vagy, akkor már van jogod kérni Istent, hogy szabadítson meg a gonosztól, ha nem, akkor ez az első lépés. Jézus azt mondta, hogy aki nem születik újjá, az nem láthatja Isten országát. Tehát aki látni akarja Isten országát - ahol az emberek megszabadulnak a gonosztól -, annak legelőször az újjászületés lehetőségét kell keresnie, és addig nem megnyugodni, amíg meg nem találja. Jézus azt mondja, hogy aki keres, talál. Persze szükség van bölcsességre, mert nem kereshetem az Anyám tyúkját a Telefonkönyvben. Jézust is csak ott találhatom meg, ahol jelen van.

"Felele Jézus és monda néki: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát. Monda néki Nikodémus: Mimódon születhetik az ember, ha vén? Vajjon bemehet-é az ő anyjának méhébe másodszor, és születhetik-é? Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába. Ami testtől született, test az; és ami Lélektől született, lélek az. Ne csodáld, hogy azt mondám néked: Szükség néktek újonnan születnetek. A szél fú, ahová akar, és annak zúgását hallod, de nem tudod honnan jő és hová megy: így van mindenki, aki Lélektől született." (Jn 3,3-8)

2017. aug. 6. 11:13
 3/10 anonim ***** válasza:
85%

Nem tudom, de máskor ne az ablakon dobd ki a pénzt, hanem utald a számlámra.

Se a medál hordása, se a keresztvetés nem fog segíteni, ezek csak a hit megvallásának lehetnek a jelképei. Szívbőlj gyónj meg, járulj az oltárhoz és áldozz meg, térj meg Istenhez, majd a gonosz gondolatok és indulatok is elmúlnak.

2017. aug. 6. 11:55
 4/10 A kérdező kommentje:

néha elkezdek úgy viselkedni mint egy csúszó mászó a földön négykézláb járok és jól esik.

a káromkodás nem sima káromkodás annál durvább.

2017. aug. 6. 12:47
 5/10 A kérdező kommentje:
utána meg gyakran rosszul érzem magam mert hát az nem is úgy lehetett azzal az emberrel, de közben teljesen elborít.
2017. aug. 6. 12:49
 6/10 anonim ***** válasza:
96%
Noh ez lehet tényleg orvosi probléma lesz.
2017. aug. 6. 13:58
 7/10 A kérdező kommentje:
mi?
2017. aug. 6. 14:22
 8/10 anonim ***** válasza:

Ez határozottan:

"néha elkezdek úgy viselkedni mint egy csúszó mászó a földön négykézláb járok és jól esik."

2017. aug. 6. 15:53
 9/10 anonim ***** válasza:

Jó reggelt! De nem a vallásos cselekedetek segítenek!

Üdvözlettel.

2017. aug. 6. 21:57
 10/10 anonim ***** válasza:

Ezt úgy hívják hogy az embere "ego"

A revolver című film ezt tökéletesen bemutatja.

https://www.youtube.com/watch?v=r_G6PCXDVSU

2017. aug. 8. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!