Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt olyan, aki ateistából...

Van itt olyan, aki ateistából lett hívő?

Figyelt kérdés
Ha igen, minek volt betudható a pálfordulás?

2017. aug. 4. 21:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Válaszolni szeretnék az 5#-nek:

Onnan tudtam, hogy Isten jót tett velem: de ahogyan jót tett olyasvalami lett velem, amit a "földi ismeret és eszközállománnyal" nem tudok leírni. Egyszerűen más jellegűek..

Másnap reggel, mikor felébredtem, azonnal eszembe jutott a tegnap este..és arra gondoltam megőrültem, de ahogy "kerestem vmit, amire támaszkodhatnék, megint ugyanúgy jött az öröm, a szabadság, az együttérzés és azt gondoltam, nemhogy most már jó helyen vagyok, hanem most vagyok igazán a helyemen, és hogyhogy eddig én ezt nem tudtam és nem a helyemen voltam?..

Materialista voltam.

És ha elolvasom materialista szemmel a saját bizonyságomat, nekem is eszembe jut, megőrült ez a fazon? De már pedig ez a bizonyságom. Ez és nem más..

Ezért mondja: "Az én országom nem e világból való..."

Azért ismertem fel a többieknél, hogy van kapcsolatuk Istennel, mert én 3/4 évig "vele" éltem, neki beszéltem,

és neki nehezményeztem, ha nem volt ott, ..de többnyire ott volt. Igy ismertem "őt".

Akkori kapcsolataim miatt is azt gondoltam, M.o.-n egyedül én vagyok ilyen, azaz így jártam. Hát persze mikor beléptem egy helyre, ahol úgymond ők ismerik az Istent, és beszélnek róla, megmértem, na várjatok csak',

..és egyezett a személy, a szellem. Meglepődtem, nem csak egyedül engem hívott el az Isten?

Nekem,..az az Istenem, aki engem megszabadított. De kiderült másokat is szabadított meg..

2017. aug. 6. 22:38
 12/16 RandalGraves ***** válasza:
61%
Igazi ateista voltam, soha nem hittem semmiféle gyorsétteremláncban, de aztán egy barátnőm, akit már évek óta nem láttam, meghívott egy Burger Kingbe. A megjelenése égi jel volt számomra, mert a barátaim már lemondtak rólam, azt hitték, soha nem teszem be a lábam ilyen helyekre. Kissé vonakodva mentem be, de rögtön megérintett a hely szelleme. Barátnőm biztatására kitártam a számat, bocsánat, a szívemet és befogadtam a jóságot, ami a szent burgerből áradt. A sok E121, E159, E222, E1234, műzsemle, műsaláta, műhagymaporpótlópor és guargumi megváltoztatta az életemet. Engem már senki nem tántoríthat el ettől többé, hívő lettem. Többé nem kell gondolkodnom hol töltsem a vasárnapjaimat és a legtöbb szabad estémet. Pálfordulásom jutalma 10-15 év féktelen zabálás, majd a romolhatatlanság lesz egy testben, amely soha nem enyészik el a sok tartósítószer miatt. Feleim, ez az én igaz történetem.
2017. aug. 8. 16:17
 13/16 anonim ***** válasza:
43%

Előzőnek: Lehet h ez a történeted, de ez senkit nem érdekel.

Ugyanúgy a halál alatt maradtál, ahogyan annak előtte is voltál, ebben nincs semmi érdekes. Szánalmas ismétlése a sok millió másik ember életének.

2017. aug. 8. 22:20
 14/16 Attila_the_hun ***** válasza:

Kedves kérdező!

Minden keresztény ateistából lett hívő. Bezony :)

2017. okt. 10. 01:00
 15/16 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#7 #14 sokkal bovebben, reszletesen jo lenne ezt kifejtenetek (vagy barkinek aki igy gondolja)

mert ez onmagaban semmit nem mond

#9 Zitus, ha nagyon roviden, tomoren, szukszavuan is de legalabb valaszoltal itt arra amit egy regi masik kerdesnel hianyoltam, igaz maskor is meghozza kicsit boveben leirtal mar hasonlot, ugyvelem magad is belathatod hogy ez nem csak nekem hanem masoknak is keves, nincs teretoi hatasa ahogy jw oldalnak sem, olyan mint sok mas valaszolonak (nem csak ennel a kerdesnel) es oldalnak

2019. dec. 22. 16:07
 16/16 KZitus ***** válasza:

Közveszélyes Kontár

Nagyon mellé találtál :-)

Soha senkit nem volt, és nincsen célom itt "téríteni", ahogyan engem sem lehetne! Akkor miért tenném mással? nem veszed észre, hogy most is a felvetésedre felelek? Ezt teszem máskor is :-)

SZÉP VASÁRNAPOT KÍVÁNOK NEKED :-)

2019. dec. 22. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!