Tud ajánlani valaki olyan fórumot ahol csak Jézus Krisztusban hívő emberek vannak?
Kedves #18.
Akkor sem ajánlom fel, hogy majd elmegyünk hozzá és tanítjuk, vagy jöjjön valamelyik gyülekezhetünkbe.
Ha megnézi az oldalt, tanulja (ami nem kötelező), de nem akar hozzánk jönni bármilyen okból nem járunk a nyakára mint a tanúk. Max egy ember tudja legfeljebb a nevét aki átnézi amit írt.
És ha nem akar kapcsolatban maradni SOHA meg sem tudjuk ki ő. Így tiszteletben tartjuk a döntését.
Nem tekintek MINDENKIT álkereszténynek a kétmilliárd közül, de sokan vannak.
Miért nem veszitek azokat az irásaimat is figyelembe amit már le irtam? Miért kéne ismételnen magam?
HISZEN, HISSZÜK, HOGY NEM CSAK AZ ADVENTISTA EGYHÁZBÓL ÜDVÖZÜLNEK EMBEREK!
Mi nem érthető ebből?
Sőt nagyon sok más napot tartó is üdvösséget kap.
"Amint látod amit ajánlottam az nem fórum.
Írták is reklám.
És most te rohansz oda, hogy csatlakozz? 😉😆 "
Üdv Követ testvér!
Bocs, ez most nem esett le, meleg van:)
"Azok a könyvek igaz történetek. Ha még élnének azok akikről szól hozzájuk küldenék mindenkit.
Ja a Fegyvertelen katona nem is adventista kiadás. Amint látod még nem adventistákat is megfogott.
Mell Gibsont sem mondanám adventistának (katolikus) aki filmet készített a történetéből. Valamint rengeteg embert akik egyértelműen természetfeletti csodaként élték meg a helyzetet. Ld. a dokumentum film: Fegyvertelen hős (Nice Life oldalon). "
Ok, elismerem, hogy ezek jó könyvek és bizonyságtételnek is megfelelnek. Én arra írtam, hogy mondtad, hogy csak a Bibliát ajánlod, és erre jöttek adventista könyvek.
"Ezenkívül pl. a Nap fivér, hold nővér nem a szombatról szól, de a Raien közlegény megmentése sem.
Itt most a szombat igazolása a lényeg. Erről pedig nem fog írni olyan aki nem fogadja el. "
Most megint nem jön át, hogy mit szeretnél mondani.
Ne feledd, én az adventistékat testvéreimnek tekintem, még ha ők nem is tekintenek engem annak. Nekem csak az adventista teológia egyes hibáival és az ebből fakadó helytelen Isten-imádattal van bajom, azaz sajnálom, hogy üres vallásos cselekedeteitek IS! vannak. Mert vannak remek cselekedeteitek is
"De kötözködj csak nyugodtan. Nem biztos, hogy magyarázkodnom kell annak aki alapbol nem érti, vagy nem akarja érteni."
De, értem, ha válaszolsz. Nem akarok kötözködni, és nem is általánosan kötözködtem. Remélem Te akarod érteni
Eszem ágában sincs belekötni igaz keresztényekbe
"Miért nem veszitek azokat az irásaimat is figyelembe amit már le irtam? Miért kéne ismételnen magam?
HISZEN, HISSZÜK, HOGY NEM CSAK AZ ADVENTISTA EGYHÁZBÓL ÜDVÖZÜLNEK EMBEREK! "
Nem ezzel volt bajunk, hanem az ellentmondással. De ezt le is írtam. Mind1, hagyjuk. Van nagyobb dolgunk is, minthogy egymást marjuk, mi keresztények
Most jutottam gépközelbe s látom szép kis véleményütköztetést váltott ki a kérdésem.
Kedves 14-es válaszoló: a katolikus templommal (ha arra gondoltál) csak az a bajom hogy Krisztus vérét már nem szolgáltatják ki, abból csak a pap részesül...
Pedig: Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon.
Mert az én testem igazi étel, és az én vérem igazi ital.Jn. 6,54-55
Ha pedig a világosságban járunk, ahogyan ő maga a világosságban van, akkor közösségünk van egymással, és Jézusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől.1Jn. 1,7
Hasonlóképpen vette a poharat is, miután vacsoráltak, és ezt mondta: „E pohár amaz új szövetség az én vérem által, ezt cselekedjétek, valamennyiszer isszátok az én emlékezetemre.” 1Kor. 11,25
Magyarul Krisztus rendelését teszik félre. Ahol pedig a szolga túllép Ura rendelésén, ott valami nincs rendjén...
A többi hozzászólás miatt leszögezném előre hogy a kérdésben jelzett felekezetek tagjaival nem, de a hirdetett tanításaikkal igen nagy gond van...
Nem véletlen hogy őket szeretném elkerülni, lévén csak megbántottság és düh fakadna a köztünk levő véleménykülönbségből.
Akik még mindig az Ó-szövetséget hirdetik, nem az Újat, akik még most is azt tanítják hogy a Tízparancsolatot meg kell tartani, s csak a Mózesnek kinyilvánított tiszta ételeket szabad fogyasztani, stb...stb... azok (bár mondják) de hittételeikkel tagadják hogy Jézus testben megjelent Krisztus, (bár mondják) de tanításaikkal tagadják hogy Jézus Krisztus meghalt a mi bűneinkért és feltámadt a mi megigazulásunkért!!!
Lehet csak tudatlanságból tanítanak úgymond eretnek tanokat de nem gondolják végig hogy mit jelent Jézus Krisztus halála és feltámadása.
Különben menekülnének Ellen G. White, Charles Taze Russell, Dávid Ferenc, Joseph Smith és hasonló önjelölt próféták, tanítók, szónokok bűvköréből!
Kedves quovadis.
Miért állitasz olyat ami nem igaz?
Persze mit is várhatnék attól aki nem ismeri azt amiről beszél?
Te meg vagy győződve a te közösséged tanításának helyességéről. És ez így is van rendjén. Ha nem úgy lenne máshová járnál.
De nem tudhatod, amíg bele nem ásod magad és utánna nem jársz.
De tudom, hogy nem akarod, hát legyen hited szerint.
Kedves követ62 !
Több mint 13-éve élek adventista hitvallású emberek között. Rokoni szálak kötnek nem egy adventista lelkészhez, ezért úgy gondolom elhamarkodott dolog volt részedről feltételezni azt hogy nem ismerem azt amiről beszélek...
Akár hiszed, akár nem, tényleg így van.
Válaszod második részére reagálva: nem járok semmilyen közösségbe. Különben nem tettem volna fel a nyitókérdést!
Olvasom a SzentÍrást, (csak azt, semmi mást) imádkozok hogy a SzentLélek értesse meg velem és adjon az Isten megtérést az igazság megismerésére...
"Kedves 14-es válaszoló: a katolikus templommal (ha arra gondoltál) csak az a bajom hogy Krisztus vérét már nem szolgáltatják ki, abból csak a pap részesül..."
Ebben kijavítanálak. Ez csak a római Egyházra igaz, a görög katolikusokra nem, ők két szín alatt áldoznak. Sőt a római rítusra sem mindig igaz, mert bizonyos alkalmakkor ott is két szín alatti áldozás történik.
A dolog hátterében az áll, hogy az ostáyban/kenyérben benne van Isten teljessége, ezért nem szükséges külön a Szent Vért is magunkhoz venni, hiszen Isten oszthatatlanul van jelen akár egy szín alatt is. Például amikor a kenyeret megtörik, vagy az ostátyát megfelezik, akkor azzal sem osztják darabokra Istent, hanem egészben van jelen minden egyes darabban.
Ha megfigyeled Jézus szavait, bár nagyon gyakran említi együtt a kenyeret és bort, de olykor Ő is csak a kenyeret mondja:
"Ez a mennyből alászállott kenyér nem olyan, mint az, amelyet atyáitok ettek és meghaltak. Aki ezt a kenyeret eszi, az örökké él."
Ezen felül "praktikus" okok is vannak. Például félő, hogy a Szent Vér lecseppen a földre vételkor. Az átváltoztatott bort meg kell inni teljesen, pontosan kimérni nem lehet. Egy nagyon ősi szokás, hogy a betegekhez viszok az Oltáriszentséget, ilyenkor nincs lehetőség többnyire két szín alatt áldozni. Másik eset, amikor a kenyeret nem tudná magához venni az ember valamilyen okból, ilyenkor csak az átváltoztaott borból itatnak vele.
Kedves quovadis.
Természetesen elhiszem, hogy rokonaid vannak az adventisták között. Miért ne hinném el?
Viszont sajnállak, mert ha ide kiraktad őket (ha nem is névszerint) "céltáblának" valami bődületes gonoszságot követhettek el ellened.
Együtt érzek veled.
Talán csak annyi, hogy nem kéne általánosítani.
Én kb. 20 éve vagyok adventista. De TELJES EGÉSZÉBEN Krisztus van a középpontban.
Jobban mint a katolikus egyházban ahonnan átjöttem.
Annak pedig nagyon örülök, hogy olvasod a Bibliát és a Szentlélek segítségét kéred ehhez.
Sok áldást kívánok hozzá!
Kedves követ62 !
A feltett kérdéstől már nagyon messze járunk és kezd kissé személyeskedésbe átcsapni a dolog, amit szerettem volna elkerülni de úgy látszik ezt nehéz kivitelezni.
Sajnos nagyon jól látod a dolgokat, tényleg "...bődületes gonoszságot követhettek el ...", Ellen G. White tanításait tették életük középpontjába és NEM JÉZUS KRISZTUST!!!
Azon a szemüvegen keresztül vizsgálják a SzentÍrást és a Krisztusi tanítást amelyet Ellen G. White adott nekik, az ő lelkét fogadták magukba és nem a Szent Lelket, ahogy minden adventista is ami nem lenne baj addig amíg nem kezdenek "tanítani" (félrevezetni), Istent őszintén kereső embereket...
Tudom hogy ezek kemény szavak és rosszul esik minden adventistának bár nem őket akarom bántani személy szerint hanem az Ellen G. White-i tanítást...
Sőt biztos vagyok abban is hogy ha az apostolok ma élnének és ismernék az adventizmus tanait, még keményebben fogalmaznának...
"De ha szinte mi, avagy mennyből való angyal hirdetne is néktek valamit azon kívül, a mit néktek hirdettünk, legyen átok.
A mint előbb mondottuk, most is ismét mondom: Ha valaki néktek hirdet valamit azon kívül, a mit elfogadtatok, átok legyen." Gal. 1,8-9
Az adventizmus pedig elég sok mindent hozzátesz az apostoli tanításhoz (megjegyzem nem csak az adventizmus), elég csak megnézni hogy miket kell elfogadni a keresztségre vágyónak...
Vagy is az Ellen G. White-i tévtanítás rafináltan becsomagolva a keresztségi fogadalomba...
Ennek ellenére bocsánatot kérek ha megbántottam személy szerint valakit, nem ez volt a szándékom.
Köszönöm az áldáskívánást és én is azt kérem Istentől, áldja meg azokat akik nem ismerik ŐT, hogy megismerjék az egyedüli IGAZSÁGOT úgy ahogy Ő van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!