Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tud ajánlani valaki olyan...

Quovadis kérdése:

Tud ajánlani valaki olyan fórumot ahol csak Jézus Krisztusban hívő emberek vannak?

Figyelt kérdés
Ahol nincs Ateista, Adventista, Jehovista, Unitárius, Mormon és olyan aki megkérdőjelezi Őt, az Ő tanítását, ahol a vegytiszta örömhírt hirdetik és Jézus Krisztust akarják megismerni!

2017. júl. 31. 21:56
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

@10

Ha egyedül Jézus üdvözít akkor mi szükség lenne arra, hogy mindenki advenistává váljon?

2017. aug. 1. 11:01
 12/34 anonim ***** válasza:

"Igen mi prófétának tartjuk Ellen White-ot."

Na ez itt a legnagyobb probléma, lényegében Mormonok enyhe kivitelben.

A kinyilatkoztatás az utolsó apostol halálával lezárult, az utolsó próféta pedig Keresztelő János volt.

Akik ezen felül prófétákat neveznek meg, mind hamistanítók.

A próféták feladata nagyon világos volt, és munkájuk véget ért Krisztus működésének kezdetével.

"Ezzel együtt valjuk NEM AZ EGYHÁZ ÜDVÖZÍT..."

Hát akkor mi? Üdvösség kérdésévé teszitek a szombatot, a disznóhús, a véreshurka evését.

Meg előbbi mondatodat vesd össze ezzel:

"Persze tudom, hogy akkor már sokaknak késő lessz, viszont ezért munkálkodunk mi, hogy ne igy legyen."

"A mi tanitásaink 100%-ban a BIBLIÁBÓL ered."

100%-ban úgy, ahogy a jehovásoké is.

2017. aug. 1. 11:19
 13/34 követ62 ***** válasza:

Kedves #11.

Aki hiszi és varja Jézus második eljövetelét AZ MIND ADVENTISTA.

Aki nem, annak meg kár a szóért.

2017. aug. 1. 11:30
 14/34 anonim ***** válasza:
Persze hogy van! Úgy hívják templom!
2017. aug. 1. 11:48
 15/34 követ62 ***** válasza:

Kedves #12.

Mint irtam nem kezdek vitába, mert mondhatnád (és jogosan) az én szavam a tied ellen.

Ezért van az, hogy SOHA nem az egyházamhoz irányítok bárkit is, hanem Isten szavához a Bibliához.

Nem állítjuk, hogy csak az jöhet rá az igazságra aki hozzánk jár. Mert bizony sok példa van rá, hogy akkor is eljutottak a teljes igazság megismerésére amikor még nem is hallottak a Adventista Egyházról.

Mert ember tévedhet, de az Isten szava SOHA.

És, hogy melyik Biblia? Ha nem tud valaki az eredeti Héber, vagy Görög nyelven akkor MINDEGYIKHEZ ami magyarra lett fordítva.

Mert összehasonlítva tudhatod meg milyen szó is lehet az eredeti nyelvben.

Ami pedig a legfontosabb hagyni, hogy Isten Szentlelke tanítson. Ahogy már el is hangzott.

Elárulok egy titkot. Még nem olvastam el minden EGW könyvet. Viszont nagyon erősítenek az adventista meggyőződésben a megtörtént élet tapasztalatok.

A fegyvertelen katona című könyv, a

Ha erzek esnek is el című könyv.

A különféle tapasztalati gyűjtemények.

De legfőképpen a saját tapasztalataim Istennel. Amit SENKI nem tud megcáfolni.

És ennek fényében kérdem, ha Istennek nem fontos a szombat akkor miért erősíti hittapasztalat által emberekben?

Ld. a két könyv és persze a saját tapasztalataim.

Sok áldást a kutatáshoz!

2017. aug. 1. 11:57
 16/34 anonim ***** válasza:

"Aki hiszi és varja Jézus második eljövetelét AZ MIND ADVENTISTA.

Aki nem, annak meg kár a szóért."

Szójáték. Inkább advent-váró a helyes kifejezés, de semmiképpen nem az, hogy ha várja, akkor az Adventista Egyház tagja

"Mutasd nekem mégegy olyan egyházat akik nem azt mondják CSAK AZ ÜDVÖZÜL aki hozzájuk tartozik! "

Na várjunk! Eddig azt írtad, hogy az adventista Egyház nem mondja, hogy ő az üdvözítő egyház.

Amúgy: Reformátusok, asszem a Baptisták, Karizmatikusok, stb..

"Azután, hogy kinek van, lessz igaza?

CSAK TÜRELEM! Kivárás kérdése az egész.

Persze tudom, hogy akkor már sokaknak késő lessz, viszont ezért munkálkodunk mi, hogy ne igy legyen. "

Én ilyen irányban nem várok el semmit. Újjászülettem, bizadalmam van az ítélet napjához, ahogy az apostolok tanítottak. Nem rugózom túl a Jelenések könyvét, nem magyarázok bele teológiai tévedéseket, amelyek ellentmondanak az Újszövetségnek.

Úgyhogy egyetértek: majd meg fogod látni

Még egyszer: nincs bajon az adventista testvérekkel, a teológiai tévedéseik ellenére sem.

A Bibliában nem lehet ellentmondás, a hiba az emberi magyarázatban van

Isten áldjon!

2017. aug. 1. 12:21
 17/34 anonim ***** válasza:

Ne haragudj Követ, de nézd csak, ezt írtad:

"Ezért van az, hogy SOHA nem az egyházamhoz irányítok bárkit is, hanem Isten szavához a Bibliához. "

Előtte meg:

""Tud ajánlani valaki olyan fórumot ahol csak Jézus Krisztusban hívő emberek vannak?"

A konkrét kérdésere a konkrét válasz!

[link]

"És ennek fényében kérdem, ha Istennek nem fontos a szombat akkor miért erősíti hittapasztalat által emberekben?

Ld. a két könyv és persze a saját tapasztalataim. "

Nem a Bibliához, hanem adventista könyvekhez tereltél

2017. aug. 1. 12:33
 18/34 anonim ***** válasza:

"Aki hiszi és varja Jézus második eljövetelét AZ MIND ADVENTISTA."

Egy iszlamista szokta mindig ezt írogatni az oldalon, hogy aki hisz az egy Istenben, az az iszlám követője. Te is akkor az iszlám követője vagy?

"Ezért van az, hogy SOHA nem az egyházamhoz irányítok bárkit is, hanem Isten szavához a Bibliához."

Ez nem teljesen igaz, pl. az általatok gyakran linkelt bibliasuli nem a Biblia, csak annak egy adventista félremagyarázása.

"És ennek fényében kérdem, ha Istennek nem fontos a szombat akkor miért erősíti hittapasztalat által emberekben?"

Bennem nem erősíti, ahogy a majd kétmilliárd keresztény emberben sem. Gondolom nem tekinted ezért mindet álkereszténynek.

2017. aug. 1. 13:37
 19/34 anonim ***** válasza:

"Bennem nem erősíti, ahogy a majd kétmilliárd keresztény emberben sem. Gondolom nem tekinted ezért mindet álkereszténynek."

Bennem sem. Ha csak nem az Ószövetségben vagyunk és nem vagyok a 12 törzs egyikének tagja.

Bennem Jézust erősíti, nem az árnyékokat

2017. aug. 1. 13:47
 20/34 követ62 ***** válasza:

Kedves #17.

Amint látod amit ajánlottam az nem fórum.

Írták is reklám.

És most te rohansz oda, hogy csatlakozz? 😉😆

Azok a könyvek igaz történetek. Ha még élnének azok akikről szól hozzájuk küldenék mindenkit.

Ja a Fegyvertelen katona nem is adventista kiadás. Amint látod még nem adventistákat is megfogott.

Mell Gibsont sem mondanám adventistának (katolikus) aki filmet készített a történetéből. Valamint rengeteg embert akik egyértelműen természetfeletti csodaként élték meg a helyzetet. Ld. a dokumentum film: Fegyvertelen hős (Nice Life oldalon).

Ezenkívül pl. a Nap fivér, hold nővér nem a szombatról szól, de a Raien közlegény megmentése sem.

Itt most a szombat igazolása a lényeg. Erről pedig nem fog írni olyan aki nem fogadja el.

De kötözködj csak nyugodtan. Nem biztos, hogy magyarázkodnom kell annak aki akapbol nem érti, vagy nem akarja érteni.

2017. aug. 1. 14:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!