Miért kötelező még nagyon sok helyen (főleg kisebb városokban) az iskolákban a hittanoktatás?
Én úgy tudom, gondolom hogy a vallás mindenki saját dolga, és szabad akarat van.Plusz semmilyen tényekkel nem bizonyíthatják, hogy a kereszténység "valósabb", mint például a buddhizmus. Szerintem akkor kéne kötelezővé tenni, ha ugyanúgy bizonyítékokkal alá lehetne támasztani, mint pl. a történelmet, matematikát, stb.
Például miért nem vallástörténeti oktatás van? És akkor minden vallást górcső alá lehetne venni (hogyan alakult ki, főbb eszmék, stb), így szélesedne a gyerekek látóköre véleményem szerint.
Miért alakult ez így ki? Illetve a mai "modern" vallási felfogásban (arra gondolok h nem égetnek meg valakit azért, mert nem keresztény) miért kötelező még mindig? Hogy régen miért volt, azt értem.
Kinek mi erről a vélemény?
Nem vallási vitát szeretnék kirobbantani, csupán egy NYUGODT hangvételű eszmecserét.
Kort, nemet és hitet (keresztény, ateista, buddhista, muszlim, stb:D) is íratok oda légyszíves!
Állami,önkormányzati iskolákban nincs kötelező hitoktatás.Ha van rá igény nulladik illetve utolsó órában fakultációként megszervezik.A plébánia fizeti nem az iskola.Nem osztályozzák.
Természetesen egyházi fenntartású iskolákban van hitoktatás, és osztályzat.
Egy gyakorló hitoktató
Nem vélemény kérdése. A tény az, hogy állami iskolában NEM kötelező.
Vagy tévedsz, vagy hazudsz. Vagy valamit félrehallottál, nem tudsz, vagy pedig szándékosan hangulatot próbálsz kelteni. Az utóbbi valószínűbb a szövegedből ítélve.
Én evangélikus művészeti szakközépbe jártam, a művészeti rész miatt, de nem csak a hittan, hanem az áhítat is kötelező volt.
24/L wicca
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!