Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Akik kamaszkorukbam vesztették...

Akik kamaszkorukbam vesztették el a hitüket, azoknál hogyan történt?

Figyelt kérdés

Hogyan zajlott le benned a dolog, minek a hatására vesztetted el a hitedet? Hány éves voltál akkor? A család, ha esetleg megtudta, hogyan fogadta?

Én egy 17 éves fiú vagyok. Vallásos, konzervatív családból származom, gyakran járunk templomba, itthon is gyakran imádkozunk együtt, mindenki mélyen hisz Istenben. Én viszont kezdek egyre jobban ateistává válni, egyre kevésbé tudom komolyan venni a vallással kapcsolatos dolgokat. Régóta nem tudok imádkozni, nem is igénylem, és már kezd kínossá válni számomra a sok közös imádkozás és templomba járás, meg hogy meg kell játszanom, hogy még mindig mélyen hiszek Istemben, de nem merem felfedni itthon az igazságot, csak felesleges vita lenne belőle, és talán, ha ki nem is tagadnának, de mindenképp leértékelődnék a szemükben, nem szeretnének utána úgy, mint most.

A kérdésem azokhoz szól, akik hasonló helyzetben voltak/vannak. Nálatok hogyan történtek/történnek a dolgok és ha elmondtátok az igazat a hívő szüleiteknek, akkor ők hogyan fogadták?

(Bocsi, ha egy kicsit kusza lett az írás).

2017. júl. 29. 03:18
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

"Felcímkézni sem szeretem magam,de ha muszáj,akkor agnosztikus ateistának vagy csak siman ateistának vallom magam. "

Én is így vagyok vele.

2017. szept. 17. 18:25
 22/27 anonim ***** válasza:
28%

Szia! Én is hívőnek lettem nevelve, majd úgy 12-13 éves koromban teljesen ateista lettem. A hitem úgy 17-18 éves koromban tért vissza, s nem is tudom minek a hatására. Mindenesetre szerintem előfordul, hogy néha meginog az ember.

22f

2017. szept. 18. 16:47
 23/27 anonim ***** válasza:
34%
Hitet nem lehet a szülőktől örökölni. Magadnak kell megdolgoznod érte. Utánajárni a kételyeidnek, nem pedig eltemetni őket. Rá fogsz jönni, hogy Isten nem egy dajkamese, hanem igenis létezik.
2018. jún. 14. 06:40
 24/27 anonim ***** válasza:
45%

Útkereső szakaszba értél. Keresed az ÉLETHIVATÁSODAT ami természetes és egészséges jelenség a korod beli fiataloknál.

Arra tippelek, hogy a római katolikus felekezethez tartozhatsz. Ott van ilyen - sokak számára is tényleg egészségtelen mértékű - konzervativizmus.

Jó szándékkal javaslom, hogy látogass el - ha teheted - egy evangélikus, esetleg egy református egyházi közösségbe. Keresd ott a korosztályod hittanóráit vagy bibliaismereti találkozóit nyugodt lélekkel!

(Ők is történelmi egyházak. Nem kizárt, hogy ott fogod megalapozni az egzisztenciádat.)

Sok sikert a JÖVŐKÉPED SZERENCSÉS ALAKULÁSÁHOZ!

Minden Jót!

Egy középkorú Hölgy

2018. jún. 15. 06:09
 25/27 Kistál_és_a_bor válasza:

A #2. és a #4. micsoda különbség..!

Szinte a két végpont.

2024. ápr. 21. 23:43
 26/27 Kistál_és_a_bor válasza:

És a #23. :

"Hitet nem lehet a szülőktől örökölni. Magadnak kell megdolgoznod érte. Utánajárni a kételyeidnek, nem pedig eltemetni őket."

Ez komoly.

2024. ápr. 21. 23:45
 27/27 Kistál_és_a_bor válasza:

És jók a személyes történetek is

Köszi!

2024. ápr. 21. 23:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!