Van itt olyan, aki magát kereszténynek vallja, esetleg eljár templomba is, de a reinkarnáció létezésének lehetőségét sem zárja ki? Hogyan próbálja összeegyeztetni?
Ákos Zsolt!
Hogy lehet valaki keresztény úgy, hogy közben annak a Könyvnek a tartalmát pocskondiázza, amely éppen Azt ismerteti meg velünk, Akiről kapták a keresztények a nevüket?
Keresztény = Krisztusi, Krisztust követő
Amíg ellentmondasz ilyen szinten a Bibliának, addig még álkeresztény sem vagy, még farizeus sem, hiszen nyíltan megtagadod az egész keresztény hitet.
Ezzel önmagadnak is ellentmondasz. A saját igazadat terjeszted, de nem az Igazságot. :(
Természetesen ilyet nem fogsz találni. A kettő teljes mértékben kizárja egymást, mintha egyszerre imádnád az ördögöt és Istent is.
Aki azt mondja, hogy keresztény is és reinkarnációban hívő, hazudik. Elsősorban önmagának, hogy másnak mit mond, az mellékes, viszont amikor az ember önmagának hazudok, hosszabb távon súlyos zavarokhoz vezethet.
A reinkarnáció pont a kereszténység legfőbb lényegét tagadja.
Én ezzel tisztában is vagyok és egyetértek azzal, amit írtál.
A kérdést azért írtam ki, mert sajnos nem egy olyan személlyel találkoztam már, aki kereszténynek mondja magát, valóban rendszeresen jár templomba, és közben azt is mondja, hogy a reinkarnációt sem lehet kizárni, vagy van olyan, aki egyértelműen kimondja, hogy abban is hisz, de kereszténynek mondja magát.
"
Én ezzel tisztában is vagyok és egyetértek azzal, amit írtál.
A kérdést azért írtam ki, mert sajnos nem egy olyan személlyel találkoztam már, aki kereszténynek mondja magát, valóban rendszeresen jár templomba, és közben azt is mondja, hogy a reinkarnációt sem lehet kizárni, vagy van olyan, aki egyértelműen kimondja, hogy abban is hisz, de kereszténynek mondja magát."
Kérdező!
Ezen emberek védelmében szeretném hangsúlyozni, hogy te sem ismerted világéletedben Krisztust. Lehet hogy te már igazi "húsevő" keresztyén vagy, de valaki még csak "tejivó", valaki meg még annyi se.
Van arra is számtalan példa, hogy valaki több évi templomba járás után hall egy olyan prédikációt ami nagyon böki a csőrét, nem hagyja nyugodni, és akkor változik meg az élete.
Tekints a templomra úgy, mint egy kórházra. Ha valaki beteg és kórházban van (itt: nem ismeri az igazságot, de keresi), az nem szégyen, sőt...
Teljesen igazad van.
A "Hogyan próbálja összeegyeztetni?" kérdésem éppen azért fontos, mert érdekel, hogy akik párhuzamosan elfogadják mind a kereszténységet (direkt nem Jézust mondom, mert ha már őt írhatnám, akkor az maximálisan kizár mindent), mind a reinkarnációt.
Korábban magam is nagyon benne voltam az ún. "keleti tanokban", amelyek a karmáról és reinkarnációról hisznek. De párhuzamosan soha nem tudtam elfogadni mind a kettőt (kereszténység és keleti tanok). Ugyanakkor ismerek pár olyat, akik látszólag mindkettőben hisznek "párhuzamosan".
Nem tudom, így érthetőbb-e a kérdésem oka.
#13!
"A reinkarnáció pont a kereszténység legfőbb lényegét tagadja."
Nem ez a kereszténység "legfőbb lényege"?-"Szeressétek egymást!"
Hol sérti ezt a reinkarnáció elfogadása vagy el nem fogadása?
Az elméleti kérdésedre elméleti válaszokat kapsz !!!
TE hogyan egyezteted az elméletedet a valósággal ???
A valóság is érdekelne , netalán ???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!