Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt olyan, aki magát...

Van itt olyan, aki magát kereszténynek vallja, esetleg eljár templomba is, de a reinkarnáció létezésének lehetőségét sem zárja ki? Hogyan próbálja összeegyeztetni?

Figyelt kérdés

2017. júl. 27. 10:09
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
0%
Én azért nem hiszek a bibliába mert még amúgy senki sem tapasztalta meg azokat a dolgokat most amiket úgy ír. Alapból hibás világban élünk. Nem működik a törvény amit leírtak hogy ne ölj , szeressdd felebarátodat blablabla még leis vizsgáztam ebből a sok dologból konfirmáltam mindegy. Ettől függetlenül millióan ölnek, sokan öngyilkosok rengetegen csinálnak bűnöket . Ez mióta vsn úgy rendelve. A bibliát már sokan átirták. Tanultam irodalomból hogy kétszer is leforditották a bibliát később többször id beleírtak meg hozzátettek plusz törvényeket meg sémákat amik egyáltalán nem istentől származnak. Isten egy erő , energia nem egy személy. Jézus pedig ember volt és egy angyali lény is. És ott vannak a háborúk is amiben milliárdok haltak meg és gyilkoltak . Ide a biblia éppen zagyvaság. Elmondom mi az igazság. Mi egy börtönbolygóban élünk ahol láncon fogják az emberiséget és a pokol egy formája anyagi létben. Azért van ez mert sátán azt kérte a teremtőtől ami egy energia hogy hadd bizonyítsa hogy létezhet a pusztito erő ls hogy a teremtést és a jó létet meglehet rondítani. Ez megy most. A biblia egy olvasmány ami idő pocsékolással jó dolgok de nem valós. A valóságot nem nézitek. Ennyi. Kezdjük ott hogx isten hogyan engedi azthogy emberek gyilkolják egymást fejletlen állatok módjára . Ilyen nincsen csak a sátán teremtett otthona ez. Vagyis alacsony dimenzió maga a pokol. Embereket lehet égetni, fejeket vágni minden borzalom létezik most a sötétség van ying és yanggal egy csapba folyva. És most jön a bibliába hívőkről kérdés. Így hisztek a bibliába és azt is hiszitek hogy tényleg eljön jézus másodszorra? Ha már levan írva hogy egyszer halt meg az emberiségért a kereszten. Nem fog eljönni a megváltás ez egyszeri lehetőség volt . Jézus szerintem nem kér többet ebből. Maximum a teremtő erő és más űrfajok fognak minket megszabadítani a démonoktól. Ennyi
2017. júl. 27. 11:38
 12/27 A kérdező kommentje:

Ákos Zsolt!

Hogy lehet valaki keresztény úgy, hogy közben annak a Könyvnek a tartalmát pocskondiázza, amely éppen Azt ismerteti meg velünk, Akiről kapták a keresztények a nevüket?

Keresztény = Krisztusi, Krisztust követő

Amíg ellentmondasz ilyen szinten a Bibliának, addig még álkeresztény sem vagy, még farizeus sem, hiszen nyíltan megtagadod az egész keresztény hitet.

Ezzel önmagadnak is ellentmondasz. A saját igazadat terjeszted, de nem az Igazságot. :(

2017. júl. 27. 11:57
 13/27 anonim ***** válasza:
80%

Természetesen ilyet nem fogsz találni. A kettő teljes mértékben kizárja egymást, mintha egyszerre imádnád az ördögöt és Istent is.

Aki azt mondja, hogy keresztény is és reinkarnációban hívő, hazudik. Elsősorban önmagának, hogy másnak mit mond, az mellékes, viszont amikor az ember önmagának hazudok, hosszabb távon súlyos zavarokhoz vezethet.

A reinkarnáció pont a kereszténység legfőbb lényegét tagadja.

2017. júl. 27. 17:43
 14/27 A kérdező kommentje:

Én ezzel tisztában is vagyok és egyetértek azzal, amit írtál.

A kérdést azért írtam ki, mert sajnos nem egy olyan személlyel találkoztam már, aki kereszténynek mondja magát, valóban rendszeresen jár templomba, és közben azt is mondja, hogy a reinkarnációt sem lehet kizárni, vagy van olyan, aki egyértelműen kimondja, hogy abban is hisz, de kereszténynek mondja magát.

2017. júl. 27. 19:35
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

"

Én ezzel tisztában is vagyok és egyetértek azzal, amit írtál.

A kérdést azért írtam ki, mert sajnos nem egy olyan személlyel találkoztam már, aki kereszténynek mondja magát, valóban rendszeresen jár templomba, és közben azt is mondja, hogy a reinkarnációt sem lehet kizárni, vagy van olyan, aki egyértelműen kimondja, hogy abban is hisz, de kereszténynek mondja magát."

Kérdező!

Ezen emberek védelmében szeretném hangsúlyozni, hogy te sem ismerted világéletedben Krisztust. Lehet hogy te már igazi "húsevő" keresztyén vagy, de valaki még csak "tejivó", valaki meg még annyi se.

Van arra is számtalan példa, hogy valaki több évi templomba járás után hall egy olyan prédikációt ami nagyon böki a csőrét, nem hagyja nyugodni, és akkor változik meg az élete.

Tekints a templomra úgy, mint egy kórházra. Ha valaki beteg és kórházban van (itt: nem ismeri az igazságot, de keresi), az nem szégyen, sőt...

2017. júl. 27. 20:25
 16/27 A kérdező kommentje:

Teljesen igazad van.

A "Hogyan próbálja összeegyeztetni?" kérdésem éppen azért fontos, mert érdekel, hogy akik párhuzamosan elfogadják mind a kereszténységet (direkt nem Jézust mondom, mert ha már őt írhatnám, akkor az maximálisan kizár mindent), mind a reinkarnációt.

Korábban magam is nagyon benne voltam az ún. "keleti tanokban", amelyek a karmáról és reinkarnációról hisznek. De párhuzamosan soha nem tudtam elfogadni mind a kettőt (kereszténység és keleti tanok). Ugyanakkor ismerek pár olyat, akik látszólag mindkettőben hisznek "párhuzamosan".

Nem tudom, így érthetőbb-e a kérdésem oka.

2017. júl. 27. 23:31
 17/27 Pietrosol ***** válasza:
26%

#13!

"A reinkarnáció pont a kereszténység legfőbb lényegét tagadja."

Nem ez a kereszténység "legfőbb lényege"?-"Szeressétek egymást!"

Hol sérti ezt a reinkarnáció elfogadása vagy el nem fogadása?

2017. júl. 28. 06:36
 18/27 anonim ***** válasza:
0%

Az elméleti kérdésedre elméleti válaszokat kapsz !!!

TE hogyan egyezteted az elméletedet a valósággal ???

A valóság is érdekelne , netalán ???

2017. júl. 28. 06:51
 19/27 anonim ***** válasza:
0%
A vallásoknak nem.tudjátok mi a célja. Amíg nem léptek ki a köreikből az ismert dolgokból addig még a lelked irányítva van. Azért mondtam ellent a bibliának mert amíg tudatlanság folyik az ember feltétel nélkül elviseli hogy különféle vallásokba rakják. Felszabadulni úgy tudsz és a saját hitrendszeredet úgy lehet elsajátitani hogy kizárod amiket kell. A vallás egyenlő a háborúval egyenlő a rasszolással és azzal hogy gyűlöljük egymást. Amúgy már nem járok nagyon a közösségbe és ilyesmik mert érzem hogy nem vagyok odavaló. Egyik vallást sem akarom elhinni és a bibliát sem. A kereszténységet meg rosszul értelmezik és tanítják a mai papok a hívőknek.A kereszténység több évezredre kb a középkorra vezethető vissza.kr.u.900_1000 körül. A keresztes háború és okai miatt lett a félvilág már keresztény hogy legyőzzék Jeruzsálemet az Allahban hívő embereket iszlamistákat. Ezért a bolond háborúért fizettek a papok is. És nézzetek körül ma is ugyanaz a háború megy. Éppen ezért nem lesz megváltás. Egy egységes birodalmat világot kellene teremteni ahol az emberiség együtt van és nem kell összevissza sok vallás ahol csak a gyűlölet keltés a lényeg benne. A biblia egy pedig sulykolt változata annak amit hitetni akarnak neked. Ezért pocskondiázok itten. És ezt nem lehet izmusokba írni amit valaki írt mert ez is rasszolásnak számít. Gondolkozzatok távlatokban. Jézus története alaposan kimaradt a bibliábol egy 18 évet pedig nem lehet tudni hol volt és mit csinált. Én tudom mert logikus magyarázata van ennek. És az oka is van hogy miért halt meg pontosan értünk. Akit érdekel annak leirom privátban keressen fel . De csak aki őszintén szeretne normálisan beszélni velem. És nem negstivizmussal narcizmussal élni. Nos köszönöm. Mindezt amit leirtam ez a magunkban ébredő fény és igazi igazságok utáni spurituális vágy mely most kezdi értelmét nyerni az emberiség felett és ráfér az embernek mert alaposan eltévelygett pont a mostani régi világrend között.
2017. júl. 28. 07:03
 20/27 anonim ***** válasza:
47%
Amíg írni sem tudsz, addig hiteltelenbvagy, mert kizárt, hogy ha az írás nem megy, akkor az értő olvasás igen. Végig se lehet olvasni a halandzsádat!
2017. júl. 28. 09:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!