Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek? Ilyen...

10inchhero kérdése:

Mi a véleményetek? Ilyen létezhet?

Figyelt kérdés

Álmomban egy érdekes filozófiai kérdést vetettem fel és nem hagy nyugodni. HA létezik reinkarnáció és léteznek más intelligens életformák (ez esélyes), akkor lehetséges, hogy előző/következő életünkben "földönkívüliek" voltunk/leszünk?

u.i.: Ezotéria kategóriában logikusabb lenne, de értelmes emberek válaszára vagyok kíváncsi, mert alapvetően nem hiszek semmi ezoterikus cuccban :D nincs jó vagy rossz válasz, csak érdekesség :D

2017. márc. 28. 11:36
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Nem, mert csak bolygón belül születhetsz újjá. Ha mondjuk elmész a Szíriuszra akkor is a földön reinkarnálódsz földi élőlényként nem pedig szíriusziként.
2017. márc. 28. 12:30
 2/9 anonim ***** válasza:
72%

Ezoterikus megközelítésből simán lehetséges.

Szerintem a bolygót, hogy hova "születünk le" aszerint választjuk, hogy éppen milyen életfeladatot szeretnénk teljesíteni. Jó hír (vagy rossz), hogy a Föld az extra nehezített pálya, tehát aki idáig eljutott, jó eséllyel extra erős, fejlődő lélek. Egyébként figyelembe lehetne venni az univerzumot, a multiverzumot stb. stb. de ha a Teremtő EGY, én azt gondolnám, hogy a földönkívüliek is "testvéreink" valamilyen szinten. Tehát a rasszizmusnak nem csak a földi népek körében nincs helye, de sehol máshol sem a világegyetemben.

Látom a jövőt :P :D :P

Akik nem hisznek semmi hasonlóban, mindjárt jönnek lepontozni :)

Vagy pont, hogy felpontoznak, hogy bebizonyítsák, hogy nem látom a jövőt :P Köszi srácok :D

2017. márc. 28. 15:30
 3/9 anonim ***** válasza:
30%

2#

Én adtam neked egy kéket csak, hogy ne legyen igazad

2017. márc. 28. 17:45
 4/9 anonim ***** válasza:
Én is kéket adtam 2#-es :D
2017. márc. 28. 18:17
 5/9 thoomas26 ***** válasza:
Nagyon valószínűnek tűnik, hogy a végtelen világegyetemben végtelen fajtájú életforma létezik, s ahhoz hasonló is végtelen számú létezik, mint a miénk. Azonban én úgy gondolom, hogy mi általában emberi testbe és általában a Földre születünk le. Vannak kivételek, van, aki kipróbálja magát más létformákban is, de alapvetően ide kötődünk - jelenleg.
2017. márc. 29. 08:23
 6/9 A kérdező kommentje:
#2 alapból csak ezoterikus megközelítéssel lehetséges, mivel a reinkarnáció nem egy bizonyított dolog (sőt, maga a lélek sem). Igaz egyelőre az idegenek sem, de azért végtelen bolygón 99.999999%, hogy van legalább egy intelligens életforma. Én is valahogy így gondolkoztam, ahogy te, ha adott egy Isten, akkor nyilván ő teremtette a többi lényt is, ergo miért ne születhetnénk ott újjá? (bár személy szerint Istenben sem hiszek elkötelezetten, mivel amit a Biblia ír róla, mind be lett bizonyítva tudományos tényekkel)
2017. márc. 29. 11:57
 7/9 thoomas26 ***** válasza:
A lélek be nem bizonyítottságáról egy gondolat: régebben én is azt vártam majd a jövőtől, hogy a lélek létezését valahogyan majd bizonyítják egyszer úgy, hogy az mindenki számára elfogadható lesz. Aztán rájöttem, hogy egy elsősorban nem a fizikai világhoz köthető dolgot hogyan lehetne a fizikai világhoz köthető módszerek egyikével is igazolni? Egyenletekkel leírni? Aligha járható út. Anyagelvű szemlélettel semmiképpen sem. Ez olyan, mintha bebizonyítani és konkrétan mérni szeretnénk pl. a féltékenységet vagy pl. a hálát, mint olyat. Nem tudjuk. Ezt mindenki tudja. De kérdezem, mégis van olyan ember a Földön, aki megkérdőjelezné a létezésüket?
2017. márc. 29. 12:18
 8/9 A kérdező kommentje:
#7 az érzelmeket igenis ki lehet mutatni fizikai úton, sőt, kémiai úton is. 1.: MRI, az agy más-más részei aktívak egyes érzelmeknél 2.: hormonok (részben kémia, részben biológia)
2017. márc. 29. 16:02
 9/9 thoomas26 ***** válasza:
Igen, azokat ki lehet mutatni, amit az érzelmek okoznak. De magukat az érzelmeket nem. A gondolataink, úgy vélem, nem vizsgálhatók és mérhetők a megszokott szabályok és keretek között. Azok ugyanis alapvetően nem a fizikai világ részei.
2017. márc. 30. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!