Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez miert van ha gyulekezetben...

Ez miert van ha gyulekezetben vagyok?

Figyelt kérdés
A csalados kereszteny. Minden vasarnap mennek gyulekezetbe...regebben en is mindennap mentem de aztan, mar csak ritkan, nem mondom, hogy nem hiszek Istenben, mert hiszek. De nekem tul sok ez az elvaras amiket a biblia alapjan ker...de nem is ez a lenyeg, hanem az, hogy, ha neha elmegyek a gyulekezetben, akkor folyamatosan belulrol jonnek a gondolatok megallithatatlanul, hogy ezek az emberek begyoposodtek, agymosottak, nem vagyok jo helyen, nem akarok tobbet idejonni stb... Nem tudom ezeket a gondolatokat iranyitani, jonnek maguktol, meg neha meg is lepodom, hogy ilyen gondolatok jarkalnak a fejembem. Ha a pasztor beszel magamban szinte mindem momdta utan jon a gondolat, hogy hulyeseg az egesz, engem nem tudsz befolyasolni a szovegeddel, es ehhez hasonlo dolgok. Aztan ha vege a tiszeletnek utana minden rendesen megy tovabb, eltunnek ezek a gondolatok a fejembol...nem igazan ertem, hogy ez micsoda. Valaki esetleg tudja?
2017. júl. 23. 01:54
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
A csaladom* bocsi.
2017. júl. 23. 01:55
 2/11 anonim válasza:
47%

Én is pont ilyen vagyok, ilyeneket "hallok" de igazság szerint ez a belső hangod ami csak rálát az igazságra és azt mondja hogy ne fogadd el elsőre azt amit kínálnak neked. Én ilyeneket akkor is "érzek" ha olyan emberekkel vagyok akik tudom hogy megjátszák magukat. Akik ilyen nagyon tökéletes komformista anyagias életet élnek. (Tehát nem rossz emberek csak nem igazak) Akkor feszültnek érzem magam és nem is tudom, unatkozom, alig várom hogy megszabaduljak a mondanivalójuktól és a viselkedésüktől.

Szerintem te csak azt érzed hogy jó úton jársz az életben, csak ez nem passzol bele. A tudatalattid tudja hogy miért, hallgass rá.

2017. júl. 23. 02:04
 3/11 anonim ***** válasza:
26%
Keresztények nem gyülekezetbe járnak vasárnaponként, hanem templomba, nem pásztor tartja az istentiszteletet, hanem a pap. Nem támaszt semmilyen túlzott elvárásokat a Biblia alapján. Ez csak a begyöpösödött szektáknál szokás.
2017. júl. 23. 07:07
 4/11 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem, hogy melyik gyülekezetbe jársz, ahol az általad említett gondolatok jönnek? (Katolikus, református, stb.?)
2017. júl. 23. 07:34
 5/11 A kérdező kommentje:
Ez olyasmi mint a hitgyuli ami szokott menni a tvben. Baptista vagy mi.
2017. júl. 23. 09:12
 6/11 anonim ***** válasza:
51%

Szia!

A válasz egyszerű: te nem hiszel abban, amit hallasz. A hit a remélt dolgok valósága és a nem látott dolgokról való meggyőződés. Meggyőződésre pedig az ember tapasztalatok által jut el. Azt javaslom kérdezd neg a családtagjaidat, ők hogyan jutottak meggyőződésre, milyen tapasztalatokat szereztek az Istennel. Ha valódi hitük van, akkor szívesen beszélgetnek veled erről, ha nincs, akkor ők is abban a cipőben járnak amiben te...

Üdv. Péter

2017. júl. 23. 11:38
 7/11 anonim ***** válasza:
14%

Egyszerű a válasz, akkor el kell engedni a dolgot, senki sem kényszerít rá.

Ha hited még is olyan szintre ér, hogy igényed lenne a keresztény hit közösségi megélésére, ahogy a Szentírás tanítja, akkor majd látogass meg valami rendes gyülekezetet, pl. katolikus, ortodox, evangélikus vagy református. Bizonyára lesz ilyen a közeledben.

2017. júl. 23. 13:40
 8/11 követ62 ***** válasza:
64%

"Keresztények nem gyülekezetbe járnak vasárnaponként, hanem templomba, nem pásztor tartja az istentiszteletet, hanem a pap. Nem támaszt semmilyen túlzott elvárásokat a Biblia alapján. Ez csak a begyöpösödött szektáknál szokás."

A református, az evangélikus, a baptista stb. is gyülekezetbe jár vasárnap és lekésznek, pásztornak nevezik a "papjukat".

Kérlek máskor nézz utánna ezeknek mielőtt leírnád a helytelent.

És ennyire leminősíteni Isten szavát? Hát elég durva dolog.

Ha pedig szektának mondod ezeket a vallásokat akkor, ha katolikus vagy (bocsánat, de ki kell mondjam) akkor képmutatóvagy amikor az ökomenikus héten hol az egyikhez, hol a másikhoz mentek. Beteszed a lábad egy szektába?

Ejnye, ejnye!

2017. júl. 23. 13:41
 9/11 anonim ***** válasza:
87%

Ezt tényleg a GYK-n szándékozol megérteni? Ennyi erővel a Mónika Show-ban is feltehetnéd a kérdést, ha ugyan még létezik. Annyi önjelölt lélekbúvár van itt is, hogy nem fogsz tudni eligazodni. Hogyan fogod az ellenkező előjelű válaszok közül kiválasztani az igazit, egyáltalán honnan tudod, hogy akár egy is van, amelyik megmondja neked a tutit?

Annyit azért elmondanék személyes tapasztalatból, hogy nekem akkor jöttek hasonló gondolataim, amikor istentelen emberek véleményét hallgattam meg előtte. Kifejezetten ellen kellett állnom ezeknek a gondolatoknak, hogy el ne sodorjanak, és évekig küszködtem vele. Úgyhogy óvatosan tegyél fel kérdéseket itt és máshol, és ne hallgass mindenkire, aki szépen beszél.

Az azonban nem vet jó fényt rád, hogy láthatólag nem igazán vagy tisztában azzal, hogy hova is jársz. Baptista vagy mi... Szerintem tájékozódj, hogy hova jársz, és ne csak azért járj egy helyre, mert ezt dobta a gép, hanem azért, mert meggyőződtél róla, hogy az igazságot prédikálják, illetve hogy Isten ott akar látni téged.

2017. júl. 23. 15:12
 10/11 imakommandós ***** válasza:
A házfoglalók sugdosnak neked mindenfélét, hogy nehogy hinni kezdjél és ki legyenek rúgva. xd
2017. júl. 24. 08:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!