Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Muszlim esküvőre milyen ruha?

Muszlim esküvőre milyen ruha?

Figyelt kérdés

Néhány héten belül muszlim esküvőre megyünk és nem tudom hogyan illik oda felő

öltözni. A szoknya milyen hosszú legyen? Muszáj maxi szoknya vagy elég ha egy térdig érőt veszek fel nem átlátszó harisnyával? Azt tudom hogy a dekoltázs meg a váll nem lehet kint, de a kendőt hogyan rakjuk a fejünkre? Elég ha csak a fejünkre terítjük? Vagy valahogy rá kell csavarni? Előre is köszönöm a válaszokat :)

2017. júl. 20. 15:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
22%

Nem közvetlenül a kérdéshez kapcsolódik:

2 évig volt muszlim pasim, aki Belgiumban élt évek óta. Ennek ellenére ők sosem tudnak, és nem is akarnak elszakadni a vallási-kulturális gyökereiktől, berögzült hagyományaiktól. A nőkre pedig mint beszélő állatokra tekintenek, nyilván ezt így sosem mondják ki, csak azt hangoztatják, hogy mennyire tisztelik őket. Általános vélekedésük szerint a nő egy olyan dolog, amit otthon tart az ember. A pasimnak is mindig furcsa volt, hogy dolgom van vagy elintéznivalóm a városban. Nekik az a normális, ha a nő nem megy sehova csak bevásárolni. Más világ.

Ettől függetlenül nagyon tudnak szeretni, a kérdés csak az, hogy ilyen áron kinek kellene ez.

2017. júl. 21. 13:08
 12/14 anonim ***** válasza:

15-ös, akkor a barátod nem lehetett vallásos mert az iszlámban nincs olyan hogy pasi vagy barátnő vagy élettárs. Nincs olyan hogy összebútorozunk.

"A nőkre pedig mint beszélő állatokra tekintenek,"

Amiről te beszélsz egyes arabok ősi primitív kultúrájából ered, nem az iszlámból. Ne keverd össze a kettőt. De mondjuk ha állatként tekintett rád, nem tudom miért voltál vele két évig...

2017. júl. 21. 13:29
 13/14 anonim ***** válasza:

Semmi összebútorozás, együttélés nem volt.

Velem normálisan viselkedett, nagyon szerettem, sajnáltam, hogy vége lett, de miután felvázolta, hogy a feleségeként "mi lesz a dolgom", jobbnak láttam odébbállni.

2017. júl. 21. 14:05
 14/14 anonim ***** válasza:
17-es, oké, de ennek semmi köze az iszlámhoz.
2017. júl. 21. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!