Jézus Krisztus amikor ki jelentette hogy Ő alfa és omega ez mekkora hatalmat jelent nála?
"Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön."
Szellemi és fizikai világon minden hatalom az Övé. Isten emberként is tökéleteset teljesített
Jézusnak csaknem minden hatalma megvan, ami az istennek.
Egyet kivéve: Isten ellen nem tehet semmit.
Ezen kívül, amikor itt élt a Földön, addig a hatalmának a nagy részét nem használta.
Elég nehéz egy végtelen hatalmat elképzelni: a legtöbb embernek nem is szokott sikerülni.
Nem Jézus jelentette ki.
A Jel 21:6-ban olvashatod ezt, aztán a 7. vers ezt írja: „Aki győz, az örökli ezeket, és Istene leszek annak, ő pedig a fiam lesz.” Mivel Jézus a mellé kerülőket „testvéreknek”, nem pedig ’fiaknak’ hívta, egyértelmű, hogy az Atya beszél.
Valamint Jézust a Biblia nagyon nagyon ritkán nevezi Istennek. Konkrétan 1-2 helyen csak.
Már a Jelenések könyve első fejezetében is Jézus jelenti ki magáról.
„Ne félj! Én vagyok az első és az utolsó és az élő. Meghaltam, s íme, mégis élek, örökké.
Vagy talán az Atya halt meg a jehovások szerint? Ha Jézus halt meg, akkor Ő jelenti ki saját magáról.
@Oleksandr
Jel 1,1 Jézus Krisztus kijelentése ...
így kezdődik. Majd:
1,8 Én vagyok az Alfa és az Omega, kezdet és vég, ezt mondja az Úr, a ki van és a ki vala és a ki eljövendő, a Mindenható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!