Miért hajlamosabbak az emberek elhinni nyilvánvaló agyrémeket, mint az évezredek próbáján átesett valóságot?
A "filmművészet"alapvetően,"művészek"fantáziájában született álomvilágot mutat be,s mégis gyűjtést szerveznek filmhősök megsegítésére,és filmek földönkívüli lényei tevékenységéről gondolkoznak gyermekded elmék,mint valóságos lényekről.
Nagyokat kaszálnak a jósok,horoszkópok készítői,s álomvilágban tartanak hatalmas tömegeket az evolució hamisprófétái bukott elméleteikkel.
Egész nemzet hisz faja felsőbbrendűségében,pedig bizonyított tény,hogy az EMBER egy faj,különböző rasszokkal.
Mindezekkel szemben ott áll a Biblia,melynek megfogalmazását,mintegy 3500 éve kezdték,s legfiatalabb könyvei is mintegy 1900 évesek.
Tartalmát tekintve lényegében változatlanul olvashatjuk.
Használata évezredeket átélt hitelessége révén.
Próféciái beteljesedésével,mondanivalója,erkölcsi rendszere egységével tarthatjuk kezünkben különböző fordításokban,pedig írói különböző évszázadokban éltek,különböző műveltséggel.
Emberek tömegei ennek ellenére tanmesének,vagy egyenesen hazugságnak tartják.
Mi indítja az embereket erre az értelmetlen hozzáállásra?
Mi jó az embernek a mesék valóságként,és a valóság meseként való értelmezésében?
19.Hsz!
Isten,nem csak az űrben van jelen,és nem bácsi.
Űrbácsi lehet,aki az űrállomáson tartózkodik.
Isten,NEM űrbácsi!
18.Hsz!
Kérlek,szánj rá,egy kis időt!
Vidiripi
"Olyat idézz, légy szíves, amelyik i.sz. 200 UTÁN teljesedett be, és egyértelmű."
Ézsaiás 13:19 És Babilont, a birodalmak gyöngyét, a káldeusok ékszerét és büszkeségét, úgy felforgatja majd az Isten, mint ahogy Szodomával és Gomorrával tette. 20 Nem lakik ott többé senki, nemzedékről nemzedékre lakatlan marad. Az arabok nem vernek ott sátrat, s a pásztorok nem legeltetik arra nyájukat.
Ez most is így van, ma sincsenek állandó lakosai Babilon városának.
Vidiripi.
És ez?
Ezékiel 26. fejezet, tulajdonképpen az egész, de
7 Mert így szól az Úr Isten: Ímé, én hozom Tírus ellen Nabukodonozort, Babilon királyát északról, a királyok királyát; lovakkal, szekerekkel, lovagokkal, sereggel és sok néppel.
...
14 És kopasz sziklává teszlek; hálók kivető helye leszel, hogy többé meg ne építsenek; mert én, az Úr szóltam, ezt mondja az Úr Isten.
I.e. 6. században valóban megtámadta Babilon, de nem jártak sok sikerrel, és a város még ma is áll.
Vidiripi
"I.e. 6. században valóban megtámadta Babilon, de nem jártak sok sikerrel, és a város még ma is áll."
Igen ezt értem. De hol írja hogy a földig lesz rombolva a város? A város valóban áll már mint az a része amely a bibliai időkben is meg volt de nem épült fel újra ahogy elnéztem a képeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!