Miért hajlamosabbak az emberek elhinni nyilvánvaló agyrémeket, mint az évezredek próbáján átesett valóságot?
A "filmművészet"alapvetően,"művészek"fantáziájában született álomvilágot mutat be,s mégis gyűjtést szerveznek filmhősök megsegítésére,és filmek földönkívüli lényei tevékenységéről gondolkoznak gyermekded elmék,mint valóságos lényekről.
Nagyokat kaszálnak a jósok,horoszkópok készítői,s álomvilágban tartanak hatalmas tömegeket az evolució hamisprófétái bukott elméleteikkel.
Egész nemzet hisz faja felsőbbrendűségében,pedig bizonyított tény,hogy az EMBER egy faj,különböző rasszokkal.
Mindezekkel szemben ott áll a Biblia,melynek megfogalmazását,mintegy 3500 éve kezdték,s legfiatalabb könyvei is mintegy 1900 évesek.
Tartalmát tekintve lényegében változatlanul olvashatjuk.
Használata évezredeket átélt hitelessége révén.
Próféciái beteljesedésével,mondanivalója,erkölcsi rendszere egységével tarthatjuk kezünkben különböző fordításokban,pedig írói különböző évszázadokban éltek,különböző műveltséggel.
Emberek tömegei ennek ellenére tanmesének,vagy egyenesen hazugságnak tartják.
Mi indítja az embereket erre az értelmetlen hozzáállásra?
Mi jó az embernek a mesék valóságként,és a valóság meseként való értelmezésében?
8.Hsz.
Rólad fogalmaztam meg a kérdésem.
9.Hsz!
A valóság,és az,hogy hányan hisznek abban,semmilyen összefüggésben nincsennek,amit a német felőbbrendűségtudat példájával kérdésemben meg is fogalmaztam.
"szóról szóra beteljesedtek."
Olyat idézz, légy szíves, amelyik i.sz. 200 UTÁN teljesedett be, és egyértelmű.
"Többek között én is szoktam beszélgetni Istennel,s ez nem egyoldalú monológ!"
Ezzel sajnos senki másnak nem tudsz bizonyítani.
"az ásatások,archeológiai bizonyítékok"
Ilyen volt néhány, de ez nem bizonyítja Istent vagy Jézust.
"erkölcsi rendszerének,egészségügyi tanításának örökérvényessége."
Ja. Neked is van rabszolgád? Kivégzed azt, aki modern ruhát hord vagy szombaton dolgozik?
"A Kalevala,és a Védák hitelességével nem foglalkoztam kérdésemben"
Akkor nézd meg őket!
A Védák legalább kétszer olyan idős, mint a Biblia. Kétszer olyan hiteles, igaz?
"A valóság,és az,hogy hányan hisznek abban,semmilyen összefüggésben nincsennek,"
Így van. Pèldául vannak, akik egy űrbácsiban hisznek, akivel telepatikusan szoktak beszèlgetni, pedig semmi nem bizonyítja az űrbácsi lètezèsèt.
"Az Úrnak félelme feje a bölcseségnek; a bölcseséget és erkölcsi tanítást a bolondok megútálják." Péld. 1, 7
"A bölcsek nyelve beszél jó tudományt: a tudatlanoknak száján pedig bolondság buzog ki." Péld. 15,2
Kedves 15.Hsz!
Érdekeset írtál!Az"űrbácsit"álmodtad,vagy hallottál olyanról,aki űrbácsiról beszélt?
Ilyenről,még nem hallottam.
Kedves 13. Hsz!
Egy írás hitelét nem kizárólag az ősisége adja,hanem különösen,annak tartalma.
A Kr.u 200 óta beteljesedett bibliai próféciák szép csokrát hallhallhatod ebben az előadásban:
Ne haragudj, nem szánok rá ennyit.
Írd le 10 sorban, kérlek.
19 hsz
"Ó, èn tudom hogy szándèkosan nem akarod èrteni, hogy űrbácsi=Isten. :)" - ilyesmit nem lehet szánákosan hinni, vagy nem hinni...
Ilyesmit tudni illik:-)
Isten ezt szeretné tudatni veled, röviden:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!