Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Én hiszek a lélekvándorlásban....

Én hiszek a lélekvándorlásban. Ez baj Isten szemében?

Figyelt kérdés
2010. máj. 21. 19:24
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
Szerintem Isten bölcsebb annál, semmint egy ilyen dolgon akadjon fel, mikor láthatja, hogy az emberek olyan különbözőek! Ezzel Ő tisztában van. Ő szeret és nem ítélkezik:)
2010. máj. 23. 12:21
 22/38 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Akkor olyasmiben hiszel, amire a legcsekélyebb bizonyíték sincsen, aminek nem találod sem a józan észben, sem a kinyilatkoztatásban legkisebb alapját sem. A lélekvándorlásban csak bizonyos primitív pogány népek hisznek, azok, akik azt vallják, hogy az ember előbb mint majom, macska, ló, szamár jön a világra, csak aztán mint ez vagy az az ember, azután megint mint másik ember. Csupa logikai zagyvaság. Értelmes lény nem jöhet mint állat a világra s ez vagy az a személy nem létezhetik mint másik személy: mert akkor már nem ő volna.

E mellett ez a naiv rege nyíltan ellentmond a kinyilatkoztatásnak is, mert az Isten szava szerint az ember ennek az életnek alapján veszi el odatúl örök jutalmát vagy büntetését, tehát nem él utána másik életet a földön!

2010. máj. 23. 12:25
 23/38 anonim ***** válasza:

12:25

"ellentmond a kinyilatkoztatásnak is, mert az Isten szava szerint az ember..."

Ne haragudj, de te is olyanban hiszel, aminek semmi bizonyítéka nincs. A biblia nem bizonyíték, csak egy könyv, amit emberek raktak össze, a kinyilatkoztatásban is csak hinni lehet, nem tényként kezelni. Természetesen, amiben hiszel, azt te tényként kezeled, tulajdonképpen így van ezzel mindenki.

Mellesleg a reinkarnáció elve nem egy primitív pogány szokás, és nem is csupán annyi, amennyit te itt felvázoltál. Én hiszek az emberi reinkarnációban, de abban nem, hogy állatként vagy növényként születnék újjá.

"ez vagy az a személy nem létezhetik mint másik személy: mert akkor már nem ő volna. "

A lélek örök, és ugyanaz marad, csupán elhasználható testet vált.

2010. máj. 23. 12:40
 24/38 anonim ***** válasza:
12:25 megengedsz egy kérdést? a biblia konkrétan kizárja a lélekvándorlást? ha van benne ilyen rész akkor idéznéd nekem? csak kíváncsiság.
2010. máj. 23. 17:33
 25/38 anonim ***** válasza:

A Bibliában van szó a léálekvándorlásról, nem tagadja... Sőt... pl: a vakon született koldus esete az újszövetségben.

kedves ortodox keresztények, ne kedjünk el erről vitatkozni, mert úgyis nekem van igazam :O)

2010. máj. 23. 18:16
 26/38 anonim ***** válasza:
Az jó.ezek szerint akkor a saját mondandódat cáfoltad most meg...hát értelmes lény az ne is reinkarnálódjon az maradjon inkább értelmes:-D 17:33
2010. máj. 23. 18:35
 27/38 anonim ***** válasza:

"Csak olvastam a Bibliában hogy ebben nem szabad hinni mert az e,ber csak 1szer él meg stb stb....ezért kérdeztem. "

A Biblia elég sok mindent ír és még több mindent megtilt...

akkor ilyen alapon senki ne szexeljen házasság előtt, különben öljék meg, a nők szülés után a bűntől való megtisztulás jegyében 1-2 hónapig ne fürödjenek, ne együnk rákot vagy más tengeri bizbaszt,ami nem hal.

majd akkor hivatkozzon bárki is a Biblia tanítására, ha betartja azt...

2010. máj. 23. 18:46
 28/38 anonim ***** válasza:

Kedves 18:13!

Erre gondolsz?

"Ki vétkezett, ez vagy a szülei, hogy vakon született?"

(János 9:1-41)

Állítás A tanítványok kérdésében ("Ki vétkezett: ez vagy a szülei...?") a karma tanának ismerete sejthető, hiszen a vak születése előtt nem vétkezhetett máshogy, csak egy előző életében.

Szövegkörnyezet (János evangéliuma, 9. rész, 1-7. vers) 1 Amikor Jézus továbbment, meglátott egy születése óta vak embert. 2 Tanítványai megkérdezték tőle: Mester, ki vétkezett: ez vagy a szülei, hogy vakon született? 3 Jézus így válaszolt: Nem ő vétkezett, nem is a szülei, hanem azért van ez így, hogy nyilvánvalóvá legyenek rajta Isten cselekedetei. 4 Nekünk – amíg nappal van – annak a cselekedeteit kell végeznünk, aki elküldött engem. Mert eljön az éjszaka, amikor senki sem munkálkodhat. 5 Amíg a világban vagyok, a világ világossága vagyok. 6 Ezt mondta, és a földre köpött, sarat csinált a nyállal, és rákente a sarat a vakon született ember szemeire, 7 majd így szólt hozzá: Menj el, mosakodj meg a Siloám-tavában – ami azt jelenti: küldött. Az pedig elment, megmosakodott, és már látott, amikor visszatért.

Cáfolat Először is, a tanítványok nemcsak a vakon születettnek, hanem a szüleinek a vétkességére is rákérdeztek ("Ki vétkezett: ez, vagy a szülei?"). Izraelben ugyanis közismert volt a háznépen (ti. egymás mellett élő és egymást követő generációk egységén) levő isteni áldás vagy átok lehetősége (vö. Kóré, Áháb, Dávid, Éli, Fineás és háznépük eseteivel, vö. Mt 27:24-25, Csel 2:39, 1Kor 7:14). Tudták, hogy Isten bűnt betegséggel is büntethet, és egyes korabeli rabbik azzal is magyarázni próbálták a születési rendellenességeket, hogy a még meg nem született magzat is vétkezhet. Másodszor, Jézus az eseményeket nem visszaforgatta, hanem előresegítette: lezárta tanítványai ok-firtató, más életében vájkáló gondolatait ("nem ő vétkezett, nem is a szülei", 3. vers). Ezután feltárta a helyzet célját: a világtalanul született meggyógyulása sosem látott csoda, Jézus egyik messiási jele (9:31-33), ami arról tanúskodott, hogy Ő a világ világossága (Jn 9:5). Hasonló célja volt Jézusnak azzal is, hogy Lázárt nem meggyógyította, hanem halála után feltámasztotta, így bizonyítva, hogy Ő maga a feltámadás és az élet (lásd Jn 11. fejezetében).

2010. máj. 23. 20:18
 29/38 anonim ***** válasza:

Kedves 17:33!

Igen, a Biblia konkrétan kizárja a lélekvándorlást, például így:

"Az ember számára az a rendelkezés, hogy egyszer haljon meg, és utána ítéletben legyen része." (Zsid 9:27)

2010. máj. 23. 20:20
 30/38 anonim ***** válasza:

Filozófia... Az jóóóó!

A Bibliában minden VILÁGOSAN le van írva. A nehezen érthető részek ellenére is, ami nem okoskodás, csak egy következő szint a megértéshez. Ha 'csak' annynit tudsz ki (valójában!) az Isten, sok bajod nem lehet.

Hogy ez nálad (nálatok) is működjön, nem kell semmi más, csak helyes szívalapot. (kérlek ne sértődj meg, nem fikázok senkit!)

Isten az eddig élt húszon-harminc milliárd embernek felkínálja az örökké tartó boldog életet (nem lesz sivatag, óceán -ezt csak a kételkedőknek).

Isten igazságos, vagyis mindenki egyenlő feltételekkel indul majd...

De úgy képzeld, megszámlálhatatlanul sokan lesznek olyanok akik az évszázadok(!) alatt megtapasztalt tanítás, élmény, millió csoda (ami nem is csoda, csak sima fizika, de ezt most még nem ismerjük) ellenére szembefordulnak (és nem várakozó álláspontra helyezkednek!) Istennel és az általa felkínált tökéletes elrendezéssel.

A lényeg: ne úgy keresd Istent, ahogy neked teccik (neked a lélekvándorlás jön be és ehhez keresel igazolást?), Inkább vizsgáld be a létező vallások irományait (fehér elefánt termékenyített meg valakit az oldalán keresztül... ne má'!)

Isten nem fog hozzád igazodni, neked kell Ő hozzá!

És miért?

Nézz szét ebben a Q világban, hogy mennyi a szenvedés, a halál, az igazságtalanság, és talán megérted...

2010. máj. 23. 20:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!