Ha keresztényként olvastok irodalmi műveket nem sérti néha az erkölcsi és szépérzéketeket?
Dehogynem sérti.
De amikor olvasol egy könyvet, a te döntöd el, hogy mit gondolsz bizonyos szereplőkről.
Ha viszont a való életben körbenézel, több mint sok undorító dologgal fogsz találkozni.
Azt javaslom, hogy gyakorold a véleményformálást. Konkrétan. Ne csak azt érezd, hogy felzaklat, hanem tudjál ezekkel szemben érvelni. Foglalkozz olyan kérdésekkel, könyvekkel, novellákkal, amelyeken való gondolkozással az értékítéletedet is sokkal jobban megismered te magad is.
Nem az a fontos, hogy felforgat-e. Hanem az, hogy mindezek ellenére te a saját lábadon, ilyen környezetben is meg tudj állni úgy, hogy büszkén nézzhes tükörbe.
Ajánlom elolvasásra Henrik Ibsen: A vadkacsa című novellát. Egy igazi klasszikus. Én annó rengeteget gondolkoztam rajta, és saját magamat is meglepő módon új felismerésekre jutottam vele.
Ha elolvastad, nagyon szívesen beszélgetek róla veled privátban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!