Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan kell elképzelni,...

Hogyan kell elképzelni, értelmezni Istent?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogyan kell értelmezni Istent. Még mindig úgy gondolok rá, mintha lenne egy ember a felhők fölött, és ez eléggé kezdetleges. Hinni akarok benne, de nem tudom, hogyan közelítsek ehhez a témához. Amikor valaki Istenről beszél, akkor nem tudom, hogy adott személyről, vagy magáról az embert körülvevő energiamezőről beszél-e. Azt mondják, Isten ott van mindenhol. Ezt sem tudom értelmezni.

2017. júl. 13. 19:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Bizony az. És a legszebb az, amikor rájössz, hogy a tudomány és az istenhit nem zárja ki egymást, sőt. <3
2017. júl. 13. 21:50
 12/15 anonim ***** válasza:

A tudomány és a hit abszolút nem zárják ki, sokkal inkább erősítik egymást.

Sosem tudtam úgy elképzelni Istent, mint egy emberszerű lényt a felhők felett. Hinnem is nehéz benne, mert nem hihetek olyasmiben, amit tudok.

Több milliárd évvel ezelőtt mennyi lett volna a valószínűsége, hogy az akkor még vulkanikus aktivitástól fortyogó olvadt kődarabon egyszer élet telepedjen meg, a szervetlen szervessé váljon, és egy ennyire sokszínű, ugyanakkor közös gyökerekkel rendelkező élővilág jöjjön létre?

Belecsöppenhettünk volna egy ekkora véletlenbe?

A Bibia olvasásánál figyelembe kell venni, hogy emberek írták, embereknek, az adott kor szelleme szerint. Sosem tudtam Istent úgy elképzelni, mint egy emberszerű lényt a felhők felett. A Bibliában is többféle istenkép szerepel. Az Ószövetség megmutatja a Teremtőt, a Pusztítót, a Seregek Urát, egy bosszúálló istent, akit félnek az emberek. Az Újszövetség pedig megmutatja az Atyát, aki emberré lett, meghalt és feltámadt értünk, megfizetve a bűneink árát, a saját törvényei szerint. A Bibliát körültekintéssel, és megfelelő fenntartásokal kell olvasni, nem szó szerinti értelmezésre lett kitalálva.

Hogy ez az Istennek nevezett lény valóban természetfeletti, vagy egy idegen entitás, máig nem tudjuk biztosan. Mindenki a seját életében nyer bizonyítékot vagy cáflatot a létezésére. Nincs két ember egyforma ujjlenyomattal, ahogy nincs két ember egyform istenképpel se.

2017. júl. 13. 22:30
 13/15 anonim ***** válasza:
Az Újszövetséget olvasd. Isten nem 7 nap alatt teremtette a Földet. Sem a világegyetemet. Isten 13,7 milliárd évvel ezelőtt teremtette meg a világegyetemet, mely sokkal hatalmasabb és nagyszerűbb, és sokkal inkább tükrözi alkotói tevékenységét, mint a 7 napos teremtés meséje.
2017. júl. 13. 22:42
 14/15 anonim ***** válasza:

"Ha jobban átgondolom, azt kell mondjam, azokhoz az emberekhez tartozok, akik a tudományban hisznek csak."

Dehogy nem léteznek! Szerinted apukád 60 millió ondósejtje közül miért pont te születtél meg, Még ha egy másik ondósejt is termékenyítette meg anyukádat, és a fiuk ugyanúgy is nézne ki, mint te, akkor is, vajon miért pont a te tudatod van ebben a testben? Hiszen akármelyik másik lehetőség is bekövetkezhetett volna, és akkor egész más valaki tudata lenne ebben a testben, te pedig még csak nem is léteznél! Hihetetlen, hogy volt idő, amikor nem voltál! Egyszerűen nem voltál sehol! Nem léteztél! És most itt vagy! Ne hagyd, hogy a kételyek eluralkodjanak rajtad! Volt a semmi, az idő és tér nélküli semmi, és a semmi közepén, ami még a légüres térnél is "semmibb", azaz nem is létezik, annyira semmi, abban, hirtelen keletkezett tér és idő, és hatalmas mennyiségű anyag, és vele együtt olyan törvényszerűségek, melyek egy komplett univerzumot összehoztak, olyan atomcsoportosulásokkal, amelyekben érzések születnek, szeretnek, harcolnak, és élnek? Ez mind a tökéletes semmiből véletlenül? Ugyan már! Létezik Isten!

2017. júl. 13. 22:56
 15/15 anonim ***** válasza:

A hit az egy "potencia", egy "képesség" az emberben, amelyet gyakorlás által lehet "életre kelteni".

kb. úgy mint a kisgyermek amikor elkezd járni tanulni.

Úgy csinál, mintha tudna járni, és ahogyan gyakorolja, gyakorolja úgy tud egyre jobban járni.

A HIT-tel ugyan ez a helyzet, úgy kell csinálni, mintha hinnél (ez által gyakorolod ezt a képességedet), néha elesel "bevered a fejed", de végül is ha kitartó vagy és nem adod fel, hinni fogsz!! És ez csodálatos, mert egy új csodálatos világ fog kitárulni előtted, ahol még a haláltól sem fogsz félni, és örülni tudsz mindennek, mert azzal az Isten ajándékoz meg.

"Mindaddig, amíg magadon kívül keresed életed megoldását, lelked békéjét, addig Rajtam, a te Isteneden is kívül keresed azt. Igaz, hogy Én, Jézus a te Istened a körülményeidnek is az istene vagyok, de csak akkor, ha te önmagadban Rám találtál. Én elsősorban benned vagyok boldogító módon, és csak másodsorban vagyok rajtad kívül is érted. Ezt el kell hinned! Ez jelenti azt, hogy az igaz ember a hitből él! (Róm 1:17). "

[link]

2017. júl. 14. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!