Hogyan kell értelmezni e bibliai részt?
Jelenések könyve,:
Íme, eljön a felhőkön, és meglátja minden szem, azok is, akik átszegezték, és siratja őt a föld minden nemzetsége. Úgy van. Ámen. Én vagyok az Alfa és az Ómega, így szól az Úr Isten, aki van, és aki volt, és aki eljövendő: a Mindenható.
Első két válaszoló nem gondoltam volna, hogy ennyire aljas lehet egy ember.
Én megértem, hogy ti nem hisztek, azt is megértem, hogy utáljátok a keresztényeket, csak azt nem értem,hogy miért kell pont itt a vallás rovatban csorgatni a nyálotokat és befertőzni mindent amihez csak hozzá értek!?
Kedves kérdező!
A Jelenések könyve számomra is egy rejtély,mert például azt nem értem,hogy miért siratják Őt pont akkor amikor visszatér.
Egyébként meg akkor lesz a feltámadás mert mindenki meglátja Őt még azok is akik megfeszítették.
"mert például azt nem értem,hogy miért siratják Őt pont akkor amikor visszatér"
Talán ez az Ige talán közelebb visz minket:
Máté
24,30 És akkor feltetszik az ember Fiának jele az égen. És akkor sír a föld minden nemzetsége, és meglátják az embernek Fiát eljőni az ég felhőiben nagy hatalommal és dicsőséggel.
Gondolom sírnak, mert nem fogadták el Jézust
"Első két válaszoló nem gondoltam volna, hogy ennyire aljas lehet egy ember.
Én megértem, hogy ti nem hisztek, azt is megértem, hogy utáljátok a keresztényeket,..."
Nem csak itt trollkodnak, minden témánál vannak ilyenek ...
Szia!
Jelenések könyve középpontjában az Úr Jézus Krisztus dicsőséges visszajövetele áll. A látomásokban minden esemény ezt készíti elő, illetve ezt mutatja be célként. Ez a vers azt mutatja be, hogy az Úr Jézus Krisztus dicsőséges visszajövetele mindenki által láthatóan fog megtörténni.
Nem lélekben jön el, vagyis láthatatlanul, hanem szemmel láthatóan, ahogyan arról a Máté 24,30-ban is olvashatunk. A Luk. 17,23-24 leírása alapján látni fogják Őt azok is, akik keresztre feszítették, akik részesek voltak halálra ítélésében. Ezt meg is ígérte nekik a Máté 26,64-ben. Ez az a feltámadás, amiről Dán. 12,2-ben is olvashatunk. Visszajönni ugyanolyan módon fog, mint ahogy eltávozott tanítványai közül. (lásd ApCsel. 1,9-11).
A más igeversekkel való egybevetés arra enged következtetni, hogy nem Jézust siratják ezek az emberek, hanem Ő miatta sírnak. A Vele való találkozás, a Tőle való félelem készteti őket sírásra.
Üdv. Péter
#3 vagyok és én is köszönöm a segítséget!
Egyébként én is gondoltam arra, csak én azon filoztam, hogy vagy öröm könnyek lehetnek amiért visszatért az Úr vagy pedig a tagadás, a félelem könnyei.
Ezek szerint az utóbbi.
3
E legyen a legnagyobb problémátok az életben! :D
"E legyen a legnagyobb problémátok az életben! :D"
Kívánom, hogy Neked ne legyen ez problémád, mikor az Úr visszajön!
Te keresztény létedre aljasozol le embereket?
Te képmutató...
Mit nem merészelsz?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!