Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki nem jár templomba nem...

Aki nem jár templomba nem kerülhet mennyben?

Figyelt kérdés
2017. júl. 10. 12:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Kérdező:

Nincs összefüggés a kettő között.Nem a papok döntik el,hogy ki megy a mennybe és ki nem.

"Nincs kizárva, de felesleges kiforgatni Jézus szavait. Ő is rendszeresen látogatta a zsinagógát, ahogy a jeruzsálemi Templomba is elment az előírás szerint."

De akkor Jézus csak a közösség miatt ment oda?

2017. júl. 11. 07:21
 12/19 anonim ***** válasza:

Engem idéztél, de én sehol sem állítottam, hogy a közösség miatt ment csak.

Egyrészt az "Úr napját szenteld meg" egy kötelező érvényű parancs, amihez hozzátartozik a zsidók számára a szombati zsinagóga (előírás szerint a jeruzsálemi Templom is), a keresztények számára a vasárnapi templomba járás. Jézus ezt következetesen betartotta, így nekünk keresztények számára is tartandó. Ha nem követed Krisztust, nem vagy keresztény.

Nem szabad elfelejteni Jézus parancsát sem, amit az utolsó vacsora közben adott a kenyértörésre vonatkozóan. Ez egy nagyon fontos parancs és szintén kötelező jellegű a keresztények számára. Függetlenül attól, hogy szentáldozásról vagy úrvacsoráról van szó. Ezt a "magam módján vagyok keresztények" nem tudják gyakorolni.

Jézus azon felül, hogy elment a zsinagógába, olvasott is, tehát szervesen részt vállalt az ünneplésben.

Illetve már volt szó a kereszténység közösségi megéléséről, ami szintén nagyon fontos és előírt a Bibliában, de azt már sokan részletezték, most nem térek ki rá.

2017. júl. 11. 09:44
 13/19 követ62 ***** válasza:
28%

Kedves kérdező.

Teljesen igaza van a #12-nek.

Mindig KÖVESD JÉZUS PÉLDÁJÁT!

Aki "szokása szerint be ment SZOMBATNAPON a zsinagógába, gyülekezetbe.

És ugyan ezt a példát követték a tanítványok.

Pl:Jézus halálakor "és SZOMBATON nyugodtak a parancsolat szerint".

Majd Jézus tanítása szerint a 70-ben bekövetkező Jeruzsálem pusztulása előtt azért imádkoztak, hogy "futásuk ne télen és ne SZOMBATNAPON történjen".

El is tudtak menekülni és egyetlen keresztény sem veszett oda.

És milyen érdekes Pál a pogányok apostola a pogányokat SZOMBATRA hívta a gyülekezetbe és akkor tanította őket.

Pedig mondhatta volna.

"Kedves pogányok mivel ti nem vagytok Zsidók hanem már megtért keresztények ezért nem csak nem kell körülmetélkedni, hanem nektek a hét első napjan kell össze gyülni."

És nem mondta. Vajon miért? Mert Isten nem változik és a törvénye sem. Mert Jézus nem törölte el a törvényt, hanem szeretettel betöltötte ami a mi kötelességünk is.

Hogy ne kötelességből engedelmeskedjünk, hanem szeretetből.

Sőt mit mond Pál "Akár mi, vagy menyből jövő angyal monjon is mást azon kívűl amit tanitottunk nektek LEGYE ÁTOK."

Gal,1:8-9.

Elég kemény szavak amit még egyszer nyomatékul meg is ismétel. Nem kene akkor nekünk is elgondolkodni ezen? Hogy amit 321-ben Nagy Konstantin bevezetett, hogy onnan a hét első napját kell tartani az LEGYEN ÁTOK?

"Mert most embereknek engedek vagy az Istennek? Vagy embereknek igyekszem tetszeni? Bizonyára, ha meg embereknek igyekeznék tetszeni Krisztus szolgája nem volnék." Gal,1:10

De meg mindig azt mondom a templomba, gyülekezetbe járás nem feltétele az üdvösségnek sokkal inkább a szerettettel meg töltött engedelmesség.

2017. júl. 11. 11:20
 14/19 anonim ***** válasza:

Ha már ilyen nagy hévvel írsz, jobban utána nézhettél volna a dolgoknak.

"hét első napjan kell össze gyülni"

A hét első napja vasárnap, az evangélium is azt írja, hogy Jézus a hét első napján támad fel, vasárnap. Szombat a hét 7. napja, tehát az utolsó, ekkor pihent meg Isten a teremtés után.

2017. júl. 11. 11:39
 15/19 anonim ***** válasza:

Ah félre olvastam, de lényegtelen...

Nem változtat azon, hogy az Úr napja Jézus feltámadásának az ünnepe lett. Ahogy olvashatod, hogy ekkor tartották a kenyértörést is. Az Úr napján, ami Vasárnap.

2017. júl. 11. 11:42
 16/19 követ62 ***** válasza:
40%

Ne mossuk már egybe a BIBLIA szavát és az EMBERI hagyományt! SEMMI KÖZE EGYIKNEK A MÁSIKHOZ! A Bibliában az ÚR NAPJA mindig is a SZOMBAT.

Amikor a katolikus egyház is elismeri, hogy ők helyezték át (hatalmuk jeleként) szombatról, vasárnapra, akkor minek a nyilvánvalón vitázni.

Csak azt tudom mondani utánna kell járni.

Mert az nem érv, hogy így tanultam.

A kenyeret pedig bármely napon meg lehet törni akár minden nap is. Ez nem bizonyíték.

Olvad már el az Ap.Cselt. Amikor Pál befejezte szombaton a tanítást nem azt mondta a pogányoknak. "Testverek holnap úgy is a hét első napja lessz nekünk már úgyis ezt kell tartani nyugodtan gyülekezhetünk, nem kell egy hetet várni."

Hanem kimondottan ragaszkodott a szombathoz a pogányoknál is.

Miért?

2017. júl. 11. 12:05
 17/19 anonim ***** válasza:
Abban teljesen igazad van, hogy a katolikus Egyház helyezte át az ünnepet vasárnapra. Csak az időpontban tévedsz, ugyan is ez jócskán az 1. században történt, az apostolok idején.
2017. júl. 11. 12:18
 18/19 anonim ***** válasza:

Jaj, az adventista napimádat.... Azért ment Jézus SZOMBATON a zsinagógába, mert tanítani akart, a zsidók pedig SZOMBATON mentek oda. Ha Jézus VASÁRNAP megy, akkor nincs itt senki.

A szombatnapi futást én nem hoztam volna fel a szombat védelmébe, mert ez pont ellene szól.

És nekünk bőven elég indok a vasárnapra az, hogy Pálék és onnantól kezdve mindenki Jézus feltámadását ünnepelte és tartotta meg, nem pedig a zsidóknak adott nyugalomnapot.

De mindenkinek joga van a törvényben maradni.

2017. júl. 11. 13:23
 19/19 anonim ***** válasza:

"Engem idéztél, de én sehol sem állítottam, hogy a közösség miatt ment csak."

Ok.Egy kérdést tettem fel,a mondandóddal kapcsolatban.

2017. júl. 11. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!