Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért legyek Jehova tanúja,...

Miért legyek Jehova tanúja, ha a szervezet se nem ihletett se nem tévedhetetlen?

Figyelt kérdés
2017. júl. 8. 10:38
1 2 3
 21/24 KZitus ***** válasza:
0%

19-es hsz

Ha összeveted a Jóel 2:32-tőt, a Róma 10:13,14-el akkor mgadtól is rájöhetsz, hogy Pál Jóeltől idézett(idézőjelbe van téve az idézet még a Károli féle Bibliában is), aki viszont Jehováról beszélt, és nem Krisztusról

Egyet értek veled abban, hogy a több vers átfogóbb képet ad. Ime:

Róma 10:9–16

Mert ha nyilvánosan hirdeted azt a ’saját szádban levő szót’, hogy Jézus Úr, és szívedben hitet gyakorolsz abban, hogy az Isten feltámasztotta őt a halottak közül, megmentésben részesülsz. Az ember ugyanis a szívével gyakorol hitet az igazságosságra, de a szájával tesz nyilvános kijelentést a megmentésre.

Mert azt mondja az Írás: „Senki sem fog csalódni, aki belé veti hitét.” Mert nincs különbség zsidó és görög között, mert ugyanaz az Úr van mindenek fölött, aki gazdagon ad mindazoknak, akik segítségül hívják őt. Mert „mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmentésben fog részesülni”. Hogyan fogják azonban segítségül hívni azt, akiben nem hisznek? Hogyan fognak pedig hinni abban, akiről nem hallottak? Hogyan fognak pedig hallani, ha nincs, aki prédikáljon? Hogyan fognak pedig prédikálni, ha nem küldettek el? Mint ahogy meg van írva: „Mily szépséges azoknak lába, akik jó dolgok jó hírét hirdetik!”

De nem mindnyájan engedelmeskedtek a jó hírnek. Mert Ézsaiás ezt mondja: „Jehova, ki hitt a tőlünk hallottakban?”

De akár elolvashatod a Károliban, vagy mésik fordításban, a lényege nem változik. Én annak idején a Károli forításu Bibliból ismertem meg Jehovát, a Teremtőmet....nem zavart, mert örültem, hogy van Bibliám, akármilyen fordításu.

Krisztus azt mondta, hogy a tanítványait a közöttük lévő szeretetről lehet felismerni. A keresztényi szeretet soha nem engedné meg magánk, hogy olyasmit írjon/mondjon a felebarátjának, mint amit te írtál az utolsó mondatodban....hát igen, a gyümölcsök árulkodóak :-)

2017. júl. 10. 21:09
 22/24 anonim ***** válasza:
Megint félremagyarázol és szándékosan ferdíted az írást. Egy fordítást sem hoztam fel, az eredeti görög szövegek alapján írtam amit írtam. Önkényesen megváltoztattad a Szentírás szavait, amikor önkényesen a Küriosz szót kicserélted "jehova" szóra. Ezzel pedig az egész jelentését megváltoztattad. Ez a Szentírás meghamisítása, ha teszik, ha nem. Ez milyen gyümölcs?
2017. júl. 10. 21:18
 23/24 anonim ***** válasza:
0%
Jézus, aki az emberek közt a legnagyobb tanító volt, az Írásokra alapozta a tanítását (Máté 21:13; Ján 6:45; 8:17). Nem a maga nevében szólt, hanem annak a nevében, aki küldte őt (Ján 7:16–18). Mi az ő példáját követjük. Ezért az ajtóról ajtóra végzett szolgálatban vagy bibliatanulmányozások vezetésekor Isten Szavát kell tekintélyként a középpontba állítanunk (2Tim 3:16, 17). Nincs az az ügyes érvelés, amely felérne az ihletett Szentírás hatékonyságával és erejével.
2017. szept. 30. 18:19
 24/24 A kérdező kommentje:

Vidiripi

"Jézus, aki az emberek közt a legnagyobb tanító volt, az Írásokra alapozta a tanítását (Máté 21:13; Ján 6:45; 8:17)."

- Az Őrtorony szervezet több tanítása sajnos nem arra alapoz! Sehol nem olvasható a Bibliában hogy az Utolsó napokban Isten majd létrehoz egy szervezetet! Amely a szócsöve lesz ,de nem lesz ihletett ,állandón változtatja a szellemi táplálékot amelyre igazságként hivatkozik ,és mindezek ellenére feltétlen engedelmességet követel meg!

- Sem Jézus sem az apostolai nem tanítottak 1914-ről.

"Ezért az ajtóról ajtóra végzett szolgálatban vagy bibliatanulmányozások vezetésekor Isten Szavát kell tekintélyként a középpontba állítanunk (2Tim 3:16, 17)."

Akkor miért egy sárga kis könyvecskét tart a kezében a tanulmányozó? S miért abból olvas fel a tanulmányozási idő kb. 98%-ban?

2017. szept. 30. 22:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!