Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért legyek Jehova tanúja,...

Miért legyek Jehova tanúja, ha a szervezet se nem ihletett se nem tévedhetetlen?

Figyelt kérdés
2017. júl. 8. 10:38
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

"olyanokat hozol fel amiert nem akarnal az lenni de ugy kerdezted mintha ezert akarnal,..."

Igazad lehet!

Talán inkább arra voltam kíváncsi hogy van e valami amit rosszul látok.

2017. júl. 8. 14:12
 12/24 anonim ***** válasza:
0%

Szerinted Péterék tévedhetetlenek voltak?

Nem, mivel a próféciák fokozatosan tárulnak fel, ahogy írtad is.

Péter és a többieknek is voltak elképzeléseik, a jövőt illetően, amire Jézus azt mondta, hogy nem az Ő dolguk.

Majd azoknak lesz feladatuk, akik akkor fognak élni.

Ezért aztán tévesen gondoltak Például Jézus királyságának a helyre állítására, amiről úgy gondolták, hogy az Ő idejükben fogja helyre állítani.

Ők is fokozatosan jutottak el arra, hogy először a test szerinti zsidók majd a prozeliták, és végül a nemzetekből valóknak is lehetőségük van Isten királyságának részesei lenni.

Ahogy múlt az idő, úgy értetettek eseményeket dolgokat, és nem egyszerre.

Ihletett, az az Isten szava, és azok akiket felhasznált ebben.

A továbbiakban a leírtak feltárulásának van itt az ideje, amiben Jézus segítséget nyújt azoknak, akiket kinevez arra a feladatra, hogy egységesen tanítsák, vezessék Isten népét, és gyűjtsék be az arra méltókat szerte a Földön.

S ahogy az első században is kiigazították a tévedéseket, vagy félre értett várakozásokat, úgy most is ezt kell tenni.

2017. júl. 8. 14:57
 13/24 anonim ***** válasza:
0%

A kérdésed pedig valóban érdekes

Ha olvasod a szent írást, ott megtalálod rá a választ, ahogy arra is benne van a válasz, hogy miért kell valakinek Keresztény életet élnie, miért kell keresztelkedni, szolgálni, STB :)

2017. júl. 8. 15:00
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

12-es válaszadó az hívatkozásod Péter apostolra azért nem helyénvaló mert más korszakban élünk ezenkívül még több dologi eltérés volt a két korszak között (más társadalom stb)

pl nekik nem volt Bibliájuk nekünk van.

2017. júl. 8. 15:45
 15/24 anonim ***** válasza:
29%
Ha nem is a teljes írás, de voltak már tekercsek.
2017. júl. 8. 17:53
 16/24 A kérdező kommentje:

"Nem, mivel a próféciák fokozatosan tárulnak fel, ahogy írtad is."

Én ilyesmit nem írtam! Miről beszélsz?

"S ahogy az első században is kiigazították a tévedéseket, vagy félre értett várakozásokat, úgy most is ezt kell tenni."

Se nem ihletettek se nem tévedhetetlenek. Pont ez a lényege a dolognak hogy akkor miben különböznének másoktól?

"Ha olvasod a szent írást, ott megtalálod rá a választ, ahogy arra is benne van a válasz, hogy miért kell valakinek Keresztény életet élnie, miért kell keresztelkedni, szolgálni, STB :)"

Tehát ha Jehova tanúja vagy akkor az nem ugyan az mintha keresztény lennél?

2017. júl. 8. 22:26
 17/24 szp72 ***** válasza:
100%

Nyilván sem Péter sem Pál nem tévedhetetlen mindig. Viszont van amikor ezzel az igénnyel léptek fel:

"De ha még mi magunk vagy egy mennyből való angyal hirdetne is nektek evangéliumot azon kívül, amelyet mi hirdettünk, átkozott legyen! Amint már korábban is megmondtuk, most ismét mondom: ha valaki nektek más evangéliumot hirdet azon kívül, amelyet elfogadtatok, átkozott legyen!" (Gal 1,8-9)

Ha Pál meg meri átkozni azokat, akik más evangéliumot hirdetnek, akkor nyilván a tévedhetetlensége és biztos tudása erejében lép fel. Bizonyára voltak dolgok, amit Pál biztosan tudott, amiben nem tűrt ellentmondást, s nyilván voltak olyanok is, amit nem tudott biztosra, de volt róla véleménye, amelyben esetleg tévedett. Például abban biztosan tévedett, hogy Krisztus visszajövetelét még megéli. (1Tessz 4,15)

Azokat a hittételeket, amelyeket egy felekezet biztos tudásával garantál dogmáknak nevezünk. Az a felekezet, amely össze-vissza tanít vagy nem állít fel dogmákat, vagyis nem vállal felelősséget egyik tanításáért sem, az bevallottan a vak vezet világtalant módon tevékenykedik.

Jehova tanúinak bevallottan nincsenek dogmáik, a vezető testületnek joga van bármikor bármit megváltoztatni, és nagyon is gyakran élt ezzel a lehetőséggel viszonylag rövid történelme folyamán. Egyetlen biztos igazságuk van: A vezető testületet követni kell, bármit is mondanak.

Mivel újabb és újabb kiigazításokat eszközölnek, amit kötelezően mindenkinek követnie kell, ezzel bevallják, hogy elődeik Pál apostol átka alá estek, hiszen mást hirdettek, mint az igazság.

2017. júl. 9. 02:38
 18/24 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

Nem lehet érdemben a kérdésedre válaszolni, már valaki előttem kifejtette miért.

De ez is egy álláspont: senki nem akar belőled Jehova tanúját csinálni, sem kényszeríteni erre, sem rábeszélni. Ez csak egyéni döntés lehet. Senkit senki nem kényszerithet semmire.

Engem sem kért senki erre...de itt küldök egy csokor "okot", amiért én az lettem:

Jóel 2:32 "És mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmenekül; bizony Sion hegyén és Jeruzsálemben lesznek a megmenekültek, ahogyan Jehova megmondta, és az életben maradottak között, akiket elhív Jehova.” – Mit jelent ’segítségül hívni Jehova nevét’? Segítségül hívni Isten nevét azt jelenti, hogy ismerjük, és mélységesen tiszteljük ezt a nevet, valamint bízunk a név viselőjében, és mindenben rá támaszkodunk.

Ez az évszázadokk múlásával nem változott, hiszen Pál apostol mgerősítette Jóel szavait:

Róma 10:13, 14

" Mert „mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmentésben fog részesülni”. Hogyan fogják azonban segítségül hívni azt, akiben nem hisznek? Hogyan fognak pedig hinni abban, akiről nem hallottak? Hogyan fognak pedig hallani, ha nincs, aki prédikáljon?"

Cselekedetek 15:12-18 " Erre az egész tömeg elcsendesedett, és figyelni kezdtek Barnabásra és Pálra, amint elmondták azt a sok jelet és előjelet, melyet általuk tett az Isten a nemzetek között. Miután elhallgattak, megszólalt Jakab, és ezt mondta: „Férfiak, testvérek, hallgassatok meg! Simeon részletezte, hogyan fordította először az Isten a figyelmét a nemzetekre, hogy népet szerezzen közülük a nevének. És ezzel egyeznek a Próféták szavai, mint ahogy meg van írva: »Ezek után visszatérek, és újjáépítem Dávid leomlott lombsátorát; újjáépítem romjait, és ismét felállítom, hogy akik megmaradnak az emberek közül, komoly igyekezettel keressék Jehovát, minden nemzetből való emberekkel együtt, azokkal, akik az én nevemről neveztetnek. Ezt mondja Jehova, aki véghezviszi ezeket, amik régtől fogva ismeretesek.«

Tehát azt neked kell eldöntened mit kezdjél az életeddel. És a felelőség is a tiéd.

2017. júl. 10. 10:17
 19/24 anonim ***** válasza:

Kedves Zitus! Elég nagy ívben ferdítetted a Szentírás szavait. A Rómaiknak vett levélből származó idézetet átírtad, hogy ezzel megváltoztasd a jelentését.

A "jehova" szó helyett eredetileg "Úr" szerepel és Jézusra utal. Ahogy olvashatod, röviddel előtte:

"Ha tehát száddal vallod, hogy Jézus az Úr"

A író ugyan azt a Küriosz szót használja mind a két esetben. Míg ugyan itt, az Atyára a Teosz szót, ezért nem lehet összetéveszteni sem. Tehát amit írtál, egyértelműen hamisítás és ferdítés, az Írás súlyos megváltozatása!

2017. júl. 10. 10:26
 20/24 A kérdező kommentje:

"De ez is egy álláspont: senki nem akar belőled Jehova tanúját csinálni, sem kényszeríteni erre, sem rábeszélni. Ez csak egyéni döntés lehet. Senkit senki nem kényszerithet semmire."

Nem tudom honnét szedted ezt de szó sem volt kényszerítésről. Teljesen más jellegű a kérdésem. Te vagy az első aki ezt felhozza.

Rosszul látod hogy senki nem akar belőlem Jehova tanúját csinálni igen is van olyan aki akarna! Azt viszont jól látod hogy ez egyéni döntés kell hogy legyen.

"Jóel 2:32 "És mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmenekül; bizony Sion hegyén és Jeruzsálemben lesznek a megmenekültek, ahogyan Jehova megmondta, és az életben maradottak között, akiket elhív Jehova.”"

S téged hogyan hívott el Jehova?

"Tehát azt neked kell eldöntened mit kezdjél az életeddel. És a felelőség is a tiéd."

Részben ez is oka hogy feltettem ezt a kérdést! Mert ha több embert is meghallgat az ember akkor több szempontot is láthat. S íme ez iskolapéldája annak hogy igazam van!

Te idéztél a Bibliából. Egy másik válaszoló pedig felhozott egy másik dolgot ezzel kapcsolatban. Ami nekem valószínűleg nem tűnt volna fel. Elolvasva az idézett részt a Rómaiaknak írt levélből azt kell hogy mondjam, némileg hiányosan idéztél, ez pedig a te felelősséged.

2017. júl. 10. 17:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!