Kereszténye! Van köztetek olyan aki otthon "zsolozsmázik"?
Minden előírt időben.
Vagy ezt csak papok szokták?
Nekem megvan a 4 kötetes zsolozsmáskönyvem, egy paptól kaptam ajándékba régen, használtan. Emellett azonban a neten is fent van a zsolozsma, csak egy kattintás és imaórára pontosan kiadja neked mit kell imádkozni, nem kell a zsolozsmáskönyvben 100 felé lapozgatni.
Én régebben imádkoztam a zsolozsmát, mostanában nem annyira. Nagyon jó dolognak tartom, ha az imaórákat betartjuk, az megtanít az idővel helyesen gazdálkodni, megtanít helyesen imádkozni. Úgyhogy én csak buzdítalak hogy imádkozd, és nemcsak a papok szokták, hanem bárki imádkozhatja.
én többnyire böjtök alatt szoktam az összeset, amúgy csak az estit meg a reggelit, azkat sem mindíg, még könyv sem kell, itt egy honlap, így még egyszerűbb is:
Szia én szoktam, de biztos gyakrabban csinálnám ha meglenne kötetbe, mert én nem szeretem a netről végezni,
És valóban lehet. Isten minden imát szívesen fogad. Ezek nem varázsigék hogy csak a papok végezhetik :) Ezek imádságok
Sziasztok!
Én a reggelit és az estit szoktam mindig(telefonból, van alkalmazás is :D ). Néha valamelyik napközit is. Én azért szeretem különösen a zsolozsmát imádkozni, mert ez egy óriási kapocs az Anyaszentegyházzal. Kapocs a papokkal, szerzetesekkel, biztos, hogy van valaki, akivel épp egyszerre imádkozod.
18/L
Na tök jó és pozitív kommentek vannak itt, és még egy leányzó is van a sorainkban :D
Előttem szóló.
Nagy öröm. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!