Hívtatok már be mormonokat beszélgetni a házba?
Szia!
Igen, de az 25 évvel ezelőtt volt. Én egy Mormon könyvét szerettem volna, és ezért engedtem be őket.
A könyvet megkaptam elolvastam, majd - mint a Bibliát jól ismerő ember - mosolyogtam egyet, és miután nem igazán tudtak válaszolni a kérdéseimre, udvariasan elváltunk egymástól.
Üdv. Péter
Hozzám is bekopogtattak már néhányszor.
Én is néhány kérdéssel fogadtam őket,s mivel látták,hogy nem fogadok el mellébeszélést,nem jöttek többé.
Az,aki felkészületlen,könnyen becsapható,a nyájasan megfogalmazott tévtanokkal.
Ők nem olyan erőszakosak,mint a JT-k.Ha udvariasan eltanácsolják őket,azt rendszerint tiszteletben tartják.
Általában nem a kapuban szoktam megvitatni a hitéletem sem. Behívtam a két amerikait és a magyar kísérőjüket. Valójában őt ismertem,néhányszor beszélgettünk.
Leültettem a szobámban őket és meghallgattam az ő vallásuk keletkezését stb. A végén közösen imádkoztunk,majd áldást kértek a házra annak lakóira és elmentek. 6x mennek egy helyre,nos nálam 4x voltak mikor mondtam hogy ne áltassuk egymást és maradok rom.katolikus. Nem sértődtek meg,a magyar sráccal barátok maradtunk. Az amerikai diákok,főiskolások évhalasztás kérnek és 2 évre eljönnek téríteni.
"A könyvet megkaptam elolvastam, majd - mint a Bibliát jól ismerő ember - mosolyogtam egyet, és miután nem igazán tudtak válaszolni a kérdéseimre, udvariasan elváltunk egymástól." mert , ha nem ismernéd a Bibliát nem lenne vicces?
Ugyanolyan vicces mind a kettő.
Megkérdezték, hogy mi a véleményem a Bibliáról.
Mondom, egy jól megírt mese.
Innentől kezdve nem akartak már bejönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!