Kivel lehetne erről beszélgetni?
Sziasztok. Sokat gondolkodtam hogy feltegyem-e ezt a kédést ami inkább segítségkérés. Sosem voltam hívő bár jàrtam egyhàzi iskolàba és pár vallásròl olvasgattam(katolikus, iszlám, szcientològia, buddhizmus). Ùgy gondoltam nekem nincs szükségem ilyesmire de mostanra eljutottam arra a pontra hogy szeretnék valamiben de Istenben/Allahban stb.. Nem tudom
megmagyarázni mért. Válaszokat előre is köszönöm. Miriam 18/l
Én azt mondom akkor vagy szabad, ha egy ideológia/párt/vallás mögé sem állsz be zombinak.
Hinni vallás nélkül is lehet... bár úgy meg lehet sok értelme nincs. :D
1-es, dettó ezt akartam írni! :D
Kérdező, nem kell hinned semmiben, éld az életedet, ahogy neked tetszik, ne idomulj egyik hazugsághoz se, ne szenteld hamis céloknak azt, és főképp ne áldozd fel magad értük!
Velem beszélgethetsz, szívesen segítek.
#1: Miért ne lehetne? Megannyi szép dolog van a világban a vallásokon kívül is, amiben hinni lehet :)
Kedves Miryam!
Szólhatok hasonló korú lányoknak az egyházunkból, akik szívesen elbeszélgetnek veled Istenről és az Ő jó híréről.
Ha érdekel ez a lehetőség, kérlek, írj privát üzenetet.
Ha pedig nem érdekel, akkor kívánom neked, hogy őrizd meg a nyitottságodat, amíg megtalálod az igazságot valahol máshol.
Szervusz.
Az életünk forrása, aki Isten rangban van, nem hagy kétségek között ezt illetően.
ezért, hogy az emberek mint teremtményei nem maradjanak vezetés nélkül, leíratta a szavában az erkölcsi mértékeket, amit elvár
A Bibliában azt is leíratta, hogy azok az emberek akik szeretik Őt a következőket is tegyék többek között
(Héberek 10:23–25) . . .. 24 És figyeljünk egymásra a szeretetre és jó cselekedetekre való ösztönzés végett, 25 nem hagyva fel egybegyűlésünkkel, mint szokásuk némelyeknek, hanem bátorítva egymást, éspedig annál inkább, minél inkább közeledni látjátok azt a napot.
Ha az előttem szólóknak lenne igazuk, akkor ezt nem íratta volna le a Teremtőnk.
Persze jogod van eldönteni mit teszel,, mindössze leírtam, hogy Istennek mi erről a véleménye.
Jól tetted, hogy feltetted ezt a kérdést.
Széles körben terjesztem, hogy - nem mindegy, kivel beszéli meg az ember a dolgait.
Csiha Kálmán, néhai református lelkész, aki Erdélyben élt, és hitvalló magatartásáért börtönbüntetést kellett elszenvedjen, így fogalmazott:
"Aki jó pappal találkozik, az hívő lesz. Aki rossz pappal találkozik, az ateista lesz."
Csiha Kálmán fogalmazásmódjában és emberi magatartásában akkor sem változott meg, amikor az új korszakban, mintegy ünnepelték, mint börtönt járt embert. Ez azért lényeges, mert a pozíció, a megfizetett állapot, az ünneplés és a hatalmi helyzet nagyon sok, egyébként értékes embert is megváltoztat.
Azt tudom neked tanácsolni, hogy továbbra is kérdezz, ám kérdéseidet komolyan gondold át és tisztességgel fogalmazzad meg.
Le is írhatod őket.
Elküldheted priviben is. A válasz alatt linken van erre lehetőséged.
Barátsággal:
67 F
Kérdező! Dióhéjban 2 út áll előtted.
1) Végigkutatod a vallásokat, megismered, összehasonlítod őket, stb. Nagy meló, de pl. én megtettem. Az eredmény a kereszténységet, azon belül az Ortodoxiát fogja kihozni nyertesként. De ezt most hosszú lenne leírni, miért. Csak a felszínes emebrek gondolják, hoyg nincseenek különbségek a vallások között, valójában kb. csak az emberi-erkölcsi dimenzióban vannak átfedések, ezenkívül igen bődületes különbségek vannak bennük és józan ésszel ki lehet mutatni, melyik Istenkép a valótlanabb a másiknál. De ha akarod, kérdezhetsz.
2) Keresel egy papot a közeledben, aki Nálad jobban ért a témához és elbeszélgettek. Ez azért jó, mert életszerűbb és rövidebb, és Isten a jószándékú alázatos keresőt megsegíti, tehát ezen az úton valószínűleg fogsz segítséget kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!