Tapasztalt már meg valaki olyat, hogy amióta egy családtagja vallási fanatikus lett, állandóan csak a veszekedés megy otthon?
"A baj az, hogy állandóan minden szarral tukmál minket, be nem áll a pofája egész nap, és nem veszi magát észre. Emiatt egy csomó minden más területen is csak veszekedni lehet vele, apám is ingerültebb. Egyetértek vele abban, ha nem lenne ilyen türelme, már rosszabb lenne a helyzet, és ha én lennék a helyében, biztos vagyok benne, hogy kapott volna már pár pofont."
Nem csodálkozom, hogy anyud próbál a jó útra terelni!
Kérdező, ez általános jelenség. Nemcsak vallási, bármilyen fanatikusok nehezen viselik a másságot. Bármilyen másságot. Néha csak azt, hogy másképp szólsz vissza, mint ahogy várták.
Ezt passzívan kikerüléssel, a kapcsolat elhidegülésével, aktívan sok sok türelemmel, visszafogottsággal, néha ráhagyással lehet kezelni. Beleszámítva, hogy nem mindig alkalmas a helyzet. Egy dolog nem megy egészen biztosan. Fanatikust semmiféle érvvel nem lehet meggyőzni. Az érv értelmi tulajdonság, a fanatikust az érzelem vezeti. Érzelmet kezelni, nagyon ritkán és sok türelemmel terelgetni lehet, érvekkel eltéríteni nem. Ezért a vitát minden lehetséges módon kerüld. Attól a viszony csak romlik.
unokatesómmal fordítva történt, őt verték az ateista szülei mert kereztény lett, pedig nem tukmálta őket vagy ilyesmi, én is csak utólag tudtam meg ezeket, nem tudtam ,hogy keresztény, csak annyi tűnt fel ,hogy kedvesebb meg nyugisabb lett, keresztény barátait pl nem engedték, hogy elhívja, egy keresztény fiúba lett szerelmes, de csak úgy tudott hozzámenni, hogy elköltözött otthonról :/
és ez még nem is valami szekta amitől félteni kéne, egyszerű reformátusok
mondjuk a szülei alapból is indokolatlanul szigorúak voltak sok mindenben, szerintem sok gyerek öngyilkos lenne ilyen szülőktől... 2 pedagógus...
Teljesen mindegy, hogy lepontoztok, felőlem minuszba is mehet, de te egy ostoba és undorító féreg vagy, aki idejön a netre a saját anyját kipofázni, miközben egész életében szerencsétlen élt halt érted! Igen, jól írja a Biblia, hogy az utolsó időkben kihal a szeretet, a gyerekek megvetik majd szüleiket és azt fogják káromolni, amit nem is ismernek.
És az is undorító, aki még erősíti is abban, hogy ez a kölök így megvesse a saját anyját! Ja, hogy ilyen a világ? Meg is érdemli a büntetését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!