Ha ti jehovások lennétek, és lenne gyereketek meg parancsolnátok neki hogy neki is kelljen járjon veletek?
A szüleid megutáltatták veled ezt a vallást nagyon sajnálom és megértelek. Én járok ebbe a gyülekezetbe, nagyon kedves emberek vannak és sok barátot szereztem lehet neked nincsennek innen kellemes élményeid és igy éled meg!
Rám a szüleim nem erőszakoltak semmit, magamtól mentem mert jol éreztem magam ott és tényleg nem lehet hajon fogva huzni oda senkit! A prédikálás szivből indittatásúnak kell lennie ha nem érzed ugy hogy menni akarsz nem kötelezhetnek rá, de biztos vagyok benne ha lenne egy barátod a gyülekezetből szivesen elmennél vele, én legalábbis barátságosan közelednék feléd, és mivel 13 évig jártál oda biztos nagyon sok hasznos dolgot tanultál ott amiről másnak fogalma sincs! Vagy te ugy gondolod ezek mind papolások? Érdekel a véleményed ird le, nem itéllek el!
19:35: a gyülekezetben apám épp egy ilyen ember (vénnek hivják őket)
19:16: hát szerintem igen az...nem értem hogy hogy tudják ők maguk el el hinni azt amit mondanak... és irtad hogy biztos nincs barátom a gyüliből...volt, de meg keresztelkedett és mivel és nem vagyok kereszteletlen hirnök meg semmi egyből el is távolodott tőlem, mert hogy félti a szellemiségét...nah ennyit erről...ezek aztán barátok...meg egyfolytába mondják azt is hogy ha netán nadrágba akarnék menni hogy szoknyába kell mennem....nem tudom hogy a bibliába hogy van az leirva hogy csak szoknyába lehet menni...mekkora baromság már ez ??
Én sem vagyok megkeresztelkedve mégse távolodtak el tőlem azok a barátaim ekik megkeresztelkedtek, szalonnát sütünk, járunk a városba, moziba és jókat röhögünk ugyanugy nem és namcsek 1 emberrel! Attól hogy 1 ember ezt csinálta nem mindenki ilyen, lehet a te csoportodba kevés a fiatal aki huzzon téged ezért érzed igy! Aki képmutató nem kell vele foglalkoznod!
De kicsit szemet szur hogy 13 éve jársz oda és az égvilágon semmi nem tetszett neked és semmi jó nem ragadt rád! Akik érdeklődök és csak beülnek egy előadásra még ők sem mondják azt hogy utálom! Nincs lelkiismeretfurdalásod hogy ennyi év után ezt mondod és ugy hogy az apukád a gyülekezeti vén? Én se tartok be nagyon sok dolgot a szabályokból és nem a helyes utat járom de soha nem mondanám azt hogy azok papolások és utálom! Vagy te az előadás alatt mit csináltál a falat nézted? Nekem semmi bajom nincs veled de tényleg csak kiváncsi vagyok ezért kérdezlek hogy te hogy látod!
Fiatal vagy ugy ahogy én is, velem is megesik hogy máshol járnak a gondolataim és néha egy felnőtt embernek is, ebbe nincs semmi. De apukádék miatt ne utáld ezt a vallást, mert valljuk be öszintén egymás között, biztos nagyon sok hasznos dolgot tanultál ott ami a javadra válhat!
19 éves lány vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!