Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanui, igaz lehet ez?...

Jehova tanui, igaz lehet ez? Van ilyen?

Figyelt kérdés

Van egy jehova tanuja nő és egy nem tanu férfi.A tanu nő összejön a nem tanu férfival,később összeházasodnak és lesz 2 gyerekük.A tanu nőt kiközösítik,majd bizonyos idővel visszaveszik,azzal a feltétellel,hogy a nem tanu férfi is tanu lesz és elkezdi a tanulást.

(azt nem tudom,hogy azután volt e a kiközösítés,mikor összejöttek és tartós kapcsolatban voltak,vagy azután hogy összeházasodtak.).És nem tudom,hogy igaz e a történet,mert aki mondta,az már többször hazudott nekem.

2017. jún. 29. 19:49
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
55%

Szia

Kiközösítés akkor történik, ha a Biblia alapelvek ellen tett cselekedetet nem bánja meg az illető.

Házasságkötés miatt senkit nem közösítenek ki, csak azért mert nem Tanúval köt házasságot.

A Házasságkötés, nem Biblia ellenes. A házasságkötés előtti nemi élet viszont igen.

Az tény, hogy a Biblia szerint, az Úrban kell házasodni, mert Isten kéri ezt.

Vagy is ott keresne házastársat, ahol a hitben összhangban van a másik féllel.

2017. jún. 29. 21:22
 2/15 A kérdező kommentje:

Hali

Ès az igaz,ha tanu s nem tanu komoly kapcsolatot vagy hàzassàgot akarnak,akkor vagy be kell lèpnie a nem tanunak,vagy a tanunak ki kell lèpni?s csak ùgy lehetsèges h együtt legyenek?

2017. jún. 29. 21:32
 3/15 anonim ***** válasza:
Szia bár én nem vagyok tanú,de barátnőm igen úgyhogy biztosan tudom . Tehát a lány tanú ,a férje katolikus,semmi kiközösítés szóba sem került.
2017. jún. 29. 21:59
 4/15 anonim ***** válasza:
Jah és a férje maradt katolikus.
2017. jún. 29. 22:00
 5/15 anonim ***** válasza:
0%

Az előttem szóló lényegében leírta azt amit kérdeztél.

Senki senkit nem kötelez semmire.

Egy valamit ne felejts el.

(János 6:44) 44 Senki sem jöhet hozzám, csak ha az Atya, aki küldött engem, vonzza őt; . . .

Senki sem lehet Jézus tanítványa, akit Jehova, Jézus atyja nem vonz.

Ha valaki, akkor Jehova is és Jézus is tiszteletben tartja a szabad akaratot, és nem kényszerít senkit semmire.

Ő olyan embereket vonz, akik ha felismerték az igazságot és alázatosak, szeretnének Isten népéhez csatlakozni.

S ez nem jelenti az, hogy minden Tanú kitart ebben.

Mert el is lehet menni.

(Máté 24:13) 13 De aki mindvégig kitart, az részesül megmentésben.

2017. jún. 30. 06:49
 6/15 Tantételbeli ***** válasza:

Kedves kérdező!

"A tanu nőt kiközösítik,majd bizonyos idővel visszaveszik,azzal a feltétellel,hogy a nem tanu férfi is tanu lesz és elkezdi a tanulást."

Mivel több évtizedig voltam Tanú, bizton állíthatom, hogy ilyen nincs. Házasságkötésért senkit nem közösítenek ki. Viszont némely előttem szóló némileg elhomályosítja kissé a tényeket, mert aki Tanú létére egy nem-Tanúval köt házasságot, azt "rossz szellemiségű"-nek (vagy "engedetlen"-nek, "rossz példának") fogják bélyegezni és semmilyen gyülekezeti "kiváltsága" nem lehet. (Ez abban az esetben nem áll fenn, ha valaki úgy lesz Tanú, hogy más hitű házastársa van)

A Tanút akkor közösítik ki a gyülekezetből, ha házasságtörést követ el (olyan más férfival/nővel "paráználkodik", aki nem a házastársa) és nem bánja meg amit tett. Ha megbánja, és visszamegy a házastársához (aki eldönti, hogy akarja-e még az illetőt, mert joga van ilyenkor elválni), akkor semmi gond. Mindkettőre láttam példát. (Persze a legtöbbször válás lesz a dologból, a "vétlen" házasfél pedig újranősöl/férjhez megy.)

Mindenesetre nem hiába mondja az Írás, hogy az Úrban kell házasodni, bár ezt Jehova Tanúi csakis saját egyházukra értik.

2017. jún. 30. 17:09
 7/15 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Viszont némely előttem szóló némileg elhomályosítja kissé a tényeket, mert aki Tanú létére egy nem-Tanúval köt házasságot, azt "rossz szellemiségű"-nek (vagy "engedetlen"-nek, "rossz példának") fogják bélyegezni és semmilyen gyülekezeti "kiváltsága" nem lehet."

Ebben az esetben mivel a nő a tanú így túl nagy jelentősége nincs hogy nem kap kiváltságot mert kiváltságot a férfiak szoktak kapni.

2017. jún. 30. 20:57
 8/15 Tantételbeli ***** válasza:
73%

Kedves Vidiripi!

Nem feltétlenül. "Kiváltság"-nak számít Jt-inál kisegítő úttörőnek lenni, meg általános úttörőnek, bibliaiskolai tanfolyamokon résztvenni, meg építkezéseken dolgozni, stb. (Nem csak a gyülekezeti vezetőségről van szó) Ezeket testvérnők is megkaphatják, de aki egy nem-Tanúhoz megy férjhez, annak a kérelmét/kinevezését a helyi vének nem hagyják jóvá, mert erre írtam, hogy azt fogják gondolni és mondani róla, hogy: "rossz szellemiségű", "rossz példa", "engedetlen", "Jehovának ellenszegülő", "rossz társaság"stb... Ki nem közösítik, de az ilyen személy bizonyos értelemben megbélyegzett marad. Nem is csoda, hogy a pár évtized alatt senkit se láttam, aki ezek után Tanú maradt volna, szinte mindenki otthagyta az egyházat.

2017. jún. 30. 23:24
 9/15 anonim válasza:
Jehova Tanúi egy agymosott szekta. A szüleim kényszerrel belevittek. De amúgy véresre vertek a bátyámat és engem kiskorunkban. A bátyámat kidobták otthonról mert 22 évesen bulizni ment. Nekem öngyilkossági kísérletem volt amiért csak megvertek és nem segítettek. A gyülekezetbe meg kedvesnek tetetik magukat. 19 éves leszek és költözni készülök. Egy évem van a szakgimiből azt lehuzom valahogy de titokban eljarok bulizni. Meg vagyok keresztelve de remélem költözés után kikozositenek. Eddig se hittem benne csak féltem hogy megvernek és kidobnak. Be kéne tiltani mint Oroszországban.
2017. júl. 2. 10:18
 10/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a választ.Nagyon sokat segítettetek :)

Még azt szeretném kérdezni:Ha a tanu feleség elválik a tanu férjtől,aki csalta a nőt,akkor a megcsaló férfi is újraházasodhat?

És ha tanu pasi nem tanu nővel házasodna,azt nem néznék jó szemmel,de nem közösítenék ki,csak kiváltságokat nem kap?

2017. júl. 3. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!