Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi, ti járhattok...

Jehova tanúi, ti járhattok egyetemre?

Figyelt kérdés
Az egyik évfolyamtársam állítólag azért nem tanul tovább, mert ő inkább azzal akar foglalkozni, hogy járja a házakat és a vallásáról beszél az embereknek.. Ebből hogy fog majd megélni? Kerestek ezzel annyit, fenn tudjátok magatok tartani? Lehet ebből karriert csinálni? Ha igen, hogyan?

2017. jún. 22. 18:16
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
92%

Komolyan úgy gondolod hogy aki bedől egy ilyen szektának, azt érdekli majd bármiféle karrier?

Épp az a lényege az egésznek hogy mindent a szektának rendelnek alá, még a saját életüket is ha kell (lásd, inkább meghalnak minthogy vért kapjanak).

2017. jún. 22. 18:27
 2/22 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
100%

fontosabb feladatnak tekinti vagyis sajat elete celjanak

igazabol ha helyes uton halado iranyzat megha magamodjanbis akkor nem karrierista

2017. jún. 22. 18:29
 3/22 anonim ***** válasza:
61%

Igen járhatnak egyetemre. A Biblia sehol nem írja, hogy nem lehet tovább tanulni.

Az viszont tény, hogy valaki az életét "karrier" helyett ennek szenteli. Egyéni döntés, senki nem kötelezi erre a fiatalokat.

Nem egy Testvérem jogász, vagy ügyvéd, illetve orvos, Stb

Nekem nem volt lehetőségem egyetemre menni, de nem azért mert Jehova Tanúja voltam, nem voltam az amikor közép iskolába jártam.

Nem voltam Tanú amikor másként döntöttem a jövőmet illetően, de nem bántam meg, hogy később Tanúként folytattam az életem.

sokan vannak akik nem is tudnának egyetemre menni, mert valamilyen oknál fogva az életükbe nem lehetséges az egyetem, még is dolgoznak és megélnek.

2017. jún. 22. 18:57
 4/22 A kérdező kommentje:
És mennyit kaptok azért, hogy kint álltok a standokkal a tereken?
2017. jún. 22. 19:00
 5/22 anonim ***** válasza:
96%
butus, nem kapnak semmit, ők a szabadidejükben, a mindennapi munkájukon felül végzik ezt. nem ebből élnek, ha úgy tetszik, ez a hobbyjuk.
2017. jún. 22. 19:18
 6/22 anonim ***** válasza:
12%

:)

Szerinted Jézus vagy az apostolok mennyiért vállalták ezt?

Ez a feladat Istentől jövő munka, ami hozzátartozik a keresztény élethez, imádathoz.

ezért a Teremtő ad majd jutalmat, vagy fizetséget, de az nem pénzbeli, hanem sokkal értékesebb.

2017. jún. 22. 19:51
 7/22 anonim ***** válasza:
95%

A Teremtő, aki maga Jézus a Biblia szerint, semmiféle jutalmat nem fog azért adni, hogy álldogáltok az aluljáróban egymással beszélgetve a hajléktalan mellett hirdetve az őrtornyot (még nem is a Bibliát). Látod, pár kérdéssel lejjebb megtudhattad, hogy a Gedeon társaság már 2 milliárd ingyen szétosztott Bibliánál tart. Ők teljesítik be azt a próféciát, hogy megismertetik a Föld lakosaival Jézust. Nem ti. Ti csak csendben ácsorogtok, míg ők odamennek a nyomorulthoz és lehajolnak hozzá.

Ez neked szól:

„Akkor szól a bal keze felől állókhoz is: Menjetek előlem, átkozottak, az ördögnek és angyalainak elkészített örök tűzre. 42Mert éheztem, és nem adtatok ennem, szomjaztam, és nem adtatok innom, 43jövevény voltam, és nem fogadtatok be, mezítelen voltam, és nem ruháztatok fel, beteg voltam, börtönben voltam, és nem látogattatok meg. 44Akkor ezek is így válaszolnak neki: Uram, mikor láttunk téged éhezni vagy szomjazni, jövevénynek vagy mezítelennek, betegen vagy börtönben, amikor nem szolgáltunk neked? 45Akkor így felel nekik: Bizony, mondom néktek, amikor nem tettétek meg ezeket eggyel a legkisebbek közül, velem nem tettétek meg. 46És ezek elmennek az örök büntetésre, az igazak pedig az örök életre.”

2017. jún. 22. 20:20
 8/22 anonim ***** válasza:
5%

kedves előttem szóló.

az általad idézett versek nem a hajléktalanokról vagy általában vett emberekről szól, hanem Jézus felkent testvéreiről, akik majd társuralkodói lesznek az égben.

Egyebek mellett egyénileg szoktunk segítséget nyújtani,

De ha csak ezt tennénk és nem tanítanánk meg úgy is élni, akkor hiába a fizikai eledel, nem változtat az életén, továbbra is helytelenül él, azon a napon semmit nem ér az hogy valaki enni adott neki.

Halászni kell megtanítani, nem halat adni neki.

2017. jún. 22. 20:43
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
living, Jézus nem ezt mondta! Evésről, ivásról, ruháról beszélt, és nem a taníttatásról, és nem a lelki eledelről. A szamaritánus esete sem a tanításról és az igehirdetésről szól.
2017. jún. 22. 20:52
 10/22 anonim ***** válasza:
0%

(Máté 25:40) . . .»Bizony mondom nektek, amit megtettetek e testvéreim legkisebbjeinek egyikével, azt velem tettétek meg.«

"E TESTVÉREIM EGYIKÉVEL"

Kik Krisztus „testvérei”? Azok, akiket Isten kiválasztott az emberek közül, hogy Krisztussal együtt a mennyei Királyság örökösei legyenek.

Szerinted, Jézus milyen testvéreiről beszélt?

Ezeket Krisztus földön élő testvéreivel kell hogy megtegyék.

különválasztja egymástól az embereket, miként a pásztor a juhokat a kecskéktől, éspedig annak alapján, hogy ki hogyan bánik a ’testvéreivel’, még ha nem is látják őt fizikai szemeikkel. Akik vendégszeretően és kedvesen bánnak Krisztus ’testvéreivel’, azok azért teszik ezt, mert felismerik bennük Krisztus testvéreit és Isten fiait

Támogatták főképen a prédikáló és tanítványképző munkában , mert Ők kevesebben vannak mint a nagy sokaság tagjai, nem tudnák annyira elvégezni ezt a nagy feladatot.

Pál apostol sem akarta, hogy eltartsák csak mert prédikál

2017. jún. 22. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!