Tényleg jön a világ vége? Ha igen akkor melyik? Mert annyi felé van. És mikor?
Az az egy biztos, hogy jön, ahogy az újszülött gyermek is halad az öreg kor és a halál felé, csak lehet előtte él 70 évet, lehet megéli a 99-et is.
Azt nem teljesen értem melyik, hiszen egy világ létezik, gondolom annak az egynek jön a vége.
A "mikort" pedig sakkozd ki magadnak, vagy olvasd ki a piramisokból, a maja naptárból vagy ki tudja, hogy még milyen eszement elméleteket állítottak fel ennek kiszámítására.
Amit Isten leíratott.
A Jelenések könyvében olvasható, ami nem a világ végét jelenti, hanem a jelenlegi gonosz, emberi uralom, rendszer végét jelenti, és azoknak a halálát, akiket a Teremtő arra talál méltónak.
Isten ítélet napjaiban mindig voltak túl élők, és most is lesznek.
Mikor?
A leírt figyelemre méltó jelek alapján, emberi szemszögből hosszú időnek tűnhet, bár igazából nem sok.
A Bibliai kronológia szerint az utolsó napokban élünk, amikor is a "nyolcadik király" is hatalmon van, és további király nem lesz.
A Dániel látomásában leírt óriási szobor lábához elindult a nagy kő, ami az emberi uralkodási rendszerek végét jelenti, és a Messiási királyság veszi át azt.
Azzal, hogy a leírás szerint láthatatlan kéz érintése nélkül vált le a kő a hegyről, az a jelentése, hogy a "hegy" vagy is Isten királyságának kinevezett királya, véget vet az emberi kormányzatoknak.
A Jehovák szeriont igen,a hogy Irving írja.
Jézu8s azt mondta: Nem tudjátok sem a napot, sem az órát! Szó sincs nyolcadik királyságról.
Amikor meghalsz a te világod mindenképp véget ér. A Földnek kell még legyen néhány százezer éve, velünk vagy nélkülünk. Az egész világ végének az idejével meg úgy vagyok, hogy tök mindegy mikor, engem igazán nem érint a dolog.
A Bibliában leírtakat nem ismerem annyira, ha ismerném sem gondolnám, hogy nekem azt értenem kellene ha egyszer meg van mondva, hogy úgysem tudhatja senki. Valami rémlik arról, hogy mikor jön az ítéletidő a halottak is akkor lesznek megítélve. Amikor ezt olvastam, valahogy úgy képzeltem az egészet, hogy mindegy hogy 1200-ban, vagy 2400-ban halt meg valaki, ha a világvége 5000-ben jön el, ezek mind egyszerre lesznek ott ahol, és számukra ez a haláluk utáni pillanatnak fog tűnni. Ilyen szempontból teljesen igaz lehet az az állítás, hogy a világvége pontos eljövetelét senki sem tudhatja, hiszen a saját halálának a napját sem láthatja előre senki.
Nos igen, néhány száz éven belül a Föld lakhatatlan lesz, ha így halad a világ, mint jelenleg. Hogy az emberi faj túléli-e vagy sem, hatalmas kérdőjel máig.
A világnak ettől nem lesz vége, a világegyetem körforgásában a Föld aprócska porszemnek se minősül, minden haladni fog körülötte tovább a maga rendje szerint.
Milyen értelemben érted a világot? Hiszen ez jelentheti a bolygót, a naprendszert, a haladhatunk egyre tágabb értelmezések felé. Ezekben a Föld élővilágának kipusztulása fel sem tűnik.
Vallási értelemben a világvége nézőpont kérdése. Hogy mikor jön, azt mindenki jobban tudja a másiknál. Hogy hogyan, szintén, és mind abban hisznek, hogy csak a saját vallásuk képviselői élik majd túl.
Ne zavartassa magát, hogy nem Jézusról van szó, hanem a teljes írás tartalmazza a véget érintő eseményeket,
"Tényleg jön a világ vége? Ha igen akkor melyik? Mert annyi felé van. És mikor?"
Nem tudni, hogy mikor. Amikor meghalljuk az angyali kürtszót és minden szem meglátja az Úr Jézust
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!