Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogya értelmezehető ez a...

Hogya értelmezehető ez a Bibliai idézet: "Bízd az ÚRra dolgaidat, akkor teljesülnek szándékaid. " (Példabeszédek 16,3)?

Figyelt kérdés
Tegnap óta ez jár a fejemben.

2017. jún. 28. 15:58
 1/5 anonim ***** válasza:

Igével válaszolhatok?

Ezt jelentik:

1 Péter

5,7 Minden gondotokat ő reá vessétek, mert néki gondja van reátok

Zsidó

13,5 Fösvénység nélkül való legyen a magatok viselete; elégedjetek meg azzal, a mitek van; mert Ő mondotta: Nem hagylak el, sem el nem távozom tőled;

1 Tim

6,8 De ha van élelmünk és ruházatunk, elégedjünk meg vele.

6,9 A kik pedig meg akarnak gazdagodni, kísértetbe meg tőrbe és sok esztelen és káros kívánságba esnek, melyek az embereket veszedelembe és romlásba merítik.

6,10 Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme: mely után sóvárogván némelyek eltévelyedtek a hittől, és magokat általszegezték sok fájdalommal.

Vagy Jézus szavai:

6,25 Azért azt mondom néktek: Ne aggodalmaskodjatok a ti éltetek felől, mit egyetek és mit igyatok; sem a ti testetek felől, mibe öltözködjetek. Avagy nem több-é az élet hogynem az eledel, és a test hogynem az öltözet?

6,33 Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.

2017. jún. 28. 16:22
 2/5 KZitus ***** válasza:

Szia

A Károliban így fordították: "Bizzad az Úrra a te dolgaidat; és a te gondolataid éghez mennek"

Valahogy mind a kettőnek más az értelme.

Salamon király, másik helyen, ihletés alatt ezt mondta: „Bízzál Jehovában teljes szívedből. . . Minden utadban vedd figyelembe őt, és akkor ő fogja egyengetni ösvényeidet” Péld 3:5, 6. Az ember ugyan kigondolja, hogy szíve szerint merre szeretne menni, de még ha jó irányba indul is, csak akkor lehet sikeres, ha engedi, hogy Jehova irányítsa a lépteit. Erre utal a 9-es vers is, és a 20:24, valamint a Jeremiás 10:23 is.

2017. jún. 28. 16:29
 3/5 anonim ***** válasza:

A tervezés gondolkodást kíván meg, ez pedig a szívünkben zajlik. A tetteket általában tervek előzik meg. Sikeresek lesznek a törekvéseink?

A terveink csak úgy lesznek szilárdan megalapozottak, ha összhangban vannak Isten Szavával, és jó indítékból születnek.

Ezenkívül imádkoznunk kell Jehova segítségéért és támogatásáért, valamint lelkiismeretesen törekednünk kell a Biblia tanácsainak követésére. Próbák vagy nehézségek idején különösen fontos

2017. jún. 28. 16:38
 4/5 anonim ***** válasza:

Amikor Istenre bízzuk dolgainkat,akkor imában kérjük az Ő segítségét.

Az ima,nem az Istent hozza le imádkozásunk helyére-hisz Ő mindenütt jelen van-hanem minket emel fel,s láthatjuk dolgainkat,egy magassabb perspektívából,melynek segítségével jól választhatunk.

A másik dolog,hogy az Isten szeretet.Ha dolgainkat a szeretet igazgatja,biztosan jól döntünk.Ez nem mindíg így látszik rövíd távon,de mindenképpen meglátszik hosszú távon.

Szándékaink nem mindíg bölcsek,de ha azokat is Isten,vagyis a szeretet határozza meg,akkor ahhoz Isten megadja a megvalósításhoz szükséges áldásokat is.

2017. jún. 29. 09:35
 5/5 anonim ***** válasza:

Én egyszer,nagyon összevesztem Istennel,mert tökéletesnek hitt szándékomban nem segített.

Családomat,házasságomat szándékoztam egybentartani,s ennek érdekében temérdeket imádkoztam,bőjtöltem,és ami emberi módon lehetséges,megtettem kapcsolatunk érdekében.

EXM mást szeretett,s Isten nem segített nekem.

Nagyon durcás lettem!

Mintegy évvel válásunk után ismertem fel,hogy a szeretet,csak a szabadságban van.

Sem én,sem Isten,nem törhettük meg EXM szabadakaratát,ami egy másik férfihez kötötte.

Ha saját szándékom erőltetése helyett Isten szándékát kerestem volna,sok keserűségtől megkíméltem volna magamat.

2017. jún. 29. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!