Melyik a legszebb vagy leghasznosabb tanács a példabeszédek vagy prédikátor könyvéből?
Nekem szép az egész könyv, szeretem bölcs tanácsait olvasni. :)
Katy
Pl. ez: "A ki megtartóztatja beszédét, okos ember, a ki higgadt lelkű, az értelmes férfiú. Még a bolond is, amikor hallgat, bölcsnek ítéltetik; mikor ajkait bezárja, eszesnek" (Péld.18.27-28)
Korábban gyakran előfordult, hogy az "ami a szívemen az a számon" szlogennel előbb beszéltem, mint gondolkoztam, és nem egyszer kerültem miatta kellemetlen helyzetbe. Gyakran bántottam meg akaratlanul másokat, vagy véleményeztem olyan dolgokat, amikhez semmi közöm. Egy ilyen eset után olvastam ezeket az Igéket a Példabeszédek könyvéből, és nagyon betalált. Azóta jobban odafigyelek arra, mi az, amit kimondok, és sokkal jobb az emberekkel a kapcsolatom. Még mindig mondok dolgokat elhamarkodottan, de fejlődök. :)
Szia
Csatlakozom, persze a prédikátor könyvét ha össze akarnánk foglalni akkor ez a vers a mondani valója az egésznek
(Prédikátor 12:13) 13 A végkövetkeztetés mindezeket hallva ez: Féld az igaz Istent, és tartsd meg parancsolatait, mert ez az ember egész kötelessége.
Katy Weaver
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!