Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A természetes halál állapota...

A természetes halál állapota hogyan következik be?

Figyelt kérdés

Hogy történik meg ?

Csak úgy el alszol mint a mindennapokban ?

És nem érzékelhető módon már egyből a túlvilágon vagy ?

Az Örökkévalóságban.

Ez a lehető legjobb amikor semmi fájdalmad nincsen.

Azért az kár hogy nem jövök rá hogy már egy új világban vagyok vagy mégis ?

Előre is köszönöm szépen a válaszokat.

És a legrosszabb benne az szerintem hogy nem is gondolná az ember hogy ma leszek még itt utoljára.

2017. jún. 28. 08:21
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Jó kérdés, meg kéne kérdezned valakit, aki már visszajött a természetes halál állapotából. Aztán számolj be róla, hogy mit mondott. Engem is érdekel.
2017. jún. 28. 08:28
 2/9 anonim ***** válasza:
Szépen lassan a szerveid felmondják a szolgálatot és egyszer csak már nem működik tovább az egész. Ez egy hosszabb folyamat. Mivel már nem nagyon működnek a dolgok ezért jellemzően alszol, így jó eséllyel valóban alvás közben ér a vég és már ott is vagy az örökkévalótlanságban.
2017. jún. 28. 10:23
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Természetes halálnak azt nevezzük ami nem erőszakos (baleset, gyilkosság, öngyilkosság, kivégzés, eutanázia).

Amikor egy rákos beteg hosszú szenvedés után meghal, akkor természetes halállal halt meg.

Szerintem te a "végelgyengülésre" vagy "elaggásra" gondolsz, amikor a halál látható ok nélkül, aggkori fokozatos leépülés által következik be. Vitatott, hogy orvosi értelemben létezik-e ilyen, hiszen a halált végül is valamelyik szerv vagy folyamat működésének hibája, zavara okozza ekkor is.

2017. jún. 28. 10:27
 4/9 anonim ***** válasza:

Jó esetben elalszol, rosszabb esetben még szenvedsz előtte (pl. akasztás, vagy hasonló), bár mindenképp elveszted az eszméletedet.

A halálban meg semmi rossz nincs :)

2017. jún. 28. 10:42
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2017. jún. 28. 10:46
 6/9 anonim ***** válasza:

Maga a folyamatot nyilván nem tudom, de akik a klinikai halálból visszajöttek egy sem (legalábbis nem emlékszem, hogy olvastam volna ilyet) tért vissza szörnyű élményekkel. Viszont maga a halál állapota szerintem pont olyan, amilyen állapotban voltunk az 1800-as években. Semmi. Mennyivel másabb lehet az élet előtti állapot az élet utánival? A Biblia sem fogalmaz másképpen, a seol, illetve a hádész, a pokol szóval fordított kifejezések jelentése sír. A prédikátor így fogalmazott:

Préd 9,7

Mert az élők tudják, hogy meghalnak; de a halottak semmit nem tudnak, és azoknak semmi jutalmok nincs többé; mivelhogy emlékezetök elfelejtetett.

Jézus kettő, de minden emberre kiterjedő feltámadásról beszélt egy adott időpontban, és nem egyéni, sok milliárd időpontról beszélt. Ez az időpont az eljövetelénél lesz, és nem a halálod (Jézus fogalmazása szerint elalvásod) pillanatában.

2017. jún. 28. 11:13
 7/9 anonim ***** válasza:

Sajnos a halál beálltáig mindenkinek más a megélése.

Ám maga a halál, vagy is a nem létezés, nem fáj, hiszen az érzék szervek megszűnnek.

A Halál után nincs semmi, esetleg majd a feltámadás lehetősége amikor eljön az ideje.

A halál az Isten által kiszabott büntetés.

A halál fogalma szerintem az ért rossz, amiért írtad is, mert megszűnsz létezni, és ezt most tudod.

S nehezen feldolgozható, mivel az ember szeretne tovább élni, ami nem véletlen.

Isten az embert az örök élet kilátásával teremtette, ezért a génjeinkbe nincs beprogramozva a halál tényének elfogadása.

2017. jún. 28. 14:27
 8/9 anonim ***** válasza:
A halál fogalma egy csomó természeti népnél egyáltalán nem szörnyű és rossz, hanem az élet természetes része, vagyis befejezése. A halál fogalma a környezet vélekedéséből megismert dolog, és ezt a közvélekedés ma szörnyűnek elfogadhatatlannak tartja, sok ok miatt. Igaz, az emberi tudat számára felfoghatatlan, de ez elsősorban neveltetés kérdése. Pontosan azért, mert ezt nem lehet "megtapasztalni", meg "átélni", csak mások erről alkotott vélekedését elfogadni, vagy sem. Nincs más lehetőség, ebből lehet választani.
2017. jún. 28. 18:56
 9/9 anonim ***** válasza:

A halál bekövetkeztének folyamatát többen leírták helyesen,s ezt nem akarom ismételgetni.(pl.3.Hsz)

Én inkább,az élet szépségére hívnám fel a figyelmedet.

A természet,s abban az ember,állatvilág,növényvilág megannyi különleges csodát rejteget,a nyitott szemű,és szívű embernek.

Ezeket a csodákat,sok ördögi dolog igyekszik eltakarni.

Keressük az élet csodáit,és fogadjuk be Isten szeretetét azokban hálaadással!

2017. jún. 29. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!