Miskolcon keresztény-spiritiszta házi gyülekezetet keresek, tudnavalaki segíteni?
Kedves Fórumolvasók!
Nemrég költöztem Miskolcra és egy olyan keresztény házi gyülekezetet keresek, ahol a spiritizmus megvilágításában tanulmányozzák az evangéliumot és a bibliát. Élő szellemi kapcsolatot és spiritiszta jelenségeket nem keresek, a bibliát szeretném jobban megismerni csupán és egy közösséghez tartozni. Korábban is ilyen gyülekezetbe jártam Pécsen, de a távolság miatt egyelőre nem tudok rendszeresen csatlakozni hozzájuk. Bármilyen segítséget szívesen vennék!
Köszönettel:
J. Viktor
"keresztény-spiritiszta"
Te vagy az, aki fegyverrel harcol a békéért?
Aki panaszkodik: hiába ütöm-vágom az asszonyt naponta többször is, mégsem mondja, hogy szívből szeret!
.
A spiritizmus, a mágia ellentmond a Bibliának, tehát
- vagy keresztény,
- vagy pedig spiritiszta társaságot keresel.
attol is fugg mit ertesz alatta
de tenyleg tiszta Biblian alapulo kereszteny gyulekezetet kellene keresned
peldaul mik erdekeltek eddig?
es rakerestel mar Miskolci kozosegekre?
"hazi" gyulekezet? nehez lehet talalni olyan ahol "hazibuli" szeruen egyik tagjuknal tartsak, netan ha arra gondolsz hogy hazhoz mennek oda a ahova te szeretned
Xy4
Szia!
Ezt hogyan kell értelmezni: "...spiritizmus megvilágításában tanulmányozzák az evangéliumot és a bibliát." ?
Ilyenről még soha nem hallottam ilyen formában, pedig megfordultam már történelmi egyházabna. neoprotestáns kisegyházakban és olyan közösségekben is, ahol bevett szokás a házi bibliatanulmányozás.
Sziasztok!
Házi gyülekezet alatt olyan kis (2-15 fős) gyülekezetet értek, akik nem egy templomban, hanem valamely tagjuk otthonában gyűlnek össze tanulmányozni a bibliát és istentiszteletet tartani.
Az alatt pedig, hogy ezt a spiritizmus megvilágításában teszik, azt értem, hogy a spiritizmus magyarázata szerint értelmezik a bibliát. [lásd: [link]
Az evangéliumnak és a bibliának ez a fajta - ha úgy tetszik spiritiszta - megközelítése az ami engem érdekel, és ilyen szemléletű gyülekezetet keresek.
isten ezeket helyesnek tarja? mert en nem
nezelodtem az oldalon
A spiritizmus a szellemekben és egyéb túlvilági entitásokba vetett hiten alapul. Illetve ezekkel a lényekkel lépnek kapcsolatba különböző szertartásokon keresztül.
Spiritizmus alatt biztos, hogy ezt érted?
Az általam ismert spiritizmusnak valóban szerves része a szellemek létezésébe és a szellemekkel való kapcsolatteremtés lehetőségébe vetett hit.
A spiritizmus magyarázata szerinti bibliaértelmezésnek azonban nem feltétele a szellemvilággal való kapcsolatteremtés. Ez utóbbinak egyébként nincsen semmilyen szertartása.
Egyéb túlvilági entitásokról nincsen tudomásom.
Kedves kérdező!
Hogy fordultál a kereszténység "spiritiszta" vizsgálata felé? Gnoszticizmust értessz alatta?
Lehet nem esik jól, amit mondunk itt többen, de tévúton vagy, ha spiritizmust összeegyeztethetőnek tartod a kereszténységgel.
"És ha azt mondják nektek az emberek: 'Kérdezzétek meg a halottidézőket és a jósokat, akik suttognak és motyognak', akkor ezt mondjátok: 'Hát nem Istenét kell megkérdeznie a népnek, vagy tán a holtaktól kell felvilágosítást kérni az élők felől?' Vissza a tanításhoz és a kinyilatkoztatáshoz! Aki nem ezt mondja, annak nincs hajnala. Csüggedten, éhesen bolyong majd az ilyen, és éhségében úgy haragra gerjed, hogy megátkozza magát és Istenét. Akár fölfelé néz az égre, akár a földre szegezi szemét, mindenütt csak nyomorúságot, sötétséget talál, félelmetes homályt s aggasztó éjszakát. Hát nem csupa homály ott minden, ahol aggodalom uralkodik? (Iz 8;19-23)"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!