Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Eldötöttem, hogy elszeretném...

Eldötöttem, hogy elszeretném olvasni a Bibliát. Találtam egy oldalt ahol fel van sztva napok szerint, hogy olvasam?

Figyelt kérdés

[link]

Van a Mózes könyve és a Máté evangéliuma az első ószövetség a msáodik pedig újszövetség?

Sajnos nem tudom . :(

2017. jún. 21. 23:30
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
osztva * olvassam * második*
2017. jún. 21. 23:30
 2/21 anonim ***** válasza:
49%
Így is olvashatod, de ha most több időd van akkor olvashatsz egyszerre nagyobb részt is belőle. Igen az újszövetség kezdődik Máté evangéliumával, még a szentiras.hu oldalt tudom ajánlani.
2017. jún. 21. 23:46
 3/21 anonim ***** válasza:
47%
Azt javaslom, hogy az újszövetséggel kezdjed. A linkelt program akkor jó, ha az alapvető dolgokkal már tisztában vagy, de szeretnéd részletesen is ismerni, amiről hallottál. Kezdetnek jó a Máté evangéliuma. Utána az Apostolok cselekedeteit javaslom.
2017. jún. 21. 23:46
 4/21 anonim ***** válasza:
Lukács evangéliuma is jó
2017. jún. 21. 23:55
 5/21 A kérdező kommentje:
Mi a különbség Máté és Lukács evangéliuma között? Nem ugyanazt meséli el? Nagyon összetett nekem ez az egész, és nem látom át.
2017. jún. 22. 00:03
 6/21 A kérdező kommentje:
és Az apostolok cselekedetei is a Szentíráshoz tartozik?
2017. jún. 22. 00:04
 7/21 anonim ***** válasza:

igen az is

szerintem is az újszövetséggel kezd, én úgy gondolom ahogy van alapból is úgy olvasd

tehát az első 4 részt amiknek a nevében az van "evangélium" ezek Jézus életéről szóló beszámolók, valóban nagy átfedéssel, az első 3 időrendi sorrendet követ a 4. már kevésbé, valószínűleg azért írták hogy bizonyos fontos eseményeket leírjon valaki olyan is aki látta, ha úgy érzed ez így sok akkor először olvas el a lukács evangélumát, talán ez adja a legtöbb információt, és a János evangéliumát ez pedig a fontos kérdéseket tárgyalja(ez a már említett 4.) de sokkal jobb ha mind a 4-et olvasod, vagy hallgasd meg hangoskönyveben ha az neked kényelmesebb (van youtube-on is több fordításban is)

az apostolok cselekedeteit ezek után találod, ugyan az a lukács írta aki a lukács evangéliumát, ez a korai kereszténység(pl Jézus közvetlen tanítványai) történetéről ír le pár dolgot

itt van egy link, a bal oldali menüben megtalálsz számos bibliafordítást, kiválaszthatod neked melyik a leg érthetőbb, és ha valami nem világos akkor megnézheted más fordításban is:

[link]

(a biblia.hu-n a Károli fordítás olvasható ami egy nagy múltú és köztiszteletben álló, szép de nagyon archaikus fordítás ezért sokszor nehezen érthető vagy félreérthető, "kezdőknek" ezért kevésbé javasolnám)

2017. jún. 22. 00:23
 8/21 anonim ***** válasza:

Bizonyos eltérésekkel (Máté.Márk,Lukács) ugyanazt írják.Mindnek megvolt a saját nézőpontja,ami felől Jézus életét (inkább "munkásságát") leírják.

És igen minden,ami a Bibliában szerepel,az a Szentírás része.:)

2017. jún. 22. 00:23
 9/21 A kérdező kommentje:

Értem köszönöm !

Azt szeretném kérdezni, hogy ha a Károlyi fordítás elég összetett, ( mert egyébként tényleg elég nehezen értelmezhető , ahogy olvasom ) akkor melyik fordítást ajánlanátok nekem, amelyikből a legtöbbet megérthetem így "kezdő" ként?

2017. jún. 22. 00:40
 10/21 A kérdező kommentje:
Károli * ( Bocsi, késő van.)
2017. jún. 22. 00:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!